Vinden jullie het RIVM ook zo'n afschuwelijke organisatie ?

1 antwoord en 45842062x bekeken

evelien 25-06 om 14:46

Ik moest vandaag weer naar het consultatiebureau voor de inenting van mijn kleine meid.

Omdat ik iets later begin met prikken, wij de BMR prik pas veel later zetten en een wat meer gespreid schema aan houd wilde ik weer goede afspraken maken zoals ik ook bij mijn 2 andere kindjes heb gedaan. Wat denk je ? Dat heeft het RIVM nu verboden ! Het consultatiebureau mag niet meer afwijken van de heilige RIVM norm. Je doet het maar zoals het RIVM zegt of je krijgt geen inenting.

Ik was natuurlijk heel erg verbaasd en heb meteen het RIVM opgebeld. Daar kreeg ik een zeer hooghartige dame aan de telefoon die me direct vertelde dat dit het beste was voor mijn kindje en dat het met een mogelijkheid anders kon. Waarom het enkele maanden geleden nog wel anders kon wist ze me niet te vertellen. Ze wist me ook niet te vertellen waarom een vroeg en gecombineerd entingsschema beter zou zijn dan een gespreid schema. Ze kon me ook niet vertellen waarom mijn kindje dat geen enkel risico loopt voor hepatitis hiervoor ingeënt zou moeten worden.

Sorry hoor, wat een pure onzin en bovendien arrogantie ten top. Ik snap echt wel dat je kindje inenten voor gevaarlijk ziekten een goed plan is maar ik bepaal zelf graag wel in welk tempo en welke inentingen. Als ze dan een onderbouwd verhaal kunnen houden wil ik best luisteren maar dat kunnen ze niet. 
Ik houd er echt niet van om gechanteerd te worden met een alles of niets gijzeling van de gezondheid van mijn kindje.

Het resultaat is dat ik dus gewoon naar België ga voor mijn inentingen. Onze zuiderburen hebben het een stuk beter voor elkaar en gebruiken bovendien bewezen betere inentingen.

Bah, wat een typisch Nederlands bureaucratisch zooitje daar!

reageer

Anoniem (Gast) 25-06 om 20:06

Wij hebben ook al een aantal keer in discussie gelegen met het RIVM en het consultatiebureau en doen nu een aantal vaccinaties via de huisarts en die betalen we zelf. Het is erg vervelend dat ze doen alsof je verplicht bent het op hun manier te doen terwijl dit niet zo is, alle vaccinaties zijn op eigen verantwoording maar je mag niet van hun richtlijnen afwijken. Erg vervelend.....

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vinden jullie het RIVM ook zo'n afschuwelijke organisatie ?' in het Zwangerschapsforum