ziekenhuis - polikliniek - thuis bevallen ??

8 antwoorden en 45754209x bekeken

Fee (Gast) 13-08 om 10:54

Thuisbevallen is idd niet per se gevaarlijker maar ik zie wel vaak in mijn omgeving dat veel mama's toch nog met heftige weeen naar het ziekenhuis moesten en dat is geen pretje.
Als je geen medische indicatie hebt mag je volgens mij alleen maar poliklinisch bevallen (maar ik kan het mis hebben). Overigens is er geen enkel ziekenhuis dat je kan dwingen om daar te blijven dus als je weg wilt kan dat altijd !

reageer

10wk Bloem 13-08 om 13:36

Wat dacht je van een kraamhotel?Die bestaan ook,lijkt me zelf erg fijn 

Caroline 13-08 om 18:34

bij ons zijn er bij mijn weten geen kraamhotels in de buurt.. Ik heb al eens gekeken op internet maar het lijkt me vooral iets dat in Nederland bestaat. Ik woon in Antwerpen..

10wk Bloem 13-08 om 20:54

Dat klopt in Nederland zijn er meerdere kraamhotels...en ik ben ook niet op de hoogte van hoe het in België precies zit.Hier is het ook niet ideaal,want zoveel zijn er niet en je moet echt geluk hebben als er eentje in de buurt zit...
Verder kan ik je niet helpen,want ik heb geen idee hoe dit in België voor de rest zit met poliklinisch bevallen/ ziekenhuis enz..
Zelf wil ik ook het liefste thuis,maar in m'n achterhoofd denk ik wel:Als alles dan maar goed gaat.Lijkt me geen pretje om dan nog richting ziekenhuis te moeten..We hebben nog tijd om er over na te denken ;-)

cads 13-08 om 21:55

Hoi Caroline!

Je moet bevallen waar je jezelf het prettigst voelt. Ik had zelf besloten dat ik het wel zou aanzien als de bevalling begon, tegen de 4 cm wilde ik dolgraag naar het ziekenhuis voor verdoving (achteraf gezien maar goed ook want hij had in het vruchtwater gepoept, en met een cm of 8 in de auto was ik denk ik geen gezellig gezelschap geweest). Volg lekker je eigen gevoel!!!

Aap-noot-mies (Gast) 14-08 om 07:44

Hoi Caroline,

Ik ben zelf 2x in het ziekenhuis bevallen. De eerste keer omdat wij boven een winkel woonde en ik ook in geval van nood niet naar buiten zou kunnen via de trap (draaiende ijzeren brandtrap) en andere mogelijkheden hadden we daar niet.
Achteraf gelukkig want ik werd overgedragen aan het ziekenhuis omdat de kleine man vast zat en ik aan de ECG moest, deze middelen heeft de VK niet.

Bij ons tweede zoontje er weer voor gekozen om naar het ziekenhuis te gaan. Poliklinisch bevallen, groot voordeel daaraan vond ik dat als er iets mis mocht gaan je al in het ziekenhuis bent, daarnaast een eigen badkamer op de kraamkamer. Thuis kun je je kont niet keren in onze badkamer en zeker niet met zo'n mega buik . Vlotte bevalling gehad maar toch erg slap door veel bloedverlies en dus een nachtje gebleven (met mijn vriend) wij mochten gewoon alles zelf doen en konden als er iets was de verzorging inschakelen.

Vond het ook fijn ivm borstvoeding. Weer even opstarten en wat hulp, niet gelijk de eerste nacht alleen thuis (beide keren 's avonds bevallen, kraamzorg zou pas de volgende ochtend kunnen beginnen). Ik zou dus zo weer voor het ziekenhuis kiezen. Hier hadden we echt een hele mooie, gezellige en huiselijke kamer . Lekkere relax stoel voor mijn vriend en daarnaast "ontbijt op bed"

Wilde even mijn ervaring delen, weet niet hoe het in België geregeld is.

Groetjes Aap-noot-mies

Tineke 14-08 om 08:42

Ik ben met mijn vorige zwangerschap thuis bevallen. Wat een heerlijkheid, je eigen bed, je eigen douche, mn dochtertje meteen in dr eigen bedje (dus niet later nog met maxicosi slepen om dr thuis te krijgen )Daarnaast was de kraamzorg er tijdens de bevalling (ze hielp de verloskundige) Dus ze was er meteen bij!

Wat ik voor nadelige verhalen hoor van poliklinisch bevallen is dat als het goed gaat met jou en je kindje dat je zo snel mogelijk naar huis mag, maar daar is dan natuurlijk geen kraamzorg (als dat bijv 's avonds is) Je ligt vaak met meerdere vrouwen op een kamer, dus niet echt privacy...  Maargoed, als het fout gaat, ben je natuurlijk wel meteen in het ziekenhuis.

Je moet gewoon doen waar je je zelf het prettigst bij voelt. Ik had het geluk dat ik ook een super geweldige verloskundige had, die me door de bevalling heen sleepte!
Ik ga nu weer voor een thuisbevalling, maar mocht het anders gaan, ook prima. Als t kindje maar geboren wordt en ik er 'heelhuids' vanaf kom!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'ziekenhuis - polikliniek - thuis bevallen ??' in het Zwangerschapsforum