Afbouwen borstvoeding help!!

14 antwoorden en 35047381x bekeken

MamaN 16-11 om 22:28

Hi dames,

Ik heb een zoontje van eind deze maand 1,5 jaar oud. Ik geef hem borstvoeding en mijn wens was altijd tot 2 jaar te geven. We zijn inmiddels bezig voor een tweede en dan wil ik wel graag hem van de borstvoeding af hebben zodat ik dit kan geven aan de tweede. Maar meneer wilt dit absoluut niet! Hij trekt zelf me shirt naar beneden om mijn borst te pakken en snachts wilt ie er het liefst de hele nacht aan liggen, meer als speen door. Ik vind het niet erg om hem nog in de ochtend en avond te geven, dit is ook mt fases goed gegaan maar nu dus de hele nacht en het liefst ook dag ( mits goed afgeleid). Hij heeft toen hij 1 was weleens doorgeslapen van 7 tot 7 maar dat komt nu dus echt niet meer voor. Hij krijgt wel z'n hoektanden maar die zijn er bijna, vorige maand z'n kiezen dus toen ook gedoe snachts en daarbij nog ziek geweest. Ik neem mezelf steeds voor is een fase gaat over, maar die fase duurt ju zeker 2/3 maanden. Iemand ervaring? Tips hoe ik het kan aanpakken? Snachts soms even laten huilen heb ik al geprobeerd en dat hielp dus toen hij bijna 1 was maar nu wordt het ontroostbaar krijsen waardoor het alleen nog maar nog langer duurt om hem weer in slaap te krijgen... 

reageer

Anoniem (Gast) 19-11 om 11:50

Je zou kunnen overleggen met een lactatiekundige. maar volgens mij zou het mogelijk moeten zijn om kinderen van verschillende leeftijden tegelijk borstvoeding te geven als hij er echt niet vanaf wil. Misschien kun je hem eerst aanleren jouw melk uit een flesje te drinken dan is misschien zijn behoefte voor je borst minder en zou je tzt wat anders in die fles kunnen doen. 

Amy 19-11 om 19:16

Qua nachtvoedingen is het even goed kijken waarom je zoontje die nog wil. Bij mijn zoon heb ik toen hij rond een jaar was een periode gehad dat hij ook steeds vaker s nachts kwam en dan ook niet meer wilde slapen. Het bleek dat het helemaal niet om de melk ging maar dat hij s nachts wakker werd en het wel erg gezellig vond om aan de borst te gaan en zo aandacht te krijgen. Uiteindelijk zijn wel overgegaan tot het laten huilen en niet oppakken. T was echt 1 nacht heel vervelend, nacht 2 al stuk beter en bij nacht 3 sliep hij weer door, en sindsdien altijd.
Dus als het echt puur aandacht en speen is dan kun je dat proberen.

Toen ik zwanger werd van nummer 2 was zoontje 1.5 jaar en kreeg hij s ochtends nog borstvoeding als extraatje naast de voeding want at verder gewoon met de pot mee. Maar toen ik zwanger was wilde hij niet meer. Ik denk dat of de smaak veranderde of de hoeveelheid opdroogde. Heb me er verder niet druk om gemaakt want ging zo op een heel relaxte manier.

MamaN 19-11 om 21:41

Dankje wel voor jullie reacties,

Ja ik denk eerlijk gezegd dat het een combinatie van tandjes en gezelligheid is.. ik probeer hem af en toe wel even te laten huilen maar hij gaat echt krijsen, was dat bij jouw zoontje ook zo? Ik hoop ook dat het op zo een manier gaat als bij jou en hij vanzelf stopt zodra ik zwanger ben van de tweede. 

Amy 19-11 om 22:12

Ja de eerste nacht was echt drama. Ik heb ook op de gang staan huilen omdat hij zo huilde maar ik ben heel blij dat we hebben doorgezet. Want nu slaapt hij in principe zelf weer in. Stel dat hij u s nachts huilt dan is er iets en mag hij natuurlijk gewoon bij papa en mama in bed.

MamaN 19-11 om 22:39

Ik denk dat ik er ook maar weer eens aan moet gaan beginnen. De vorige keer heb ik dat gedaan toen mijn man op zakenreis was dan kon hij hem niet pakken. Hij vind hem dan weleens zielig  liet je hem dan gewoon huilen zonder er naartoe te gaan? Of deed je dat om 10 minuten gaan kijken.. eerlijk gezegd heeft dat 10 minuten gebeuren bij mij nooit gewerkt..

Sas 20-11 om 10:31

Misschien helpt het om voor jezelf vaste tijden te bepalen dat hij bv krijgt. Hij moet ook leren dat hij getroost kan worden door mama zonder bv. En dat vergt idd een paar nachten en dagen. Beter nu dan straks als je zwanger bent of net bevallen en hij 'claimt' de borst.

MamaN 20-11 om 14:08

Jaa klopt, en als ik er niet ben gaat dat ook prima. Maar zodra hij mij ziet claimt inderdaad de borst. Ik heb ook liever dat ie nu stopt dan dat ik er straks twee aan de borst heb waarvan eentje eigenljjk gewoon zonder kan. 

Amy 22-11 om 20:32

Wij zijn die nachten zeker nog paar keer wezen kijken maar wel zo min mogelijk aandacht gegeven. Meer even laten weten we zijn er wel er is niets aan de hand. Weet niet meer of we dat met een bepaalde interval deden.

MamaN 07-12 om 20:37

Uhm Amy, hoe ver was je zwanger toen je zoontje vanzelf niet meer wilde  ik ben dus zwanger en hoop dat hij ook steeds minder wilt maar tot zover merk ik niks...

Amy 07-12 om 21:09

2 maanden schat ik zo.

Sas 07-12 om 22:11

Gefeliciteerd!!!!
Wordt dus snel afbouwen nu?

MamaN 07-12 om 23:09

Dat is wel mijn planning maar volgens mij van meneertje niet zo. Pfoee en dan weet ik niet eens waar ik moet beginnen kennen jullie dat gevoel 

MamaN 16-12 om 16:18

Nou ik ben dus vorige week vrijdag begonnen met afbouwen. Die nacht heeft me zoontje gekrijst van 2 tot 5 

De volgende nachten ging het eigenlijk steeds beter. Hij krijgt nu alleen nog sochtends ipv ochtend, middag, avond en snachts wanneer ie maar wilde. Dus jeeeej ben blij dat dat meevalt. Dus binnenkort ook de ochtendvoeding weg en dan kan ik me klaarstomen voor nummer 2.

Maar uiteraard is niet alles probleemloos. Nu wilt ie dus niet in zn eigen bed slapen of maximaal 2 uur en dan gekrijs. Hij is dan ook echt boos en wilt me slaan en aan me haren trekken. Pfoee iemand daar nog tips bij 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Afbouwen borstvoeding help!!' in het Zwangerschapsforum