Winterjas of winterpakje en wat voor maat?

7 antwoorden en 45836977x bekeken

Marieke 24-09 om 14:53

mijn jongste dochter is ook van februari en haar deed ik een winterjasje mutsje en sjaaltje aan maatje 56 begonnen en dan een extra deken in de wagen. Je moet voor die hele kleintjes wel vaak een nieuw jasje kopen maar ik deed meestal een maatje groter dan konden ze langer mee. En als het echt heel koud was deed ik de regenhoes over de wagen als extra bescherming. Weet natuurlijk niet of je de maxi cosi op je wagen klikt daar heb ik geen ervaring mee (had een gewone wagenbak)

reageer

Olivia-Anna 24-09 om 15:07

Hey Bianca,
Mijn vraag is allicht dommer hoor, wat ik overigens helemaal niet vind van jou vraag!
Wat is een Lodger???
Ons meisje wordt begin December geboren en ik heb een beetje vanalles, hele dikke kruippakjes, dekentjes ,slaapzakken, en inderdaad een regenhoes..
(mutsjes en dergelijke heb ik ook maar gebreid zo maak je beetje verschillende maten)
Heb voor alle zekerheid enkele verschillende maten winterpakjes, uiteindelijk zou ik die toch hebben moeten kopen dus waarom niet nu alvast..
Dan ben jke lekker goed voorbereid, je weet tenslotte nooit hoe groot het hummeltje zal zijn he..

Succes ermee!!

nienke (Gast) 24-09 om 23:13

Een jasje is echt aan te raden, en idd maat 56, maat 50 ben je zo uit. Een pakje met alleen lodger kan te koud zijn, kindjes moet je kleden als jezelf + een extra laagje.

kimjoy 25-09 om 09:54

Een Lodger in een speciale wikkeldeken.

tammi 25-09 om 10:32

hoi olivia,een lodger is een wikkeldeken ik had dat al van de vorige bevalling
want mijn man is van kosovo en daar gebruiken ze dat altijd de eerste keer dat ik het zag ik dacht waar stoppen ze nu hun baby in helemaal ingewikkeld met armen en al daar is traditie
en heb ik ook dus geprobeerd en dat vond mijn dochtertje heerlijk.

dus bij deze bevalling zal ik het ook terug inwikkelen.

liefs tammi

Mommy-Of-Nyana 18-10 om 12:21

Hoi Bianca, ik zelf ben uitgerekend 14 januari. en wij hebben een soort skipakje (winterjasje ) gekocht van 0 tot 3 maand. waar handjes en voetjes aan vast zitten zodat deze ook niet bloot zijn. binnenin zit zo wat pels precies heerlijk warm.. en natuurlijk voorzien we ook een mutsje en een extra dekentje. dit is echt wat je zelf goed vindt. maar de Lodger is inderdaad misschien wat te koud.
groetjes

kimjoy 18-10 om 13:49

Ze hebben een heel leuk pakje voor 14,95 bij zeeman in het wit dus kan voor jongen en meid en het handig is dat er een gat in zit waarmee je de baby nog gewoon vast kan zetten in de maxi cosi en ik heb deze gekocht in 62 beter iets te groot dan te klein!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Winterjas of winterpakje en wat voor maat?' in het Zwangerschapsforum