Toekomstige oma geobsedeerd door baby

6 antwoorden en 37210487x bekeken

Francine (Gast) 03-04 om 12:18

Dag dames
Ik zit met het volgende, mijn moeder ( toekomstig oma) is volledig geobsedeerd door de komst van ons eerste kleintje 
Altijd als ze bij ons is dan gaat het nergens anders over als alleen de baby. Op haar Facebook zet ze berichten die alleen maar over onze baby gaan en daarnaast spamt ze mijn pagina ook nog eens vol. 
Ik word hier zo ontzettend gepikeerd van dat ik mijn man al gevraagd heb of die knippen op de deuren wilde zetten zodat ze straks niet ongevraagd binnen kan komen , ze heeft een sleutel van ons huis vandaar.
De relatie tussen mijn moeder en broer is zo goed als niks en ze ziet haar andere klein kinderen dus niet, maar ik heb t idee dat ze onze kleine gebruikt om dat te compenseren. Mijn moeder is iemand die totaal niks gezegd kan hebben dus ik kan haar er ook niet op aanspreken zonder dat er ruzie van gaat komen, aangezien het nog maar een paar weekjes is tot de kleine er is wil ik dus geen ruzie gaan maken.
Heeft iemand tips wat ik eventueel zou kunnen doen? Doordat ze zo geobsedeerd is kan ik er niet meer van genieten en ben ik me alleen maar druk aan het maken over hoe het straks gaat en hoe ik haar zo veel mogelijk buiten de deur kan houden

reageer

nicole 1979 04-04 om 09:49

Ik de k dat je je gevoel met haar moet bespreken. . Zeggen wat het met je doet.  Dat je haar er heel graag bij wil betrekken maar dat ze onbewust zo meer afstand creëert. 
Praten is het beste medicijn.  Succes

Sas 04-04 om 10:17

Wat mooi dat je moeder zo bezig is met de komst van jullie baby. Ik heb geen moeder meer die dat mee kan maken..Maar ik zou zeggen dat het geweldig is dat ze zo uit kijkt naar de komst van jullie kleine maar dat jullie ook heel duidelijk wat rust willen de eerste periode en graag even willen weten wanneer ze komt.
Daar is echt niks mis mee hoor!!

* 04-04 om 10:21

Grenzen aangeven is heel belangrijk en spreek jezelf uit..
Ga niet met een opgekropt gevoel rondlopen.
succes meis ik weet zeker dat je het kan

Liefs Ju of wel mavanmi

Francine (Gast) 05-04 om 11:23

bedankt voor jullie reacties, ik heb al geprobeerd om dit voorzichtig aan te geven , voorbeeld: ik gaf aan dat als de bevalling achter de rug is en wij na huis mogen voor de eerste keer wij op het ziekenhuis bezoek na dan geen bezoek thuis willen ontvangen die dag zodat we zelf even goed alles kunnen doornemen met kraamzorg ect, mijn moeder daar in tegen benoemd daarna nog drie keer ja maar de gene die wel komen zijn je vader en ik en je schoonouders .... Ik heb haar drie keer benoemd dat we dat niet wilden en kreeg drie keer het bovenstaande antwoord 
Ik heb daarna afstand van haar genomen omdat ik hier echt boos om werd en ik geen dingen wou roepen waar ik spijt van zou krijgen maar dan krijg ik weer te horen dat ze vind dat ik haar alleen maar links laat liggen en wel leuke dingen doe met mijn vriendinnen. Heb haar ook uitgelegd waarom maar ze wil het gewoon niet inzien, als ik t zeg word ze boos als ik niks zeg word ze boos maja als ik haar d'r gang laat gaan word ik gepikeerd en erger ik me dood....

nicole 1979 05-04 om 12:30

En hoe staat je vader erin? 
Soms snappen vaders je beter in dit opzicht.  Dan zou ik een gesprek aan gaan net zijn vieren .
Als ze het dan nog niet wil begrijpen kan je benoemen dat je je genoodzaakt voelt om de afstand te vergroten tegen al je gevoel in. Blijf bij jezelf en zeg vooral wat het met je doet.

* 05-04 om 13:59

Optie, de kraamzorg is er ook voor je om dit soort dingen op te vangen.
Ik had een hele fijne kraamverzorgster en heeft visite weggehouden en aangegeven dat ik er geen behoefte aan had..
Je kan het bespreken met de kraamzorg en aangeven wat je wensen zijn. Ook dat je moeder eigenlijk totaal geen rekening met je wens houd..
Ik hoop dat je er toch uit komt en toch nog is bespreekt. Desnoods zet je het op papier  

Succes

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Toekomstige oma geobsedeerd door baby' in het Zwangerschapsforum