Combinatietest

6 antwoorden en 33568086x bekeken

Anoniem (Gast) 17-03 om 12:42

Combinatietest..wel of niet? Ik twijfel

reageer

Chel (Gast) 17-03 om 13:39

Wij zelf twijfelen ook over de combinatie test, dus ik lees mee. Ik heb ook het een en ander gelezen over de nipt test die word per 1 april gedeeltelijk vergoed, die geeft een nog beter resultaat, en zonder risico .

Anoniem (Gast) 17-03 om 22:09

Zoveel keer bekeken, en niemand reageert

Anoniem (Gast) 18-03 om 18:49

Gezien mijn leeftijd zou ik ook in aanmerking komen maar ik zou t denk ik niet doen. Zwangerschap laten afbreken doen wij toch niet, dat past niet bij onze geloofsovertuiging. Een rede om het wel te laten doen zou zijn (voor ons) dat je je beter kan voorbereiden op een kindje met een beperking of down. maar ik heb ook verhalen gehoord, zelfs van dichtbij dat een kindje van alles zou mankeren en geadviseerd werd de zwangerschap af te breken wat dat echtbaar niet deed en ze kregen een kerngezond kindje...

Emily (Gast) 18-03 om 19:05

Hallo! 
Wij hebben ervoor gekozen om het niet te doen, omdat wij vinden dat elk leven welkom is! Het is gewoon ons kindje en we zouden de zwangerschap niet afbreken als het een afwijking zou hebben. Daarom had zo'n test voor ons geen toegevoegde waarde. We hebben gewoon de echo's gehad, dat vonden we genoeg. 
Iedereen moet hier natuurlijk zijn eigen keuze in maken! Goed erover nadenken en je moet het toch echt zelf beslissen! 
Trouwens, die cijfers van hoeveel mensen het gezien hebben kloppen echt niet! 

liesx 19-03 om 17:10

Wij hebben het niet laten doen .. 

Jocelin (Gast) 20-03 om 14:37

Ik vind het soms nog een groot taboe naar mijn gevoel, alsof je egoïstisch bent en iets fout doet. 
Wij kiezen wel voor nader onderzoek. Wij kiezen direct voor de NIPT, vanaf 1 april 2017 voor iedereen zonder medische indicatie toegankelijk en veel uitgebreider dan de combinatie-test. Wij willen goed kunnen nadenken over welke mogelijkheid dan ook. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Combinatietest' in het Zwangerschapsforum