Kattenbak verschonen?

4 antwoorden en 36508087x bekeken

roo 13-06 om 22:16

Hallo Dames,

Wij hebben 2 katten maar nu lees ik overal dat je als zwangere vrouw eigenlijk de kattenbak niet mag doen.... mijn vriend vind dit echt super vies om te doen en wilt eigenlijk ook liever dat ik ze wegdoe.

Voor diegene die katten hebben, Hoe lossen jullie dit op? Maken jullie de bak wel zelf nog schoon door bijv handschoenen te dragen? Ik wil ze niet weg doen maar tijdens het verschonen van de bak ga ik zowat over me nek nu ik alles sterker ruik.  Ze kunnen helaas niet naar buiten omdat wij in een flat wonen.

reageer

Nancy (Gast) 14-06 om 08:44

idd handschoenen aan doen maar beter is om het iemand anders te laten doen. Je loopt een risico op toxoplasmose en dit is schadelijk voor jullie baby.

My1987 14-06 om 15:08

Ik heb tijdens mijn zwangerschap de kattenbak gedaan. Ik goot al het grind in een vuilniszak en daarna verse grind terug. Ik kwam niet in aanraking met het grind

Jessy 17-06 om 07:07

Ik los dit op door een mondkapje en handschoenen te gebruiken véél succes

Anoniem (Gast) 18-06 om 15:30

ikkom op me werk dagelijks in aanraking met katten en soms dus ook ontlasting. Werk in een dierenartsenpraktijk. Heb hier geen problemen van ondervonden hoor. Goed op je hygiene letten en handschoenen dragen en evt mondkapje.

Heb 2 gezonde dochter van 2 jaar en 4 weken oud.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kattenbak verschonen?' in het Zwangerschapsforum