Wanneer het van de daken schreeuwen?

5 antwoorden en 45838790x bekeken

Mummie 19-09 om 16:53

Hallo dames,

reageer

* 19-09 om 17:14

@Lola,

Van harte met je zwangerschap...enneh ja je moet doen wat je hart je ingeeft...
Wij hebben t na 12 weken verteld........Maar dat kwam omdat ik ook eerst allerlei onderzoeken wilde afw8... En nadien de uitslagen dus hebben wij het verteld..

Succes met het vertellen en zeg maar zo kijk voor hoe het voelt...en aan wie wel en wie niet...
Op een gegeven moment zien ze het toch allemaal dan kun je er niet meer omheen...

Liefs Ju

Daisy 20-09 om 01:16

Hoi lola

Wij hebben het ook meteen gezegd tegen de familie, was zo blij dat ik het tegen iedereen wou vertellen maar dat heb ik dan ook niet gedaan,
De vrienden en kenissen die me nu gezien hebben tja die weten het ook ondertussen want ik heb al een hennig buikje en kan het echt niet meer verbergen.
Maar echt voor het tegen iedereen te vertellen wacht ik nog even.
wij moeten vandaag voor de 2de keer naar de gynaecoloog gaan, vandaag gaan we voor de eerste keer het hartje horen, we kijken er naar uit SPANNEND!!!
Veel succes met je zwangerschap!

Xxx

Dani 19-09 om 17:00

Hoi Lola,

Allereerst van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!!

Ik wist met 5 weken dat ik zwanger was en binnen een week wisten mijn kids en ouders het, een paar dagen later mijn collega's ook.
Ik was zo blij,kon mijn mond niet houden...

Succes!!

appel 20-09 om 17:07

Hey iedereen,

Op mijn werk heb ik het al aan week 4 verteld. Zij waren de allereersten die het weten. Moet ook, want in mijn job moet ik wegens besmettingsgevaar en gevaar voor agressie bijna meteen in moederschapsbescherming (een jaartje thuis dus vanaf week 6). Komend weekend vertellen we het meteen ook aan onze familie. Een aantal vrienden zijn er ook al van op de hoogte.

Dat we het zo snel vertellen komt voornamelijk door het stoppen op mijn werk natuurlijk. Lang kan ik dat niet verbergen. Maar ook omdat de oplettenden in mijn omgeving toch meteen alles doorhebben (als je plots niets meer van alcohol drinkt, zeer moe bent etc.. valt dat toch op).
En het is natuurlijk ook iets leuks om te vertellen he!

Het is nu mijn tweede zwangerschap en bij mijn vorige zwangerschap hebben we het ook meteen verteld. Het liep kort erna fout (buitenbaarmoederlijke) maar ik ben toch blij dat we het al aan heel veel mensen verteld hadden. De steun die je dan krijgt, doet erg goed en het was lastig om het aan mensen die nog helemaal van niks wisten, waarom ik in het ziekenhuis lag...

Voor mij dus eigenlijk alleen maar voordelen bij het snel vertellen. Loopt het goed, dan heb je maanden langer plezier om erover te praten, en mocht het niet goed lopen, zijn er tenminste veel mensen om je heen die met je meeleven...

Ik wens jullie allemaal heel veel geluk! Dat we allemaal goede zwangerschappen mogen hebben he!

liefs

Karolina (Gast) 20-09 om 17:49

Dames, gefeliciteerd! Het is top om zwanger te zijn!
Ik kom uit Polen en daar is het vrij gebruikelijk om vrij snel de goede nieuws te vertellen. Zeker aan je familie en goede vrienden. Kennissen die gaan het horen als het goed gaat.
Afgelopen jaar ben ik zwanger geweest. 1 dag na de positieve test hebben wij het aan onze ouders verteld, binnen een week naar broers en zussen etc. en als de buik groeit zo groeit ook de kring van mensen die het weten.
Wachten tot "magische" week 12 vindt ik beetje raar, maar goed dat ben ik dan. Ik ben het helemaal met AppelSien mee eens. Als het slecht gaat wil je ook steun van mensen nodig om dit te verwerken.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer het van de daken schreeuwen?' in het Zwangerschapsforum