Baby hoest longen uit haar lijf

5 antwoorden en 32761154x bekeken

Oskar (Gast) 03-06 om 21:30

Wij hadden vanmiddag de baby laten slapen op de babykamer. Later kwamen we terug op zijn kamer en blijkt dat de kamer blauw van de rook staat. De buren hebben een vuurkorf waar ze schuttinghout verbranden. Ik vraag me af of dat wel zo gezond is voor de baby? Wij hebben gesproken met de buurman. Echter die is niet voor rede vatbaar. Vervolgens maar de politie gebeld. Echter de politie geeft aan dat zij geen tijd hebben om langs te komen. Mag dit? En wat moeten we nu doen?!

reageer

Anoniem (Gast) 03-06 om 22:29

Ja hij mag vuur maken in zijn achtertuin. Als hij zou bbq'n heb je hetzelfde effect. Het is wel vervelend dat je er overlast van hebt en een redelijke buur zou daar rekening mee houden. Je kunt ook vuur maken zonder teveel rook. Het enige wat je kunt doen als de politie er niets mee doet is het raam sluiten van de babykamer als je ziet dat de buurman bezig is.

Oskar (Gast) 04-06 om 12:22

Dus je mag ook sloophout zoals schuttinghout en geverfd hout verbranden?

Oskar (Gast) 04-06 om 12:26

Zag dat er hier eerder ook kamer vragen hierover zijn geweest? Ik zie dat het ook afhankelijk van de APV van je gemeente kan zijn? Sharon Dijksma van de Partij van de Arbeid, zij is staatssecretaris zegt dit namelijk las ik op een site:
Aanpak van overlast door houtrook

De uitstoot van schadelijke stoffen kan sterk verschillen tussen soort kachel of open haard, de wijze van stoken en de gebruikte brandstoffen. De mate waarin gezondheidseffecten zich voordoen, hangt onder andere af van de samenstelling van de rook en de mate, frequentie en duur van de blootstelling. Hierdoor kunnen plaatselijk grote verschillen bestaan waardoor een lokale aanpak het meest voor de hand ligt. Gemeenten kunnen gebruik maken van een aantal bevoegdheden binnen de bestaande wet- en regelgeving. Het Bouwbesluit stelt eisen aan rookkanalen en bevat een verbod op het verspreiden van hinderlijke of schadelijke rook, roet en stank. Via een algemene plaatselijke verordening kan de gemeente ertoe besluiten het stoken van hout te reguleren. 

Anoniem (Gast) 09-06 om 14:35

Een vuurtje maken is wel toegestaan. Maar dan wel alleen met schoon en droog haardhout. Het verbranden van oude schuttingdelen mag niet. Dit is namelijk een afvalstof (degene wilt zich er van ontdoen) en je mag als particulier geen afvalverbranden.

Los van dat zijn schuttingdelen geimpregneerd. Dit is schadelijk voor de gezondheid. Het stoken van hout is door de gemeente (of omgevingsdienst) lastig te handhaven. Het stoken van afvalstoffen is daarintegen wel heel gemakkelijk te handhaven. Indien de politie geen tijd heeft zou ik de gemeente middels brief verzoeken handhavend op te treden tegen de buurman.

Echter, een goed gesprek met de buren is altijd beter dan de gemeente / politie erop af te sturen!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Baby hoest longen uit haar lijf' in het Zwangerschapsforum