Wat doen jullie tijdens je verlof ?

13 antwoorden en 46025659x bekeken

Lydia Frank 13-06 om 15:37

Hoi Sietske,

ik ben van plan om een cursus te doen. Je kan van alles bedenken; naaien, kaarten maken, koken, etc. wat je zelf interessant vindt en waar je ook na de zwangerschap wat aan hebt!

Succes,
Lydia

reageer

Lexy 13-06 om 15:49

Uitrusten, shoppen, schoonheidsspecialiste, nagelstyliste, terrasjes pakken of lekker lunchen, gewoon nog even genieten van de rust...
Moet zeggen mijn verlof duurde maar 2 weekjes, toen werd ik opgenomen, maar geniet vooral nog even van de rust en het niets moeten!
Laat je lekker in de watten leggen...

Lfs

Wendy 13-06 om 18:09

hey ik ben nu 17 weken en zit al thuis vanaf week 7 van de zwangerschap. Ik ben op mijn werk direct op moederschapsbescherming gezet, dus zit ik zeker nog thuis tot januari 2013.
Vervelen doe ik mij niet echt, heb altijd wel iets te doen. en vooral genieten van de zwangerschap en de bewegingen die nu op gang komen, vooral als ik dan zelf rustig ben, dan voel ik het goed
groetjes wendy...

gerda 15-06 om 09:04

Hoi,
Van mijn oudste 2 kinderen (nu 10 en 7) heb ik zo lang mogelijk doorgewerkt en ben ik ook vrij vlot weer aan het werk gegaan (werkte toen in familiebedrijf) en een leven zonder mijn werk kon ik me niet voorstellen.
Sinds anderhalf jaar ben ik thuis (werkte voor die tijd al niet meer in ons familiebedrijf), omdat ik overspannen was (1e half jaar) en het daaropvolgende arbeidconflict nu dus definitief thuis.
Het is het beste wat mij ooit is overkomen (al dacht ik daar anderhalf jaar geleden natuurlijk anders over)! Ik doe sinds afgelopen september een flexibele/verkorte PABO en ben nu bewust voor de 3e keer zwanger. Met mijn zoon en dochter heb ik zoveel gemist!
Ik zou dus zeggen: geniet ervan. Het is voorbij voor je het weet en als je kindje geboren is heb je het eerst druk genoeg. Doe vooral niet zo als dat ik heb gedaan: blijf niet (nagenoeg) fulltime werken. Familiebedrijf en bijbehorende mezelf aangeprate verplichtingen en verantwoordelijkheden waren het NIET waard. Het leven is om van te genieten.

Dani 16-06 om 10:20

Ik werk 32 uur en na de bevalling blijf ik dat doen. Ben er niet zo blij mee maar soms kun je gewoon niet anders.
Met mijn dochter werkte ik 24 uur meestal op oproepbasis. Ik zat toen vanaf week 9 thuis en ben na 10 maanden weer gaan werken.
Nu hoop ik het wat langer vol te houden en geen complicaties te krijgen zoals toen.
Voel me soms een beetje eenzaam hier omdat ik hier nog niet zolang woon en nog maar 1 vriendin in de buurt heb wonen.De rest woon hier minstens een half uur vandaan en die werken ook.

Ik ben wel van plan om te kijken wat er hier te doen is, heb geen zin om te vereenzamen hoor, ga er zelf dan wel op uit.

* 16-06 om 11:01

Hi  Dani,

Je hoeft niet te vereenzamen hoor snap wel dat je, je zo voelt je bent een leuke spontane meid. Je hebt je gezinnetje je man en je dochter, verwen jezelf is lekker ik zal niet zeggen ga naar die visjes :-) hahaha want dat weet ik dat vind je vies.

En je hebt er sowieso een vriendin bij al woont die meer als 2 1/2 uur bij je vandaan ;-)
afstand zegt niks hoor.... Hou je taai komt helemaal goed hoor Dani.

Groetjes Ju 

Renate 18-06 om 13:28

Hier in Noorwegen hebben we 9 maanden tot een jaar zwangerschapsverlof. Wel grappig dat ik dat nu ook mee ga maken. De kinderen kunnen pas naar de kinderopvang als ze een jaar zijn en dan is het in onze situatie wel fijn dat de zwangerschapsverlof zo lang is. Aangezien we hier geen familieleden hebben wonen die in kunnen springen.
Ik ben wel benieuwd of de lengte van het zwangerschapsverlof wel iets is veranderd in NL?
Hier moeten we dan wel door blijven werken tot 3 weken voor de bevalling of je moet in de ziektewet te recht komen dan is het natuurlijk anders. Dus 3 weken voor de bevalling dan is het veelal de laatste dingen op orde brengen en genoeg uitrusten voor de bevalling.
Groetjes Renate

Dani 20-06 om 15:21

He Ju,

Had je berichtje gemist haha.
2.5 uur is door de helft  1 en een kwartier, lijkt me binnenkort wel te doen nog!

Renate, zwangerschapsverlof is hier nog 16 weken, uiterlijk 4 weken van te voren stoppen geloof ik en dan de rest na de bevalling.
Vorige zwangerschap liep ik ook nog es 2 weken uit en ik zat al zolang thuis....maar wat heerlijk die weken vrij na de bevalling, kijk er nu al naar uit!!

Dani 20-06 om 15:21

En nee Ju, ik ga NIET naar de visjes haha, brrrr

Sanne (Gast) 20-06 om 20:50

Boeken lezen, filmpjes kijken, series kijken, shoppen, lunchen, babykamertje tip top in orde maken en lekker op dit forum rondneuzen
Geniet van je verlof want je krijgt het straks druk genoeg!!

Lisa (Gast) 24-01 om 20:38

Eigenlijk is het zwangerschapsverlof veel te kort... Ik las laatst dat ze in Zweden bijna twee jaar verlof hebben!! Zie hier het artikel: http://www.zwangerschapsverlof.eu

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat doen jullie tijdens je verlof ?' in het Zwangerschapsforum