cyclus na miskraam

3 antwoorden en 33667530x bekeken

Ginette1987 09-03 om 16:44

Hoi iedereen,
Ik heb op 26/12/2016 na 7 weken een miskraam gehad. Na 6 weken had ik de eerste keer mijn maandstonden.
Normaal gezien moest ik zondag mijn maandstonden krijgen maar dat is intussen nog niet het geval. Ik ben alvast niet opnieuw zwanger. Zijn er mensen die hier ook ervaring mee hebben? Een regelmatige cyclus maakt het wel iets makkelijker om opnieuw zwanger te worden.
Wanneer moet je hiervoor een arts raadplegen?
Alvast bedankt.

reageer

chantieeeee 09-03 om 21:00

hi, wat erg dat je dat hebt moeten meemaken  gaat het weer een beetje? Heb je het kunnen verwerken?  Waarom denk je dat je niet opnieuw zwanger kunt zijn? heb je al een nieuwe test gedaan? je hebt na je miskraam wel weer opnieuw je menstruatie gehad dus dan is alles weer mogelijk. Er zijn zelfs vrouwen die na een miskraam niet eens meer ongesteld worden omdat ze gelijk weer zwanger zijn dus het kan echt wel  Hoelang zijn jullie nu bezig met zwanger worden? 1ste kindje? 

Ginette1987 11-03 om 11:26

Ja het gaat wel hoor. De miskraam is wel al verwerkt, de onzekerheid over de toekomst is lastiger. Niet weten wanneer je terug zwanger zal zijn (was echter meteen zwanger de vorige keer), of het dan wel goed zal lopen etc..
Ik heb al een test gedaan en die was negatief. Voel me ook niet echt zwanger. Ik vrees dat ik gewoon geduld moet hebben maar ergens maak je je toch ook zorgen dat er misschien iets mis is. Ik ben in november  gestopt met de pil maar hebben al tijd verloren door miskraam, wachten op nieuwe menstruatie... Is inderdaad ons eerste kindje. Hopelijk snel positief nieuws!
Bedankt voor je antwoord alvast.

Ellis 13-03 om 23:13

Hey Ginette,
Ik heb ook in december een miskraam gehad (9 weken) en het heeft ook 6 weken geduurd voor ik weer een menstruatie kreeg. Die onzekerheid waar over je schrijft herken ik heel erg. Ik was ook vrij snel zwanger na mn pilstop (ronde 2). En nu ben ik bang dat het nu lang gaat duren voor ik weer zwanger ben of  dat ik weer een miskraam zou krijgen... 
Morgen is normaal m'n nod maar buiten hoofdpijn (wat ook aan m'n vermoeidheid kan liggen) heb zijn er nog geen symptomen dat ze gaan doorbreken. 

Het kan goed zijn dat je cyclus wat in de war is na je miskraam (zoals dat na een pilstop ook vaak is). Ben je trouwens zeker van je nod, want ik lees dat je in november bent gestopt met de pil en meteen zwanger was. Het is dus ook mogelijk dat je natuurlijke cyclus langer is dan je denkt. Als ik jou was zou ik nog een weekje afwachten (moeilijk, ik weet het) en als je bijvoorbeeld maandag nog niet menstrueert of geen positieve test hebt eens naar de ha bellen. Die zal je dan waarschijnlijk adviseren om of nog even langer af te wachten of een bloedtest afnemen om zeker te zijn dat je niet weer zwanger bent.
Ik duim alvast mee!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'cyclus na miskraam' in het Zwangerschapsforum