tweede bevalling minder heftig ??

9 antwoorden en 45820430x bekeken

* 26-09 om 17:43

@Karin,
Heyhey Karin de eerste was 16 jaar geleden en de andere 12 jaar geleden tussen de eerste en de laatste zat 4 jaar.. 
De eerste heb ik 14 uur over gedaan en de tweede +- 6 uur 
Ik ben nu zwanger van de derde maar er zit dus 12 jaar tussen..
Weet alleen nog dat het pijn deed maar iedere zwangerschap is anders...
Ik weet dus echt niet wat je moet verwachten ben zelf ook nieuwschierig, jij mag eerst bevallen dus ik hoop dat je het mij gaat vertellen hoe het ging ..

En natuurlijk als er andere dames zijn met de ervaring dat mij ook wat gerust zal stellen ben ik zeer benieuwd natuurlijk naar een antwoord..

Gr. Ju

reageer

Cin 26-09 om 19:48

Ik ben ook wel is benieuwd...Ik heb 2 kids maar de eerste kwam ter wereld met een spoed keizersnede..
De 2 e kwam via de normale weg..maar uiteindelijk is dat wel de eerste normale bevalling geweest...bevalling duurde 5 uurtjes
Dus de 3 e word nu hopelijk weer een normale bevalling dus ben oook wel is benieuwd of dat dan nog sneller zou gaan;-)
ben ook benieuwd naar dames met ervaring..

Dani 27-09 om 09:37

Bij de eerste (16 jaar geleden) deed ik er 21 uur over..3 kwartier persweeën weet ik nog.
Geen idee of het nu sneller zal gaan maar ik zie er eigenlijk helemaal niet tegenop.
Hoop wel dat het natuurlijk kan maar als ik teveel vruchtwater blijk te hebben moeten we dat nog maar afwachten of dat gaat.

Weet nog dat het veel pijn deed maar ook wat een geweldige ervaring het was en ben heel blij dat ik dat nog een keer mag mee maken.
Succes meiden!!

Hilma 27-09 om 14:09

Bij mij was de 2e bevalling een stuk gemakkelijker! de 1e duurde +/- 17 uur, incl. 1.5 uur persen en uiteindelijk is onze dochter met de vacuumpomp gehaald. Onze zoon werd geboren na een bevalling van ongeveer 6 uur met een kwartiertje persweeen.
Nu ben ik 30 weken zwanger en ben heel benieuwd hoe het deze keer gaat...

Karin 01-10 om 16:26

we wachten het af.....
succes allemaal !

daniella123 04-10 om 23:01

Ik ben ook zwanger v mn tweede en erg nieuwsgierig naar t antwoord. Ik heb bij mijn vorige kindje een uur geperst.. Bij je eerste mag dit max. Twee uur zijn. Mijn vk zegt dat bij de tweede je na n half uur door word gestuurd naar t xiekenhuis..

Heb de eerste keer heel veel pijn gehad bij bevalling ik hoop zo dat t bij deze makkelijker word. Dus kom maar op met de positieve verhalen!!

AnnaRebecca 05-10 om 10:08

hier ook zwanger van de 2e.. bevalling duurde 3 uur. waarvan 54 minuten persweeen. het is inmiddels 6 jaar geleden. mn vk zegt als je kort op elkaar bevalt (binnen 2jr) dat de ontsluiting sneller gaat en de uitdrijving ook. als er zoals bij mij iets langer tussen zit, gaat de ontsluiting over het algemeen niet sneller maar de uitdrijving weer wel.

Renate74 05-10 om 11:03

Hoi Hoi,  al mijn bevallingen zijn verschillend geweest. ben nu zwanger van nummer 4. 14 jaar geleden werd mijn dochter te vroeg geboren met 36 weken. aangezien mijn vliezen braken vrijdags, werd ik opgenomen in het ziekenhuis. daar hebben ze geprobeerd de weeen tegen te houden. maar dat mocht niet baten. uiteindelijk heb ik een heel weekend er over gedaan zij s, maandags werd geboren 1 groot drama kan ik je zeggen.
2 jaar later , dus 12 jaar geleden werd mijn zoon geboren dat ging razendsnel. ik belde in de ochtend de verloskundige en vertelde dat ik persdrang had, zij kwam een kijkje nemen ach meid neem een warme douche was het antwoord dat kan nog wel 12 uur duren. en ze ging weer. ruim een uur later heb ik weer gebeld ik zeg kom nu maar want het gaat komen. ze kwam eraan en keek en zei ehh kan je nog naar je slaapkamer komen op zolder. ik naar boven gekropen met enorme persdrang, ben gaan liggen ze heeft mijn vliezen gebroken en daar vloog mijn zoon eruit letterlijk ze kon hem nog net opvangen. ( geloof me dames dat is ook niet gezond voor je lichaam hoor slaat echt nergens op.

In 2009 kwam onze andere zoon in het ziekenhuis te wereld binnen 7 uur. werd smorgens ingeleid aangezien ik zwangerschaps suiker had, tijdens de bevalling kreeg ik nog een hypo. maar ging allemaal super.
Hopelijk zoals het er nu uitziet mag ik thuis bevallen van onze dochter. maar dat is nog even afwachten heb nog 19 weken te gaan.

Bianca78 05-10 om 16:01

hoi hoi ze zeggen dat iedere bevalling anders is maar dat het meestal toch wel sneller gaat als je al eerder bent bevallen, maar dan ben ik benieuwd want de eerste heeft bij mij niet zo lang geduurd want ik kreeg om 9.50u dat de vliezen braken en een half uur later pas gebeld naar het ziekenhuis en om half 12 was ik toen binnen en had ik al 2 centimer ontsluiting en een uur later 4 centimeter en om kwart voor 3 had ik al 8 centimer maar ik moest toen aan de ruggenprik  wat ik niet wilde maar moest vanwege een dubbelbekkenbreuk die ik had opgelopen toen ik 36 weken zwanger was maar ja toen kreeg ik toen we naar de narcotisist reden al persdrang net of dat ik moest poepen (sorry) maar ik mocht niks en ze deden de ruggenprik erin maar omdat ik al die drang had moest ik toch nog een uurtje wachten voordat het uitgewerkt was nou eindelijk uitgewerkt heeft die stomme prik mijn laatste centimer tegengehouden dus kon nog niks  nou met weeopwekkers mocht ik om 20.45u gaan persen en om 20.59u hadden we onze zoon in onze handen maar ze hadden gezegd als ik die ruggenprik niet had had ik hem voor 15.30u kunnen hebben dus ging alsnog snel haha dus dan ben ik benieuwd als dat zo is hoe dat gaat met de volgende dan moet ik wel met spoed naar de verloskamers denk haha

Je kunt reageren op dit onderwerp 'tweede bevalling minder heftig ??' in het Zwangerschapsforum