natuurlijk bevallen na een keizersnede?

2 antwoorden en 45881643x bekeken

miriam 15-08 om 20:44

mijn zoon Sem (bijna 2) is geboren via een keizersnede. goede zwangerschap gehad alleen aan het einde een gevaarlijke hoge bloeddruk. hij lag in stuit dus werd het een keizersnede. (wel volledige ontsluiting gehad omdat ik de weeen niet echt voelde)
nu heb ik afgelopen december ondekt dat ik de ziekte cystenieren heb wat een ervelijke aandoening is. bij cystenieren heb je meestal last van een hoge bloeddruk wat dus 1 van de symptomen is. ik ben aan de bloeddruk verlagers gegaan waarmee ik zwanger mocht worden want een 2e kindje stond in de planning. inmiddels bijna 29 weken zwanger. nu kreeg ik van mijn gynaecoloog te horen dat ze 2 weken voor de uit gerekende datum mij willen inleiden zodat mijn bloeddruk geen gevaar voor het kind of mezelf word.

gisteravond ging ik in mijn zwangerschaps boek lezen en las ik dat het gevaarlijker is om iemand met een eerdere keizersnede in te leiden. je hebt dan een grotere kans op een baarmoeder ruptuur. tevens las ik dat ze bij mensen met een hoge bloeddruk wel met regelmaat kiezen voor een keizersnede wegens de gevaren die een hoge bloeddruk met zich mee brengt.

weet iemand meer of dat er een mogelijkheid is tot een natuurlijke bevalling en of inleiden echt een groter gevaar is??
(ik zie er wel tegen op als ik moet worden ingeleid. ik ben dan bang dat ik geen ontspannen bevalling zal hebben en net zoals bij sem vrijwel pijnlose weeen.)

(volgende week ga ik dit overleggen met de gyn)

reageer

gerda 16-08 om 10:31

Ik kan er niet echt een zinnig antwoord op geven. Bij mijn dochter had ik pre- eclampsie en was mijn bloeddruk dus ook veel te hoog, maar zij is met een natuurlijke bevalling geboren, na een inleiding met een gel.

Mijn zoon lag - net als jouw zoon - in stuit en is dus ook met een keizersnede geboren.
Bij hem had ik volledige ontsluiting en lag met persweeën op de operatietafel, want de bevalling ging supersnel.

Nu ben ik dus voor de 3e keer in verwachting. Na de geboorte van mijn zoon heeft de gyn er al voor gewaarschuwd dat ik bij een 3e zwangerschap er rekening mee moet houden dat de bevalling snel zal gaan.
Ik heb dus ook al af zitten vragen hoe dat straks moet. Ik moet naar het ziekenhuis om te bevallen, maar de bevalling zal in principe snel gaan, dus ik moet zodra ik weeën krijg niet afwachten of het doorzet, maar zorgen dat ik in het ziekenhuis kom.
Ik vind dat geen prettig idee en ik heb de vk de vorige controle dan ook gevraagd hoe het in zijn werk zal gaan. Of ik niet beter kan worden ingeleid. Dan ben je in het ziekenhuis als de weeën beginnen.......
Maar de vk zei eigenlijk meteen al dat de gyn dat niet zal doen, vanwege de grotere kans op een ruptuur. Maar ook dat ik dat tzt het beste met de gyn kan overleggen.
De berichten en ervaringen die wij hebben zijn dus eigenlijk een beetje tegenstrijdig......... maar in ieder geval kan ik dus wel zeggen dat een hoge bloeddruk geen reden voor een keizersnede hoeft te zijn.

miriam 16-08 om 11:57

ik moet ook gelijk naar het ziekenhius als ik de weeen voel en het niet weer als griep af doe... ik had vanaf het moment dat ik het voelde binnen 4 uur volledige ontsluiting en werd over de gang gereden met pers weeen.

ik heb een beetje genant geroepen dat ik moest poepen en dat ik niet hoefde te poepen want dat had ik die ochtend al gedaan... (ik had niet meer door waar ik mee bezig was volgens mij al die mensen die we zijn tegen gekomen zullen zich wel dood hebben gelachen.

ik ga dinsdag weer naar de gyn en zal met hem overleggen... zal het iig hier even laten weten.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'natuurlijk bevallen na een keizersnede?' in het Zwangerschapsforum