Speengebruik

6 antwoorden en 36082627x bekeken

Sunshinevalley 28-07 om 08:58

Wat vinden jullie van speentjes en wanneer gebruiken jullie het bij jullie kindjes?

Mijn dochtertje had tot 1 jaar een speen om te slapen. Daarna heb ik ze weg gegooid omdat ze telkens wakker werd en haar speen niet kon vinden. Ik was het zo zat die rotdingen. Moest soms tot 5x uit bed om dat ding terug in de mond te stoppen of dan viel het achter het bedje waar ze dus niet bij kon.
Nu is ze er helemaal van af! Heerlijk!

Maar op Facebook en andere sites zie ik soms ouders die hun kindje zelfs een speen in bad geven. Hun eigen keuze natuurlijk, maar ben ik de enige die dit raar vind? Ik heb ook vaak het gevoel als ik overdag over straat loop en kindjes zie met speentjes dat ze die uit luiheid geven ipv even het kindje troosten/voeden etc. Ik wil er niemand mee aanvallen hoor en ieder zijn eigen keuze maar ik vind  het gewoon... Raar!

reageer

madelene 28-07 om 09:54

Tja om eerlijk te zeggen vond ik het ook altijd raar
Maar dat was voor dat ik kinderen had
Toen hadden mijn twee nichtjes ook altijd een speen
Ook met 4 jaar nog .
Vind dat doen vreemd.
Maar nu ik volwassen ben en zelf kinderen heb kan ik mij in denken dat sommige kindjes er misschien moeilijk buiten kunnen en het ook voor ouders makkelijk is. Mijn twee oudste dochtetjes hebben nooit een speen gewild . De middelste zoog op haar duim.  de oudste had geen van bijde. 
En ons derde meisje wilt af en toe haar speen 
Maar we hoeven hem heel zelden bij haar te gebruiken ze is een heel makkelijk kindje.
Mijn persoonlijke kijk erop is het komt misschien soms dat raar en overdreven over maar er zijn nog eenmaal kindjes bij die daar heel veel behoefte aan hebben en er erg zoet mee zijn en ja dan is het in mijn ogen ook wel logisch dat ouders dan de speen gewoon geven. 
Elk kindje is weer anders.

chantieeeee 28-07 om 10:28

Mijn dochtertje heeft de eerste 5 maandjes ongeveer een speentje gehad. Ze werd er rustig van dus werkte prima. Langzamerhand wilde ze hem zelf steeds minder en minder (gelukkig want vind het vieze on-dingen) En nu gebruikt ze al ze moe is 2 van der vingertjes om op te sabbelen en valt daardoor in slaap. Ieder kindje is anders inderdaad maar persoonlijk vind ik het ook wel een vreemd gezicht als kindjes van  een jaar of 3/4 nog met een speentje lopen, maar kindjes met een duimpje in hun mond vind ik dan wel weer schattig terwijl dat eigenlijk op hetzelfde neer komt.... En als mijn dochter er nu zelf nog behoefte aan zou hebben gehad, zou ik haar ook gewoon een speentje geven.

kruimel 28-07 om 14:45

Hier een dochter van 1,5jaar die dol is op haar "tuttie".
Ze krijgt deze als ze gaat slapen, moe is of verdrietig is.
Niets mis mee, maar ze mag van mij niet de hele dag met dr speen in haar mond lopen.. Zo mag ze van mij niet praten met dr speen in, dan moet ze 'm uit doen anders versta ik haar niet en gaat ie ook niet mee naar de speeltuin/supermarkt/zwembad (althans, niet in het zicht, heb er altijd 1 in mijn tas)

Als ik mijn kind troost kan bieden met een speen, dan doe ik dat heel graag!

En toegegeven, als ze maar blíjft zeuren, piepen en mekkeren dat ze iets wil wat niet kan/mag, dan geef ik haar soms ook gewoon dr speen om haar maar stil te houden

Manon Intven (Gast) 28-07 om 15:44

Dag allemaal,
Voor mijn masterthesis aan de Univeristeit van Antwerpen doe ik onderzoek naar naamgeving van een kind. 
Aangezien jullie hier allemaal heel actief mee bezig zijn of waren zou ik jullie willen vragen of jullie onderstaande enquête in zouden willen vullen. Ik kan jullie helaas niets bieden behalve enorm veel karmapunten!
Alvast enorm bedankt!
Manon Intven
Student Universiteit Antwerpen
https://uantwerpen.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_9HwxaP0m8ecHT81

My1987 28-07 om 21:58

Onze zoon is bijna 5 maanden maar accepteert de speen niet. Maar hij duimt ook niet. Heel af en toe pakt hij hem maar meer niet als wel.
Als hij hem wel geaccepteerd zou hebben zou ik op een gegeven moment toch willen dat hij alleen maar snachts doet. En zeker niet met praten en op straat ofzo. Maar ja hij neemt hem toch niet dus hoef ik me daar verder waarschijnlijk geen zorgen over te maken

Vaaniej 03-08 om 00:05

Toen mijn kleine meid nog echt baby was probeerde ik het alleen te geven voor haar zuig behoefte. Na mate dat wat minder werd kreeg zij alleen tijdens het slapen een speentje. Met 2,5 jaar gooide zijn perongeluk haar speen weg (achter het bed) en mama kon hier niet meer bij. (kon het wel maar deed het gewoon niet )  het was 1 avondje moeilijk en eigenlijk daarna niet meer om gevraagd. Ze was er klaar voor om een grote meid te worden!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Speengebruik' in het Zwangerschapsforum