Groot gezin

9 antwoorden en 31421857x bekeken

Nika 17-09 om 22:46

Hoi meiden,
Ik ben mama van 4 kids. Eigenlijk was ik helemaal klaar met mijn gezin. Drie mooie boys en laatste was als kadotje een meisje, maar nu toch ongepland zwanger van de 5e. Hoewel ik dit eigenlijk helemaal niet wilde toch besloten ervoor te gaan. Ik vind het alleen nog wel moeilijk om er echt blij mee te zijn. Het is ook nog best pril, bijna 8 weekjes dus heb het ook nog haast aan niemand vertelt. Ik ben al 37 en mijn oudste is al 13!
Zijn er meer dames met een groot gezin? Help me ff de voordelen en leuke kanten van een 5e in te zien ????
Liefs Nika

reageer

Anoniem (Gast) 18-09 om 04:52

Hi

Eerst en vooral, gefeliciteerd met je zwangerschap!
Ik kan me voorstellen dat het schrikken is, maar ik denk dat je het gewoon even tijd moet geven om het te laten bezinken. Probeer het te zien als een geschenk dat gewoon "meant to be " is!
Ik heb zelf 3 broers en ik vind het geweldig en ben enorm dankbaar om van een groot gezin deel uit te maken. Misschien dat het voor de kids ook even schrikken en wennen zal zijn, maar ze gaan het ongetwijfeld ook erg leuk vinden! In mijn ogen is je leeftijd geen probleem. Ik ken mensen die op jouw leeftijd nog steeds proberen zwanger te worden en hopen dat dit geluk hen op een dag alsnog gegund is.
En je hoeft het tegen niemand te zeggen tot je er zelf klaar voor bent.

Anoniem (Gast) 18-09 om 20:30

Nika, gefeliciteerd met je zwangerschap! Hoe denk je dat je jongste kinderen het vinden een broertje of zusje? Vast leuk toch? Misschien dat je oudste even moet wennen, maar je bent eerst nog zwanger. Misschien is het leuk om het hele gezin te betrekken in de voorbereidingen? Nu kun je nog een keer genieten van de laatste zwangerschap! 

Hummeltje 19-09 om 19:23

Hoi, ben zelf zwanger van de 4e en voor mij was het idee ook enorm wennen. Mijn man wou graag maar voor wij was het wel goed zo. Maar er ook voor gegaan maar daarvoor kon ik echt alleen maar aan de minpunten denken. Mijn oudste is 10 wordt 11 ff nadat de kleine geboren is maar zij vind het juist hartsikke leuk en is er erg bij betrokken! De voordelen.. een groot gezin! Een groot familie waar iedereen hopelijk op elkaar kunnen steunen in moeilijke tijden. En helemaal wanneer jullie er niet meer zijn! Meer liefde die je terug krijgt. ( wat dacht je van meer hulp in huis haha) gezelligheid en warmte! Hoe groter het gezin hoe knusser het wordt. Meestal vinden kinderen het juist heel fijn dat er geleefd wordt in huis! Tis gewoon erg wennen het idee en hoogewaarscheinlijk zit je nu wel erg tegen de zwangerschap op (had ik wel) maar nu na de mooie echo's en lekker weer shoppen ben ik erg blij met me keuze. En kan niet wachten tot het in me armen ligt! Geef het even de tijd , tis niet zomaar iets tis een behoorlijke verandering waar vooral jij veel voor moet inleveren.  Sterkte!

Nika 22-09 om 15:06

Bedankt voor de reacties. Ik denk dat het voor mij vooral heel moeilijk is omdat ik bij mijn laatste zwangerschap alles echt heel bewust heb afgesloten. Heel erg genoten van elk stukje van de zwangerschap, gipsbuik gemaakt, bellypaint gedaan, fotoshoot etc. En dan nu toch weer helemaal opnieuw. Aan de andere kant is mijn jongste nog niet eens 2 en er zal strax tussen de jongste 3 steeds 2,5 jaar zitten. Ik zit dus wel nog in de jonge kids. De zwangerschap vind ik normaal juist iets prachtigs maar zoals deze zwangerschap is begonnen ben ik bang dat het best pittig wordt. Daarnaast zitten we financieel ook niet echt ruim. Hoewel ik weet dat we het gaan redden en niet veel waarde hecht aan materieel ben ik (hoe stom ook) bang voor de reacties van mijn omgeving.  
Ach... Het komt vast wel weer goed, maar de blijdschap waarmee ik vorige keren de zwangerschap verwelkomde is er nu helaas niet bij. (Al kijk ik stiekem wel uit naar weer zo een klein schattig guppie ????)

mona 25-09 om 22:36


Dag nika,

Ik ben nu in verwachting   andere mijn vierde  kindje  ik ben nu 25 weken maar moet wel zeggen  ja alles gaat natuurlijk  Door school,  afspraakjes  sporten  etc  ....ik ben van mezelf  eigenlijk  altijd wel bezig. ..vind ik ook wel lekker nou moet ik zeggen dat ik regelmatig  terug wordt  geroepen  dat ik smiddags  ook echt moe ben en even moet gaan rusten. 
Je hebt wel minder tijd  om echt echt te genieten  als je snapt wat ik bedoel  hihi  herkenbaar? ?

Nika 03-10 om 00:13

Hoi Mona (late reactie maar goed),
Jaaaa heel herkenbaar. Ik ben ook een heel actief persoontje maar elke zwangerschap sinds m'n 2e lijkt wel iets zwaarder te worden. Waar ik bij nr twee nog tot 37wk full time studeerde en de dag voor mijn bevalling (41wk) nog met een dreumes op mijn schouders bij de Sinterklaas intocht stond, moest ik bij mijn 4e vanaf de 20ste week toch echt elke middag een uurtje slapen. En nu.... Pffff nu lig ik met 10 WK al elke middag 3 uurtjes te slapen en ben ik smiddags verder ook echt niets meer waard. Heel vervelend want de kids weten nog niets en begrijpen dus totaal niet waarom mama zo moe is. 
Naja, gewoon goed naar m'n lichaam luisteren en komt wel weer goed.
Liefs

Merel 03-10 om 09:06

Lijkt mij super leuk een groot gezin zeg!!

mona 06-10 om 14:25

Dag nika, 

Sorry  voor het latertje  ! hihi  maar druk  druk  je kent het  wel  
ja ik ben nu 26 weken en tot nu toe  gaat het wel redelijk  goed. ...
af en toe  dagen dat de energie  letterlijk  uit me wordt  getrokken  ligt er ook aan of ik goed slaap  nachts  , dan kan ik er overdag beter tegenaan   ik heb c o  ouderschap  dus dan is het in de week als de Kids  er niet zijn ook wel even lekker beter me rust pakken! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Groot gezin' in het Zwangerschapsforum