Soms even tijd voor jezelf?

4 antwoorden en 35126575x bekeken

Inge (Gast) 10-11 om 11:57

Goedemorgen,

Aangezien ik me toch wat schuldig voel en ik misschien heel wat commentaar over me heenkrijg was ik toch wel benieuwd hoe jullie denken over het volgende:
Ik ben bijna 8 weken geleden bevallen van een prachtige dochter, de hele zwangerschap was onzeker door allerlei medische dingen en ik heb daardoor nooit volop hiervan kunnen genieten, als klap op de vuurpijl werd de bevalling geforceerd opgewekt en was de bevalling enorm zwaar voor mij maar ook voor onze dochter die het maar net gered heeft.
Ik was behoorlijk toegetakeld en na een paar dagen mochten we naar huis, ik zat toen vol adrenaline en ging maar door en door, zelf naar de winkel en alles zelf willen doen.Maar het herstel ging moeizaam en er waren veel klachten, ook moest ik enorm wennen aan mijn nieuwe rol als mama.Ineens was alles anders maar wat zijn we trots en blij met ons meisje die echt zo lief en makkelijk is.
Maar ik merk dat ik moe ben en dat ik weinig tijd heb om bij te tanken, ik kan daardoor sommige dagen weinig hebben van de kleine meid en ik heb haar vanmorgen bij mijn ouders gebracht, mijn moeder wil zo graag oppassen en straalde, ook onze kleine meid vind het heerlijk om daar te zijn.
Zo kan ik de dingen thuis even doen en vanmiddag even slapen maar toch voelt het alsof ik mijn kleintje 'dump'om het even heel kort door de bocht te zeggen.
Zijn er meer mensen die ook wel eens zo snel hun kleine ergens een paar uurtjes onderbrengen om even weer tot jezelf te komen?Begrijp me niet verkeerd, ik ben zo blij met onze baby maar het leven als mama is ook gewoonweg zwaar.Haar glimlach maakt alles goed maar toch zit ik nu met dubbele gevoelens thuis.
Hoe denken jullie hierover?En wees gerust eerlijk!

reageer

Poesh 10-11 om 12:25

Als dit voor jou werkt. Gewoon doen. Je moet je echt niet aantrekken wat een ander vind.
Ik ken verschillende vrouwen die dit doen, ook als ze werken. Werken dan vb 3/5 maar kindje gaat 4/5de naar opvang zodat ze thuis alles geregeld krijgen. 
Je hebt vrouwen die overdag hun kindje nooit ergens afzetten, maar die savonds ze eens op logement doen.. 
Dus, als jij daar nood aan hebt en je vvoelt je daar goed bij gewoon doen.

Zelf kan ik het niet. Ik krijg dat niet over mijn hart. Ik werk 4/5de, mijn dochter zit enkel in de opvang als ik werk.. Maar dat is echt ieder voor zich!

Justme 10-11 om 15:59

Voel je niet schuldig! Ik vind het juist goed wat je doet. Op deze manier kan je even bijtanken en heb je dalijk weer meer energie waardoor je meer van je meisje kunt genieten. En oma en kleindochter bouwen ook gelijk een band op. Niemand wordt er slechter van toch?

Amy 10-11 om 19:36

Vlak na de bevalling kende ik het niet maar ik heb niet zo'n zwangerschap en bevalling gehad als jij. Ik ben nu 35 weken zwanger van de 2e en heb deze zwangerschap meer problemen en kwalen en een peuter rondlopen. Hoewel ik al sinds 4 maanden in de ziektewet zit gaat mijn zoontje op maandag naar mijn moeder en sinds kort 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal. En ik vind het heerlijk! Even bijtanken, even tijd voor mezelf en om klusje te doen.
Als jij dit nu ook nodig hebt gewoon doen en lekker van genieten zonder je schuldig te voelen. Als jij goed in je vel zit ben je alleen maar een betere moeder.
En de meeste oma's vinden het heerlijk om ongestoord tijd alleen door te brengen met kleinkinderen door te brengen. Mijn moeder past ook op als ik werk en mijn zoontje is helemaal dol op opa en oma.

Dus gewoon lekker doen.

Sophia 13-11 om 10:12

Je hoef je niet schuldig te voelen. Als ik zo'n kans had, zou ik gewoon gebruiken. Helaas zijn bijde oma's van mijn tweeling er niet meer...
Je bent pas 8 weken geleden bevallen. Ontzwangeren duurt wel een tijdje. En dat nog na zo'n zware bevalling...
Ik vond het in het begin erg zwaar met de borstvoeding totdat die op gang kwam. Ik kreeg geen slaap, omdat na de borstvoeding van 2 baby's moest nog kolven . Ik kon van ze niet genieten. Gelukkig met de hulp van de lieve kraamverzorgster werd het makkelijker.
Straks als je kindje doorslaapt, heb je ook meer rust en energie overdag. Maar ik zou toch om hulp vragen als dat nodig is. Ik vraag bijvoorbeeld een vriendin van mij om met de kinderwagen een uurtje te wandelen. Dan doe ik mijn huishouden of boodschappen. Er is niks mis me toch?
Meis, moederschap is niet makkelijk. Je hoeft je niet te schamen. Je staat er gelukkig niet alleen voor.
Veel succes!
Sophia

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Soms even tijd voor jezelf?' in het Zwangerschapsforum