Wanneer cyclus terug op gang na de bevalling

10 antwoorden en 28097758x bekeken

J&S 04-06 om 13:34

Hallo allemaal, 

Hoelang duurde het bij jullie vooraleer je cyclus terug op gang was na de bevalling. Mijn dochter is geboren op 1 februari, en mijn baarmoeder is nog steeds 'dood'. Ik zou graag binnen een maand of 2 aan een tweede beginnen maar zonder cyclus is dit nogal moeilijk  

reageer

Hartje 04-06 om 13:47

Geef je borstvoeding? 

Maria (Gast) 04-06 om 14:27

Geen opbeurend verhaal misschien, maar ik ben in augustus vorig jaar bevallen en nu 10 maanden later nog geen spoor van mijn menstruatie te bekennen. 
Er wordt over het algemeen vrij snel naar de borstvoeding gewezen als je cyclus uit blijft, maar dit hoeft echt niet zo te zijn. Wat ik daar niet lang na mijn bevalling over las was: als je cyclus uit blijft en je geeft borstvoeding dan geeft iedereen de borstvoeding de schuld, als je cyclus uit blijft en je geeft geen borstvoeding zal het 'dus' wel iets anders zijn. 
Ik weet van vrouwen die volledige borstvoeding gaven en toch gewoon na 3-4-5 maanden ongesteld werden. Wat mijn lactatiekundige hierover zei was dat over het algemeen je cyclus terugkeert als er (ongeveer) 8 uur tussen de ene en de andere voeding zit (in de meeste gevallen als de nacht voeding vervalt). 
Ik hoop ook dat er bij mij snel iets aan komt, maar de natuur laat zich niet pushen (helaas). 

Hartje 04-06 om 16:14

Hier met borstvoeding idd na zo'n 6 maanden. Gaf toen overigens nog wel nachtvoeding, dus structureel 8u zat er ni tussen. 

J&S 04-06 om 22:52

Bedankt voor de reacties al. Ik heb idd 2 maanden fulltime borstvoeding gegeven en toen mocht ze niet meer aan de borst wegens te lage gewichtstoename en mocht ik enkel nog kolven. Productie ging dan vrij snel omlaag. Maar ze sliep al na 2 weken 8uur aan een stuk dus dat kan het dan ook niet zijn. Borstvoeding wordt idd zo als de ‘boosdoener’ aangewezen maar voor de zwangerschap menstrueerde ik ook maar heel zelden. Ik had gehoopt dat na de hele hormoonswitcj er toch iets zou veranderen maar dan zullen het dus terug pilletjes worden als we een tweede willen. Jammer maar zo is ons meisje er ook gekomen dus zo erg is het allemaal niet  

@Maria: en heeft de gyn nog niet voorgesteld om progesteron te nemen om de cyclus op te wekken? 

Falca 05-06 om 00:50

Ik heb na de geboorte van mijn dochter 4 maanden borstvoeding gegeven. Stopte helaas heel snel toen ik weer ging werken ondanks dat ik wel kon kolven op werk wanneer ik wilde, lichaam werkte alleen niet mee. Maar heeft toch een volledig jaar geduurd voor er überhaupt een menstruatie kwam en nu pas mijn uk is iets ouder als 1,5 kan ik pas zeggen dat ik regelmatig ben. Bij mijn eerste die helaas overleden is tijdens de geboorte heeft het toch ook nog 6 maanden geduurd voor ik regelmatig was, was daarna wel gelijk zwanger. Je lichaam heeft denk ook even de tijd nodig om de boel weer op gang te brengen. 

Jennifer (Gast) 05-06 om 10:07

Ik ben bevallen van een tweeling en zes weken erna weer ongesteld. Vanaf toen ook weer super regelmatig.. 28 dgn ertussen.. Maar gaf geen borstvoeding. 

Maria (Gast) 05-06 om 12:40

@J&S, om eerlijk te zeggen heb ik nog niet gedacht aan eventuele doktersbezoeken. Afgezien van de 6 weken controle na de bevalling heb ik nog geen arts gezien. Ik weet niet zo goed of ik aan de pillen en hormonen wil. Het duurde heel lang voordat de anticonceptie etc uit mijn lichaam was en had (heb) besloten om nergens meer aan te beginnen tot dat we klaar zijn met onze kinderwens. 

Falca 05-06 om 14:30

Er zijn ook pillen die je cyclus juist op gang brengen ipv je tijdelijk onvruchtbaar maken. Een bezoek aan je arts om gewoon de mogelijkheden en voor en nadelen ervan te bespreken kan nooit kwaad. Daarna kun je beter beslissen wat bij je past.

Elina (Gast) 05-06 om 21:18

Ik had ook een hele onregelmatige cyclus. Ik ben toen naar een homeopaat geweest en daar ik heb ik pillen van gekregen om op natuurlijke wijze de eisprong ed weer goed te krijgen. Was direct die maand zwanger! Vond dat beter dan pillen via de huisarts.. Daar zit zoveel troep in.. Ben nogal fan van homeopathie....

Mamu (Gast) 05-06 om 21:26

 Toen ik na zeven maanden stopte met borstvoeding werd ik snel daarna ongesteld. Mijn dochtertje sliep al wel na anderhalve maand door... Dus ik denk zeker dat borstvoeding een grote rol speelt bij de vruchtbaarheid...

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer cyclus terug op gang na de bevalling' in het Zwangerschapsforum