Cytotec werkt niet

1 antwoord en 29587463x bekeken

Joris (Gast) 05-02 om 07:56

Hoi!  
Ik was helemaal happy in verwachting van ons eerste kindje.. 1e echo was goed met een krachtige hartslag.. een week later kreeg ik last van krampen waarvan de verloskundige zei dat het waarschijnlijk groeipijn was van de baarmoeder. Toen weer een paar dagen later verloor ik ook een paar druppels bloed en was er op de echo geen hartslag meer te zien:’( eerst afgesproken om af te wachten, dat duurde mij na bijna een week te lang. Afspraak gemaakt bij de gynaecoloog in het Ziekenhuis en daar de medicatie cytotec meegekregen.. eerst moest ik sochtends om 8 uur 4 tabletten inbrengen en 4 uur later weer 4… nu meer dan 48 uur later heb ik veel last gehad van krampen ( die door de naproxen pijnstiller heen gingen  ) maar ik ben nog steeds niks verloren, alleen wat bloed en kleine vliesjes. De buikpijn is ook zo goed als weer over.. Ik denk dat ik morgen maar om een curettage ga vragen, word hier helemaal gestoord van.  
Iemand ervaring mee??  
Groetjes!

reageer

mom_k 05-02 om 22:09

Hoi Joris, 

Wat ontzettend vervelend! Ik heb voor mijn huidige zwangerschap een gemiste miskraam gehad die ook opgewekt is met medicatie. Die van mij werkte wel, na 2 pillen al. 
Daar heb ik dus geen ervaring mee. Wel met je verdriet en het gevoel dat je het achter je wil laten. Toch zou ik, als ik je mag adviseren, nog eens de pillen proberen voor je naar curettage gaat als dit medisch mogelijk is. Curettage kan veel meer schade aanrichten voor de toekomst. 
Ik zeg niet dat de keus verkeerd is, maar mij is toen aangeraden om je lichaam het "zelf" te laten oplossen.  
Ik heb 2w rondgelopen niet wetende wat er zou gebeuren. Ik heb de medicatie gebruikt en de mk kwam op gang. Die was niet volledig er zat nog een mini stukje restweefsel. Kon toen kiezen curettage of de pil.. Ben toen aan de pil gezet, omdat de kans aanwezif was dat het restweefsel los zou komen met de volgende menstruatie.  
Dat gebeurde gelukkig ook. Ik heb uiteindelijk 8!!! Weken gedaan over mijn mk. Van moment dat ik het hoorde tot het moment dat ik van de gyn hoorde dat alles weer in orde was. Mentaal was ik 1 stuk ellende en had het gevoel dat niemand mij begreep. Ik kan de facebookgroep miskraam moeders dan ook echt voor je aanraden als je lotgenoten zoekt. 

Anyhow. Ik wens je heel veel sterkte. Het is lastig en ontzettend verdrietig. Ik was 1 maand later weer in verwachting en word over 9.5 week ergens moeder. Er is dus hoop en zo snel kan het gaan.. 

Veel sterkte jij!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Cytotec werkt niet' in het Zwangerschapsforum