Moeder vs schoonmoeder

5 antwoorden en 32152923x bekeken

Roosje 27-07 om 22:31

Hey iedereen! Om een bijzonder lang verhaal kort te maken.. Ik zit met de baby thuis maar schoonmoeder werkt niet (verveelt zich, heeft geen hobby's) en wil constant langskomen. Ik vroeg me af hoe vaak jullie jullie schoonmoeder op visite laten komen thuis?
Ik vind het eigenlijk gewoon fijner dat mijn eigen mama langs komt, zij dringt zich ook niet op. Is het ok dat ik meer met de baby en mijn mama doe dan met mijn schoonmoeder? Want wil haar haar kleinzoon niet ontzeggen natuurlijk.. Onze band is gewoon niet goed. 
Wij zien mijn schoonouders minstens 1x soms 3x per week. 
Alvast bedankt voor jullie reacties 

reageer

MamaN 27-07 om 22:43

Hi Mommy,

Ik vind het niet gek dat je liever op stap gaat met je eigen moeder ipv schoonmoeder. Ikzelf krijg alleen mijn schoonmoeder over de vloer als mijn man er ook is, ik heb de behoefte niet om zelf naar haar toe te gaan of haar te laten komen als hij er niet is. Het is immers mijn mans moeder en niet de mijne. Ik heb ook geen geweldige band met mijn schoonmoeder en dat speelt natuurlijk ook wel mee. Ik zie haar liever (helemaal) niet dan wel.. Maja het is de moeder van mijn man. Ik vind dat mijn man verantwoordelijk is voor de band die zijn moeder met onze kinderen krijgt. Als ze langskomt prima, dan ben ik er als ik er ben en ik leer onze kinderen dat ze oma is en ga zo nu en dan mee bij haar op bezoek maar meer niet. 

Hato 27-07 om 22:47

Het is aan jou om te bepalen wanneer en hoeveel keer je schoonmoeder mag/kan langskomen door aan te geven dat je thuis bent als ze belt met de vraag of ze langs kan komen. Ik begrijp haar totaal als ze niet veel te doen heeft en haar kleinkind mist en wilt zien maar alles heeft zijn tijd he ik zou het ook niet leuk vinden mocht mijn schoonmoeder elke dag of om de 2 dagen langskomen. Maar aan de andere kant als ze heel beleefd is en er geen problemen of ruzies/discussies ontstaan wanneer ze bij jou is of als ze niet te bemoeierig omgaat met de opvoeding van MIJN kind dan zou ik het ook niet heeeeel erg vinden mocht ze een paar keer (2,3) per week langskomt. Mijn schoonmoeder is een schat van een mens maar ben toch blij dat ze in het buitenland woont. En trouwens ik zou me als ik jou was ook niet schuldig voelen omdat je veel tijd doorbrengt met je eigen moeder ? Zij heeft je ten slotte gebaard en opgevoed. Het spreekt voor zich dat je meer tijd wilt doorbrengen met haar dan je schoonmoeder. 

Roosje 27-07 om 22:53

Ok dan ben ik al wat gerustgesteld  
Bedankt voor jullie antwoorden.

nata 30-07 om 08:57

ik heb een goeie band met mijn schoonmoeder en zie haar ook dagelijks , vaker als.mijn eigen moeder in ieder geval die zie ik 1 x per 2 weken ofzo.
wanneer de baby geboren is dan zou ze elke dag langs mogen komen van mij ik hen er geen moeite mee.maar als jij dat wel heb dan moet je gewoon zeggen dat je het liever niet heb. maar ach als ze verder geen last ofzo is zou ik zoiets hebben van laat haar lekker haar kleinkind bezoeken.

Roosje 31-07 om 13:02

Bedankt Nata voor je antwoord. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Moeder vs schoonmoeder ' in het Zwangerschapsforum