Oppeuterspeelzaal komen op verzoek van Juf.

4 antwoorden en 45796993x bekeken

Desiree (Gast) 25-09 om 16:15

Meiden, IK moet aankomende vrijdag op de peuterspeelzaalkomen voor een gesprek over mijn zoontje. Hij is 2,5 jaar en hij zit sinds 4 weken op de psz. Hij luisterd niet en heeft geen concentratie volgens de juf. Ook is hij de stoorzender in de groep.
Ook geeft ze aan dat hij een erg spontaan karakter heeft en dat ik het niet groter moet maken dan het is.Maar ze wil een gesprek aan gaan om te kijken of hij thuis ook zo is en ze wil wat tips meegeven.
In mijn ogen is hij gewoon een drukke,enthousiaste peuter en dit zag ik niet aankomen! Komt iemand dit bekend voor? Gr,

reageer

Annabel (Gast) 25-09 om 17:12

Wat ik hoor is dat de juf geen controle heeft over haar groep. Praten kan nooit kwaad maar het is algemeen bekend dat sommige peuters druk zijn. Dat is niet direct een probleem. Je kunt natuurlijk wel samen kijken of er ergens iets gebeurt waardoor je peuter extra druk is. 

Laat je hem bijvoorbeeld veel tv kijken of eet hij veel suikers dan kan daar een oorzaak liggen. 

Wat de ene concentratie gebrek noemt kun je ook zien als het nog niet gevonden hebben van een uitdaging op het nivo van je peuter. Daar mag je op jouw beurt de juf op aanspreken.


Mijn haren gaan recht overeind staan als iemand op 2.5 jarige leeftijd een stoorzender wordt genoemd. Dan ben je in mijn optiek een slechte juf.

Desiree (Gast) 25-09 om 19:23

Bedankt voor je reactie! Ik kan best tegen opbouwend kritiek maar mijn maag draaide ook even om toen ze de naam stoorzender noemde! Er zijn 2 groepen en hij zit in de rustigste dus ik ga vrijdag vragen of het misschien een optie is om hem over te plaatsen naar de andere groep waarin hij misschien wat meer weerstand vind. Ik ga hun inderdaad vertellen hoe het bij ons thuis werkt want daar luisterd hij vaak wel en is hij absoluut niet (te) druk. Ik hoop dat ik vrijdag op 1 lijn kan komen te zitten ! Ben erg blij met je reactie omdat jij precies omschrijft wat ik denk!

Lexie 25-09 om 20:21

Ik ben het eens  met Annabel, vooral als je zelf niet het idee hebt dat je hem niet onder controle kan krijgen. Waarschijnlijk is de groep te groot of weet de juf niet wat ze ermee aan moet. Ik zou zeker voor je kindje opkomen en laten merken dat het probleem bij de psz ligt en bespreken wat hier aan gedaan wordt. Ik zou ook zeker je kindje hier niet de dupe van laten worden en misschien op zoek gaan naar een psz waar ze wel weten wat ze aan het doen zijn..
Houd je ons op de hoogte?

Desiree (Gast) 25-09 om 20:28

Ben blij dat jullie begrijpen wat ik probeer te verwoorden en ik zal na het gesprek laten weten hoe het is gegaan! Ik heb mijn omgeving (o.a oppas) gevraagd wat zij ervan vinden en zij staan allen achter mijn mening dus ben benieuwd!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Oppeuterspeelzaal komen op verzoek van Juf.' in het Zwangerschapsforum