Diastase?

2 antwoorden en 36549026x bekeken

mommy036 12-06 om 13:20

Hallo meiden

Ik ben op dit moment 39 weken zwanger en werd door een vriendin gewezen op het fenomeen 'diastase'. Nu las ik dat je tijdens je zwangerschap max 2,5 cm tussen je buikspieren mag hebben maar toen ik bij mij ging voelen was dit toch echt wel meer. Mijn verloskundige heeft er nooit wat van gezegd en ook nooit gezegd dat ik niet vanuit rugligging omhoog mag komen, wat ik dus de gehele zwangerschap gewoon heb gedaan en dus niet goed is. Ook vind ik zelf dat ik een vrij grote buik heb voor mijn postuur (voor zw 1.62 cm en 52 kilo) en ben toch ook wel flink aangekomen okal is dit niet echt te zien. 

Nu ben ik dus bang dat ik na mijn zwangerschap een blijvende diastase ga overhouden, heeft iemand hier ervaring mee? Merkte je dit al tijdens de zwangerschap of pas er na? 

Ik hoop dat iemand wat meer informatie voor me heeft! 

Liefs

reageer

nicole 1979 12-06 om 18:00

Als ik jou was zou ik advies vragen bij de fysiotherapeut. . Ik ken het niet dus kan je helaas geen advies geven. Succes.

Mgv Boeije Haptotherapeut , zwangerschaps begeleider en fysiotherapeut (Gast) 12-06 om 18:47

In kurassen wordt hier meestal aandacht azn besteed- als dit niet gebeurd is is dit een gemiste kans. Nu kan je niet zo veel doen. Je kunt na de bevalling afspraken maken met een fysiotherapeut voor juiste houding en beweging en 6 weken na de bevalling beginnen bij een gedegen groep postnataal , waar deze zaken aan de orde komen - niet iedereen heeft hetzelfde lijf ! Wellicht herstelt er veel uit zich zelf. Alken in zeer bijzondere situaties wordt de diastase operatief behandeld. Er kan nog veel zelf gedaan worden

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Diastase? ' in het Zwangerschapsforum