merk flessen

5 antwoorden en 45842168x bekeken

Kelly Oleksy 20-09 om 15:49

Hallo allemaal,

We zijn ondertussen al wat aan het rondkijken voor allerlei babyspullen, waaronder ook de soorten flessen die je op de markt vindt. Nu zouden we graag willen weten wie er al ervaring heeft met de merken Avent (Philips) en/of Tommee Tippee. Wat zijn jullie ondervindingen, voor- en nadelen van deze producten?

Bedankt alvast!

reageer

Lexie 28-10 om 07:23

Ons kleintje had moeite met die grote spenen om goed aan te happen en vacuum te zuigen en te drinken, wij zijn erg enthousiast over de difrax flessen.

gerda 28-10 om 09:19

Het ligt helemaal aan je kindje.
Onze dochter had een enorme zuigkracht. Ik had van haar flessen en spenen van de HEMA gekocht, maar ze had die in 3 min (incl.boertje!!!!) leeg. Men adviseerde toen over te stappen op Avent, want die spenen zijn veel stugger. Daarmee werd het inderdaad beter: daar deed ze 5 min (incl. boertje) over .

Toen onze zoon werd geboren dus meteen weer de Avent flessen en spenen gepakt, maar hij kreeg er met moeite wat uit. Diverse andere flessen geprobeerd. Smalle spenen, brede spenen, zachtere spenen, maar het bleef moeilijk gaan. Uiteindelijk bleek dat Julian ernstige verborgen reflux had (hij boerde erg veel) en had daardoor moeite de spenen goed "vast te houden". Nadat hij ingedikte voeding en medicatie had werd dat allemaal beter, maar die stugge Avent flessen en spenen zijn nooit gelukt. Uiteindelijk kwamen we terecht bij de brede flessen + spenen van de HEMA. Die spenen waren minder stug dan de Avent, maar toch wat stugger dan de "normale" spenen.

Als ik jullie was zou ik er in 1e instantie niet teveel geld aan uitgeven: koop 1 fles met spe(e)n(en) en probeer die uit. Pas als je flessen/spenen hebt die goed bevallen er pas meerdere van aanschaffen.

Succes!

Kelly Oleksy 28-10 om 09:46

Hoi,
Bedankt voor de tips allemaal.
We hebben gisteren net onze geboortelijst aangemaakt en hebben gekozen voor een starterset van Tommee Tippee. De eerste drie maanden zou ik graag borstvoeding willen geven en de vorm van de spenen zouden hierop goed aangepast zijn.
We zullen zien wat het geeft :-)

Groetjes,
Kelly

Cin 28-10 om 10:46

In begin vanwege krampjes heel erg baat gehad bij de Dr.Brwon flessen...Nu weer gekocht :-)

liena 28-10 om 14:25

ik heb eigenlijk niet echt een favo merk. ik vond in het begin de difrax flessen echt geweldig omdat je ze helemaal uit elkaar kan halen. erg handig dus om schoon te maken. maar die begonnen al snel te lekken :s

de tommee tippee flessen heeft het ziekenhuis me aangeraden omdat ik ook borstvoeding gaf. deze zouden het meest lijken op de borst. zo krijgen ze minder snel last van tepel speen verwaring. heb toch verschillend flesje gebruikt en heb niet echt iets gemerkt van een verwarring.
de avant heb ik hier ook staan maar de papa heeft het gaatje groter gemaakt omdat we dachten dat er te weinig melk uitkwam. nu komt er veel te veel uit natuurlijk.
dus ja welke is nu de beste :s
zowiezo kunnen wij zeggen die zijn de beste maar misschien vind jou babytje de fles wel helemaal niks
liefs liena

Je kunt reageren op dit onderwerp 'merk flessen' in het Zwangerschapsforum