Keuze voor een ziekenhuis

4 antwoorden en 34954347x bekeken

Glennvk 22-11 om 14:14

Dag dames,
Ik ben op het moment bezig met een onderzoek voor mijn opleiding en ben benieuwd hoe het beslissingsproces van een zwangere vrouw verloopt.
Wat heeft er gezorgd dat jullie voor een specifiek ziekenhuis hebben gekozen?
Alvast ontzettend bedankt!

reageer

D. 22-11 om 18:52

Hallo glennvk , ik ben nog niet zwanger maar ziekenhuis staat eigenlijk al vast. mijn vriend wil graag dat ik, als het zover mag komen, in het ziekenhuis beval omdat er dan artsen in de buurt zijn als er iets mis mocht gaan. wij hebben niet vaak wat maar als er iets is gaan wij altijd naar hetzelfde ziekenhuis. dit ziekenhuis is bekend voor ons vandaar dat we dan ook kiezen voor een eventuele bevalling in dit ziekenhuis. ik kies ook altijd voor een zorgverzekering waar dit ziekenhuis bij zit. hoop dat je zo voldoende weet.

Amy 22-11 om 20:29

Ik kan in mijn woonplaats kiezen uit 2 ziekenhuis die beiden goed scoren. Een is een universitair medisch centrum de andere zelfstandig. Ik heb gekozen voor de zelfstandinge. Dit omdat er echt een hele fijne sfeer hangt in dit ziekenhuis. Het is net dorp, hoewel het wel een groot ziekenhuis is. Al het personeel is super aardig en vriendelijk en ze zullen ook altijd hun best doen om aan je wensen te voldoen. Mijn vriend werkt ook in dat ziekenhuis dus daardoor kennen we het ook beter en voel ik me echt thuis daar.
Dat is dus ook de belangrijkste reden om voor dat ziekenhuis te kiezen. Ik voel me daar veilig en ontspannen en dat is wel zo fijn.
1e bevalling is daar ook heel ontspannen verlopen. (Nouja qua ziekenhuis dan, het blijft bevallen) nu in afwachting tot wanneer nummer 2 zich vanzelf meldt of evt inleiding.

Glennvk 25-11 om 12:43

Dank jullie wel! Erg fijne en uitgebreide antwoorden.

Pien 26-11 om 16:51

Ik heb 5 kinderen en ben 2x thuis bevallen en 3x in het ziekenhuis maar toen had ik geen keus ivm vroeggeboortes. Ik vond thuis eerlijk gezegd het prettigst, gewoon lekker in je eigen omgeving, je hoeft niet met vreselijke weeen nog een stuk in de auto naar t ziekenhuis, je kan gewoon doen wat je wil en na afloop lekker in je eigen bed. Ik ben nu 9 wk zwanger van de 6e, en ik heb denk ik ook nu weinig of geen keus, ik ben 44 en tegen de tijd van bevallen bijna 45 dus weet niet of thuis dan verstandig is ivm meer kans op complicaties.  

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Keuze voor een ziekenhuis' in het Zwangerschapsforum