Dopen, keuze Peter/ Meter

6 antwoorden en 45912824x bekeken

JMBM 19-08 om 16:26

Hallo allemaal!

Wij verwachten begin januari ons eerste kindje. Wij willen ons kindje voor de Katholieke kerk laten dopen. Bij het dopen hoort ook het kiezen van een Peter en Meter. Wij vinden dit nog al lastig. 

Wij zijn allebei de oudsten thuis en onze broers en zus zijn nog vrij jong. Daarom twijfelen we ook om 1 van hen te kiezen, dat zou misschien beter zijn bij een tweede kindje. Ik heb zelf mijn beide oma's als Peter en Meter aangezien mijn ouders met hetzelfde zaten. Maar voor mijn gevoel zou dit niet helemaal kloppen aangezien ze al de oma's zijn. Dan komen we bij onze eigen ooms en tantes, die van mij zijn nog vrij jong maar die van mijn man wat ouder. We denken eraan om een tante te vragen maar die is al 60 en woont ver bij ons weg. We twijfelen dus erg. 

Een heel verhaal maar heeft iemand tips of ervaringen? 

Alvast bedankt!

reageer

Anoniem (Gast) 19-08 om 17:00

Doen waar je je goed bij voelt, ik heb zelf ook mijn grootouders als meter en peter. Maar moest ik mijn kindje laten dopen (wij kiezen ervoor dat niet te doen) dan zou dat zonder twijfel mijn zus en mijn man zijn broer gevraagd worden. Het mag geen verplichting zijn maar een bewuste keuze! En enkel jullie kunnen die maken.

Succes!

Tineke 19-08 om 20:19

Hoi,

Wij vonden het leuk om jonge mensen te hebben voor ons baby'tje als meter en peter. Wij kozen mijn zus en een neef. Beiden rond de 30j.
Dit zijn ook mensen die niet zo ver weg wonen, op een half uurtje en waarvan we van denken dat de baby het meeste hen zal zien en later dan kunnen bezoeken of bij hen terecht kunnen mocht er iets zijn.

Zelf zou ik liever niet voor een grootouder kiezen of iemand van 60j.
Maar dat is echt gewoon onze persoonlijke voorkeur.
Denk er nog eens goed over na en bekijk dan wat jullie het beste vinden. Gewoon doen dan.

veel succes met de keuze! Niet makkelijk.

B 19-08 om 21:00

Ik ben op mijn 14e meter geworden, vond het echt een hele eer! Weet niet hoe oud de broers/zussen zijn...De verantwoordelijkheid is er nu niet meer zoals vroeger he... Toen waren de peter en meter ook de personen die de kids zouden opvangen als de ouders kwamen te overljden...

En nu! Mijn petekindje iris is 14, ik ben 28. We gaan altijd twee keer per jaar gezellig shoppen.... En hoop dat ze onze oppas wil worden als we een baby krijgen...
Ook heb ik een petekind devon van bijna 10.... Die gamed graag en dat doet martijn ook! Dus die hebben elkaar gevonden.

JMBM 19-08 om 23:13

Bedankt voor de reacties! 
Mijn zusje is 16 en onze broers 19,21 en 22.  Blijf het nog lastig vinden, maar als ik het zo hoor zijn er meer jonge meters en peters!

eef 05-12 om 09:37

bij mijn dochtertje  is het mijn jongste zusje geworden en ze is saampjes met haar vriend er steeds voor ons ukje !
komt spontaan een x langs of belt ... dan bij mijn zoontje had ik dit geweten e ene meter vind omdat ze 20 min rijden een hele opgave !!! om op stap te gaan en te shoppen kan wel alles!
nu zw van 3derde en vind dit nu heeeel moeilijk !!

Kimmie 23-01 om 20:11

Mijn vriend en ik hebben ook gekozen voor zijn zusje als meter, en zij is ook pas zestien geworden, ze was dolgelukkig, want ze heeft sowieso al lang moeten wachten om tante te worden, we stonden ook wel zelf achter deze keuze


Grtjs kimmie

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Dopen, keuze Peter/ Meter' in het Zwangerschapsforum