Zwanger door pil heen

7 antwoorden en 35350909x bekeken

Renske (Gast) 19-10 om 08:40

Hoi!
Even een gekke vraag.
Ik heb vaak, ondanks mijn pilgebruik, een onregelmatige menstruatie.
Ik zit nu ongeveer 2,5 jaar aan de pil en ben al 4 keer niet ongesteld geweest (niet achter elkaar, gewoon afentoe ineens).
Vind dit zelf heel vreemd, de eerste en tweede keer schoot ik enorm in de stress en heb ik er tig testen tegenaan gegooid.
Nu verbaast het me niet eens meer, maar normaal gesproken was ik de maand ervoor wel flink ongesteld, en nu was het maar 2 dagen wat bloedverlies, en nu dus niets meer.
Begin toch een beetje te denken dat er misschien meer aan de hand is.

Is er iemand die door de pil heen zwanger is geworden en zo ja, hoe kwam je erachter?

Alvast bedankt!

reageer

Lotte (Gast) 19-10 om 08:55

Hoi,

Ik kwam erachter doordat ik ineens niet meer ongesteld werd in de stopweek, en kon me herinneren dat ik de maand ervoor net zoals jij een veel minder hevige en kortere menstruatie had gehad.
Verder voelde ik me ook anders dan anders.
Gelukkig zijn we er nu heel blij mee.
Denk jij dat je zwanger bent?

Liefs, Lotte

Renske (Gast) 19-10 om 09:01

Hoi Lotte,

Bedankt voor je reactie!
Ik weet niet of ik zwanger ben, ik ben natuurlijk al vaker niet ongesteld geworden in de stopweek en daarom koop ik ook niet meer zomaar een test.
Als ik terugkijk op deze maand zie ik wel wat 'dingetjes', heb namelijk al een paar weken de hele tijd zin in hartig eten, mijn haar lijkt sneller vet te worden en vorige week kon ik echt huilen om niks.
Lijk ook een beetje te zijn aangekomen, maar heb ook flinke maaltijden gegeten.
Sinds eergisteren ben ik ziek, maar denk niet dat dat er iets mee te maken heeft verder.
En inderdaad een opvallend korte menstruatie vorige maand, en deze maand dus helemaal niet, zelfs geen krampen gehad.

Wil pas gaan testen als ik echt overduidelijk dingen voel die me niet bekend voorkomen, en daarom vraag ik nu alleen om ervaringen ????

Liefs, Renske

Lotte (Gast) 19-10 om 09:19

Hoi,

Volgens mij zijn dat niet per se zwangerschapssymptomen, maar het verschilt natuurlijk per persoon en het zijn wel opvallende dingetjes.
Het kunnen huilen om niks lijkt mij het opvallendst, maar dat kan ook door de tijd van de maand komen, zelfs als je niet ongesteld bent.
Zou inderdaad even afwachten of je echt dingen gaat merken en dan een testje doen, dat is het enige wat duidelijkheid geeft.
Verder is het altijd leuk om ervaringen te lezen van mensen die het (ook) hebben meegemaakt, ik heb zelf ook internet af zitten struinen toen ik wist dat ik zwanger was

Liefs, Lotte

Proudmommy2017 19-10 om 13:14

ik ben ook door de pil heen zwanger geraakt, ik sloeg ook weleens de menstruatie over maar nooit 2 keer achter elkaar zoals nu wel dus gebeurde.. in het verleden implanon gehad waardoor het wel eens voorkwam dat ik 1 keer oversloeg.

Debbie 20-10 om 18:37

Ik ben ook zwanger geworden door de pil heen. Tot januari 2015 heb ik altijd elke 3 maanden de prikpil gehad. Daar ben ik ik januari 2015 mee gestopt en sindsdien begonnen met de slikpil. Bij de prikpil kan het soms wel tot 2 jaar duren voordat lichaam weer 'op orde' is. Waarschijnlijk is dit bij mij gebeurt afgelopen maart. Mijn dokter denkt zelf dat op het moment dat de hormonen van de prikpil volledig uit mijn lichaam verdwenen waren mijn lichaam toch een soort van in de war was omdat ik wél de hormonen van de slikpil kreeg. 
Toen ik de slikpil gebruikte werd ik in de stopweek nooit ongesteld, want de hormonen van de prikpil waren mijn lichaam nog niet uit. Ik wist dat het daar door kwam en vond het ook niet raar.
Afgelopen april had ik een positieve zwangerschapstest in handen. Alles bij elkaar wist ik achteraf wel dat de klachten die ik had bij de zwangerschap hoorde, maar omdat ik het totaal niet had verwacht dacht ik dat die klachten door de pil kwamen. Symptomen die ik voelde waren pijnlijke borsten, misselijkheid en puistjes op m'n voorhoofd. 
Ondanks dat ik de pil écht elke dag innam en netjes de stopweek volgde ben ik toch zwanger geraakt. De combinatie van stoppen met de prikpil en tegelijkertijd beginnen met de slikpil heeft daar hoogstwaarschijn voor gezorgd. 
Buiten dat, ben nu 32 weken zwanger en kan niet wachten tot ik mn kleine vast mag houden straks.

Renske (Gast) 21-10 om 08:42

Wat fijn dat je er toch zo blij mee bent!
Snap dat je niet kunt wachten, het is toch een wondertje 
Zelf heb ik geen ervaring met andere voorbehoedsmiddelen dan de pil, maar kan me voorstellen dat een switch toch even je lichaam ontregelt.

Ik heb zelf ook meer puistjes op mijn voorhoofd, maar ook dat kan natuurlijk door de tijd van de maand komen..
Ohja, en ik droom heel vreemd, maar dat gebeurt ook vaker.

Ben gisteren weer aan een nieuwe pilstrip begonnen en ga pas testen als ik me echt anders voel.

Liefs, Renske

Nura87 21-10 om 16:50

Ik zou toch maar testen denk ik, geen idee wat het doorslikken van de pil voor eventuele schade kan geven aan het vruchtje.. Zou dat risico niet willen lopen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger door pil heen' in het Zwangerschapsforum