wat kun je van de kraamverzorgster verwachten

2 antwoorden en 45996201x bekeken

selina (Gast) 01-07 om 18:40

wat kun je verwachten van de kraamverzorgster.
natuurlijk leert ze je omgaan met de baby en zorgt ze voor het kraambezoek( denk ik )
maar wat doet ze nog meer ?
groetjes

reageer

* 02-07 om 12:26

Hi Selina,

Wat doet een kraamverzorgster dat spreek je vaak van te voren af, als je 5 maanden bent krijg je een gesprek met de kraamzorg. Tenminste dat is bij mij zo....Maar dit is een algemeen verhaal

Fijne zwangerschap...

Gr Ju 
Kraamzorg of kraamhulp is geschoolde hulp na een bevalling voor de kraamvrouw en haar gezin. Een kraamverzorg(st)er biedt deze kraamhulp. Ze is soms al enige uren voor een thuisbevalling aanwezig en assisteert dan de verloskundige of arts bij de geboorte. Na de bevalling is ze minimaal 24 werkuren in het gezin aanwezig ter ondersteuning van moeder en baby.
Ze let op de gezondheid van kraamvrouw en baby en rapporteert indien nodig aan de verloskundige of arts. De belangrijkste taak is de verzorging van de moeder en de baby, het geven van voorlichting over bijvoorbeeld borstvoeding en het beantwoorden van vragen van de ouders. De verzorgende beschikt over een grote kennis op het gebied van babyverzorging. Ze probeert het zelfvertrouwen van de nieuwe ouders te versterken en te vergroten. Tevens doet ze licht huishoudelijk werk, ontvangt het bezoek en verzorgt zo nodig de overige gezinsleden.

gerda 02-07 om 12:52

Hoi Selina,
Zoals Ju ook al omschreef wordt dat vantevoren afgesproken.
Ze doet licht huishoudelijk werk: een was draaien en ophangen, stofzuigen, dweilen, wc schoon, badkamer schoon, verzorging van de oudere broertjes/zusjes.... dat soort dingen. Ik heb ook wel eens gezien dat een kraamverzorgster de oudere broertjes/zusjes naar school bracht.
De hoofdtaak is natuurlijk de verzorging van je baby en jou, daarna komen de overige werkzaamheden.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wat kun je van de kraamverzorgster verwachten' in het Zwangerschapsforum