draaipoging bij 35 wkn

8 antwoorden en 45791122x bekeken

kwebbel86 10-10 om 16:36

Hoi hoi, ik had een vraagje. Afgelopen weekend met 35 weken enorm veel buikpijn. Een echt buikgriep gevoel, alsof men van binnen met een rasp tekeer ging. Vrij vervelend gevoel  nu krijg ik volgende week een liggingsecho en als de kleine idd gedraaid is (wat toch nog een kleine kans is) dan krijg ik een draaipoging in het zkh.
Wie heeft er ervaring mee en mag ik deze poging weigeren? Ik hoor alleen maar negatieve verhalen. Het zou niet werken en de hartslag van de kleine kan gaan dalen....

reageer

gerda 10-10 om 16:50

Ik heb tijdens de zwangerschap van mijn zoon een draaipoging bij de vk gehad. De poging is mislukt en enkele dagen later had ik een afspraak bij de gyn (i.v.m. keizersnede). Deze vertelde me dat de draaipoging niet plaats had mogen vinden, gezien de ligging van mijn zoon. De vk heeft hem tijdens de draaipoging met zijn voetjes tegen de placenta aan geduwd en zo een te groot risico genomen (i.v.m. loslaten placenta). Het is gelukkig goed gegaan, maar ik zou een volgende keer niet zomaar weer een draaipoging willen doen.
Of je het mag weigeren durf ik niet zeker te zeggen, maar het lijkt me toch van wel.

Ik zou me goed laten informeren door de gyn over de risico's en hem/haar dus ook vragen of je mag weigeren. Een stuitbevalling is ook niet alles en een keizersnede net zo min.

kwebbel86 11-10 om 09:10

Bedankt voor je reactie. Ik ga het zeker navragen hoe of wat!

Cin 11-10 om 11:16

Ik heb bijd e 2 e zwangerschap een uitwendige versie gehad ook rond die tijd!
Ik liep bij de Gyn maar moest toch echt naar andere die daar in gespecialiseerd was hoor!
Er werd dan ook eerst een echo gemaakt en tijdens de gehele draaipoging steeds met echo apparaat erbij gekeken!
Toen gelukt was moest ook nog half uur of wat langer zelfs aan de CTG om hartslag in gaten te houden vd kleine na het draaien...dat was allemaal prima!
Echt prettig gevoel ist niet en had erna wel beetje beurse buik...maar is gelukt en ben hierdoor op de normale manier kunnen bevallen!
Als de Vk dit zou willen doen zou ik zelf idd gelijk zeggen oh nee...stuur mij maar dor naar een gespecialiseerd iemand hiervoor..Maar dat weet IK nu...als eerste x is weet jij veel...
Bij mij was het dus goed geregeld en heb ervoor ook boekjes(folders) mee gehad die ik kon lezen hoe & wat...

Succes!

Stuiterbal (Gast) 12-10 om 11:01

Hier nog een ervaringsdeskundige. Vorige week draaipoging gehad bij 35,6 weken en helaas zonder resultaat. Ik vond het best eng, maar mocht het nog een keer nodig zijn (bij een volgend kind dan....) dan zou ik het zeker weer doen. Bij mij ligt de placenta aan de voorkant en heb ik bovendien erg weinig vruchtwater, wat beide reden zouden kunnen zijn om het niet te doen. Ik heb dit dus wel vrij duidelijk nagevraagd toen we de versie in het ziekenhuis besproken. Gynaecoloog gaf aan dat er dit enkel gedaan werd door speciaal hierin getrainde gynaecologen en dat er in dit ziekenhuis (midden van het land) nog nooit iets fout gegaan was met een versie. Placenta was geen enkel probleem hier, die ligt links op mijn buik en kind ligt meer rechts. Vruchtwater was ook geen probleem, genoeg om het toch te proberen. Van te voren heb ik bijna een uur aan CTG gelegen om de hartslag van mini-stuiterbal te volgen. Omdat daar 1x een kleine verandering in te zien was, hebben ze me langer laten liggen. Daarna nog een echo voor placenta, ligging kind en vruchtwater. Ik had dus echt het idee dat men wist waar men mee bezig was en geen onnodige risico's nam. Gynaecoloog liet ook duidelijk blijken dat hij het niet zou doen als hij twijfels had. Versie zelf is niet fijn, maar zeker niet onoverkomelijk. Het deed best pijn, maar zo gauw men gestopt was was alle pijn meteen weg. Heb ook geen napijn of beurse buik gehad. Na de versie trouwens weer een 40 min aan de CTG gelegen, alles goed met mini-stuiterbal en daarna de hele dag lekker rustig aan gedaan.

kwebbel86 16-10 om 13:02

Ik ga t morgen meemaken, dan is de echo! Ik voel wel wat rommelen bij m'n bekken maar wat het is.... de ene keer heb ik iets hards aan de rechterkant van m'n buik en dan weer links. Zonder pijn overigens dus ik ben wel heel benieuwd.

Cin 16-10 om 14:42

Succes! laat je nog even weten hier hoe gegaan is? :-)

Anne 16-10 om 14:47

Succes kwebbel86!!!

kwebbel86 21-10 om 21:20

Geen draaipoging!! Het was een indalingswee en het kleintje ligt keurig met koppie naar beneden!! Pfwieuw!!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'draaipoging bij 35 wkn' in het Zwangerschapsforum