Welke gyn??

8 antwoorden en 45877109x bekeken

gerda 31-08 om 21:00

Dit is 1 van de dingen waarover ik heb nagedacht: bij welke gyn  wil ik straks onder controle staan?
I.v.m. keizersnede vorige zwangerschap moet ik dus in het ziekenhuis met een gyn bevallen.
De gyn waar ik de vorige keer onder controle stond is er nu ook nog. Een ontzettend aardige Zuidafrikaan (een man dus), waar we positieve ervaringen mee hebben.

Maar er zijn nu ook vrouwelijke gynaecologen, die ken ik echter nog niet.

Dus....... kies ik voor de bekende mannelijke gynaecoloog of de onbekende vrouwelijke gynaecoloog??

reageer

Lieve (Gast) 31-08 om 21:28

Hoi Gerda, mag je wel kiezen ? Ik zit bij het Bronovo in Den Haag en ik krijg gewoon de gyn die er op dat moment is. Zeker bij de bevalling krijg je gewoon wie er op dat moment dienst heeft geloof ik.
Lieve

gerda 01-09 om 07:46

Bij de bevalling inderdaad degene die dienst heeft, maar eerder kon je wel je voorkeur aangeven voor bij wie je onder controle wilde.

Aika (Gast) 01-09 om 09:36

Dan zou ik gaan voor diegene waar je positieve ervaring mee hebt. Dat is denk ik toch heel belangrijk
Succes

Lexie 01-09 om 11:54

Het is fijn om je controles te hebben bij iemand waar je je prettig bij voelt maar het kan ook goed zijn om meerdere gezichten te hebben gezien omdat je niet weet bij wie je gaat bevallen. Of krijg je ook deze keer een (geplande) keizersnede?

Sandra 16-10 om 12:29

Ik heb bij mijn vorige zwangerschap een geplande keizersnee gehad en had een ontzettend leuke / lieve gynaecologe. Nu ben ik zwanger van de tweede en toen ik het ziekenhuis belde voor een afspraak hoorde dat deze dame niet meer werkzaam is in dat ziekenhuis, dat vind ik wel jammer, maar helaas. Ik had zeker haar weer als gyn willen hebben. Ik heb donderdag mijn eerste afspraak en dan zie ik wel of ik weer een vrouw of een man krijg, als ik me maar op mijn gemak voel bij hem / haar, dat is het belangrijkste.
Ik ben wel benieuwd waar jij uiteindelijk voor hebt gekozen.

gerda 16-10 om 12:35

Sinds de geboorte van mijn zoon is er ook hier in het ziekenhuis het een en ander veranderd. Eerder waren er 2 of 3 gynaecologen die er fulltime waren en toen kon je kiezen bij wie je onder controle wilde staan.
Op dit moment zijn er 4 gynaecologen, waarvan 3 vrouwen die er parttime zijn en ook hier kun je niet meer kiezen bij wie je onder controle staat. Ik heb inmiddels 3 van de 4 gynaecologen gezien, maar tot nu toe vind ik dat het prima gaat. Geen klachten.

Sandra 16-10 om 13:52

Gelukkig, fijn dat je er een prima gevoel bij hebt. Dat is heel belangrijk !! Weet je al of je weer een ks krijgt of kun je deze keer misschien gewoon bevallen?

gerda 16-10 om 16:06

Ik ga er nog steeds van uit dat ik gewoon kan bevallen, maar de kans op een keizersnede is na een keizersnede is wel groter dan "normaal".
Ons meisje ligt goed en de vorige bevallingen gingen vrij snel tot snel ( 9 a 10 uur bij mijn dochter en 4 uur bij mijn zoon, van allereerste wee tot geboorte). Dat is op zich gunstig, want ivm met het litteken mag de bevalling ook niet te lang duren.

Maar ik heb nu hypertensie en het ligt eraan hoe dat zich ontwikkelt. Stel dat dat over een aantal weken niet meer onder controle is te houden of ik ben overtijd, dan kan ik niet worden ingeleid (ivm litteken) en zal het wel weer een keizersnede moeten worden.

Maar goed. In principe lijkt het dus gunstig en ga ik nog steeds uit van een gewone bevalling.

Gr. Gerda

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Welke gyn??' in het Zwangerschapsforum