Schoonmoeder

3 antwoorden en 31967173x bekeken

Alissa25 31-07 om 08:25

Ik plaats dit in 'gezellig' praten maar de titel zegt het al, haha.
Ik ben eind november uitgerekend en ik ben nu 23 weken zwanger.
Het was een lastig begin van de zwangerschap (niet zozeer voor mij) maar voor mijn vriend + schoonmoeder wel omdat het onverwachts was en we waren op dat moment eigenlijk niet bij elkaar.
Inmiddels zijn we eruit gekomen hoor en is hij net zo blij ermee als dat ik ben en loopt het tussen ons weer goed.
Ik heb nooit veel met zijn moeder gehad, de afgelopen 6 jaar eigenlijk niet want zij is een heel ander type mens als dat ik ben.
Zij is heel direct en er is altijd wel iets niet goed, behalve wat zij doet of vind en ze is ook erg dominant.
Het 'probleem' is , is dat ze naast ons woont en dat ze zich nu vol op de baby heeft gericht. Ze weet alles beter, ze wilt dat we alles tweedehands kopen (niks mis mee maar ik vind het ook leuk om zelf wat te kopen) ze kraakt mijn eigen opvoeding af en ze wilt haar kleinkind anders opvoeden als dat ik voor ogen heb, ze wilt niet dat mijn vriend en ik trouwen of geregistreerd partnerschap doen want ze wil niet dat ik ergens recht op heb mocht het ooit over gaan.
Zo kan ik nog wel door en door blijven gaan..
Ik kan er met mijn eigen moeder en familie ook over praten en daar heb ik een hele goede band mee maar ik merk wel dat ik steeds 'banger' word van bepaalde uitspraken en acties van mijn schoonmoeder.
Mijn vriend weet ook wel hoe ze is maar hij beschermt haar een soort van waardoor we de laatste tijd vaker in een discussie zitten dan dat ik zou willen.
Maar ik wil heel graag met hem dingen regelen zonder dat zij alles naar haar eigen hand omzet.
Heeft iemand tips over wat hoe ik dit moet bespreken en met wie of ervaringen
Mijn hart luchten is al fijn haha 

reageer

Knuffel 31-07 om 09:15

Alissa.. Niet makkelijk zo'n schoonmoeder maar nog veel erger dat ze naast je woont!
Heeft ze wel door dat met een geregistreerd partnerschap of huwelijk alles voor haar kleinkindje veel beter geregeld is? Mochten jullie uit elkaar gaan dan sta je tenminste niet met lege handen en een kind om voor te zorgen.. 

 Een ding die ik inmiddels wel heb geleerd is dat je niet alles met je schoonmoeder hoeft te bespreken... Regel dingen met je vriend zoals jullie dat willen en praat er gewoon niet met haar over.. Ze hoeft niet alles te weten. Dan kan ze er tenminste ook geen mening over hebben. Opvoeding net zo.. Praat er lekker niet met haar over of blijf vaag. Zeg dat je het allemaal wel ziet als de kleine er is ofzo. Niet leuk maar het scheelt frustratie. En echt... Mijn schoonmoeder bepaalt het liefst nog het geslacht en de naam van het kindje dus ik heb al heel wat ervaring!

Alissa25 31-07 om 09:34

Ja, precies. Dat is ook waarom ik graag een geregistreerd partnerschap wil omdat het dan goed geregeld is.
Mijn vriend laat zich ook te veel mee slepen door haar hoor. We bespreken wat en als zij haar mening dan aan hem geeft, draait die om als een blad aan de boom. Dat is echt zijn probleem en dat maakt het ook lastig want ik moet het dan weer om zien te draaien. Kost veel energie terwijl het helemaal niet nodig moet zijn, het is niet haar kind.
Ik bespreek vrijwel niks met haar omdat het inderdaad beter is van niet en ik wil haar er wel bij betrekken maar niet op deze manier dus dat heeft ze een beetje verbruikt.
Ik ben normaal een heel zachtaardig iemand, iets te veel, en ik wil iedereen 'pleasen' maar het gaat nu om mijn kind en dan ben ik wel feller.
Ik ben 28 november uitgerekend dus ik loop iets van 2 weken voor op jou geloof ik? Ben morgen 23 weken dus ik denk zelf 26 november omdat ik via internet heb berekend en dat klopt met mijn langere cyclus :-)
Wel leuk, kort op elkaar :-)
Wij weten wel dat het een meisje is en ze had liever een jongen gehad om het bedrijf voor te zetten.. beetje van de ouderwetse stempel. Ze zegt ook telkens " hij en je weet niet zeker of het een meisje is het kan nog " heb inmiddels 3 x gehoord door 3 verschillende dat het een meisje is maar goed, ze kijkt maar haha. Voor ons maakt het niks uit, we zijn blij met een meisje maar had met een jongen net zo geweest.

Knuffel 31-07 om 10:01

Ooh erg he.. Mijn schoonmoeder hoopt juist heel erg op een meisje.. Het maakt mij dus echt niet uit. Alsof ze van een jongetje dan minder houdt ofzo. Zo jammer!
Ik was inderdaad gisteren 21 weken dus bijna 2 weken verschil. Leuk!

lastig dat je vriend alles wel bespreekt.. Daar heb je dus gewoon heel weinig invloed op.. Mijn man ziet heel goed hoe zn moeder is dus we hebben daar echt geen problemen om.

Wij gingen bij mijn eerste zwangerschap wel voor geregistreerd partnerschap omdat we alles geregeld wilden hebben en omdat dan ook gelijk vaststaat geloof ik dat mijn man de vader van het kindje is..
En mocht hem tijdens de zwangerschap iets overkomen dan zou niet de hele erfenis incl. huis naar zijn ouders gaan maar naar mij.. Is wel heel belangrijk als je zwamger bent en zo'n verantwoordelijkheid hebt.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Schoonmoeder' in het Zwangerschapsforum