Erkenning & gezag

1 antwoord en 33491961x bekeken

Anoniem (Gast) 23-03 om 15:44

Hoi Allemaal, 
Ik zit met een klein probleempje. Momenteel 32 weken zwanger  en kan niet wachten tot de kleine er is. Echter ben ik zwanger geworden van een one night stand (morning after heeft niet geholpen) en nu 7 maanden later ben ik tot de conclusie dat het tussen ons het niet gaat worden. Het is een schat hoor en lief, maar we verschillen te erg en voel het niet meer. Het voelt nu meer als een moetje vanwege mijn zwangerschap.
Echter is en blijft hij de vader dus heeft hij alle recht op zijn kind en is hij altijd welkom bij mij. Hier gaan we zeker ook goed uitkomen.
Nou zouden we vandaag het kindje gaan erkennen en het zou zijn achternaam krijgen. Ik vond dat hij hier recht op heeft (als vader zijnde), maar op het laatste moment ben ik erg gaan twijfelen. Ik wil niet verder met hem en dan vind ik het lastig dat mijn kindje niet mijn achternaam draagt. Ook als hij gaat trouwen in de toekomst, dat zijn partner zijn achternaam aanneemt en dus ook van mijn kindje. Ik vind het verschrikkelijk om hem dit aan te doen en twijfel enorm. Welke keuze is ook maak, mijn rotgevoel zal er niet door weg gaan. Gun het hem als vader zijn en vooral in deze situatie, maar denk niet dat ik er mee kan leven.
Gezag wilde ik sowieso aan mijn kant houden voor nu, dus extra lullig vind ik als ik niet zijn achternaam aanhoud, maar als het zijn naam wordt, doe ik dat puur alleen voor hem, want zelf sta ik er totaal niet achter.
Wel zal dit de eerste ruzie gaan worden, want hij is het hier helemaal niet mee eens.
Hoe denken jullie hierover?
Dank alvast!

reageer

Ysabel 23-03 om 19:22

Misschien ben ik hier wel een beetje bevooroordeeld in. Ik droeg de achternaam van mijn vader, terwijl mijn moeder mij heeft opgevoed. Ik weet dat het voor mijn moeder heel lastig was, niet persee gevoelsmatig maar wel praktisch gezien. Mensen vroegen altijd waarom ik een andere achternaam had. Best pijnlijk voor haar want mijn moeder was de gene die dag en nacht voor mij zorgde. Vergeet niet dat wanneer jij een nieuwe relatie hebt er op het naambordje bij de deur 3 verschillende achternamen staan. (zolang je niet getrouwd bent) Dat vond ik als kind best raar staan.  
Op mijn achttiende heb ik de beslissing genomen om de achternaam van mijn moeder te dragen. Vooral uit respect voor haar en uit trots. Dat is de beste beslissing geweest die ik kon maken. Dus ik zou mijn poot stijf houden en toch voor jou achternaam gaan. Maar zoals ik al zei, mijn situatie kan totaal anders zijn als de jouwe. Want uit elkaar gaan betekent niet per definitie als vader zijnde dat je dan niet je verantwoording na komt. Helaas in mijn geval wel. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Erkenning & gezag' in het Zwangerschapsforum