kraamhulp

4 antwoorden en 45591388x bekeken

karin (Gast) 16-10 om 19:31

Hoi iedereen!

Maken jullie gebruik van alle uren kraamhulp waar je recht op heb?
En al een idee hoe jullie de uren inplannen verdeeld over de hele week of de eerste dagen wat meer en af dan afbouwen? Hoor graag hoe jullie hier in staan of ervaringen van anderen.
Liefs karin

reageer

Lexie 16-10 om 20:15

Wij hebben van alle uren van de kraamhulp gebruik gemaakt en ik vond dat erg prettig, maar wij hadden dan ook een erg fijne kraamhulp die en super voor ons zorgden en het hele huis aan kant kreeg. Erg fijn!! Ik zou gewoon voor het volle aantal uren gaan en dan kun je op het moment zelf altijd nog beslissen dat je minder uren nodig hebt.

Lynn 16-10 om 20:16

Hallo Karin...

Ik heb bij mijn eerste zwangerschap niet gebruik gemaakt van alle uren! Ik vondt dat wat veel de hele dag de kraamhulp over de vloer... Als je een leuke hebt heb je natuurlijk mazzel! Die van mij ging ook wel hoor... Ze kwam meestal om 7:30 tot ongeveer 13:00 als ik me goed herinner... Is al bijna 5 jaar geleden! Ik vondt die tijden prima en de rest van de dag was er altijd wel iemand die bij me was! Mijn kraamhulp wilde ook graag vertellen hoe het allemaal moest en dat ik in bed moest blijven enz... Vondt het heerlijk als ze weg was en ik lekker mijn eigen gang kon gaan! Maar dat ik persoonlijk!
Ik zou het nu weer zo doen!
Succes liefs Lynn

Cin 16-10 om 20:50

Hier 24 uur en dat is dan standaar 3 uur per dag...Maar bij ons 2 e kindje heb ik dat gewoon verdeeld in overleg met de kraamhulp...over minder dagen...en ook niet alle uren hoeven te komen hoor liep toch wel;-)
Bij de eerste had ik nog wat uurtjes..aanvullend vanwege paar dagen ziekenhuis i.v.m. spoed KS waar we met bureau nog uit zijn gekomen hoe & wat...
beide keren had ik 2 super leuke kraamhulpen..maar dat 40 uur hoeft van mij niet uur...ik kies voor moeder en kind huishouden hoeft van mij niet..vorige keren was mijn moeder week in huis ook en nu is mijn mannetje week vrij ook..
Van mij hoefde nu eigenlijk niet maar dat durf ik dan ook weer niet helemaal aan ik heb inmiddels wel gemerkt dat je rot uit een bevalling kan komen en de controles e.d. zijn dan toch prettig zeker mocht er wat zijn..
En wat Lynn zegt ook al heb ik een leuke hulp ik vind het heerlijk erna lekker zlef met me gezinnetje te doen en laten zonder dat er iemand in me huis rondhobbelt;-)

Nurse (Gast) 16-10 om 21:55

Ik ben zelf kraamverzorgster en elk gezin heeft andere wensen wbt de uren. Met de meeste kraambureaus kun je de uren ook onder voor behoud afspreken bv 24 uur en evt als jezelf niet goed opknapt of als de baby niet goed drinkt dan meer uren.
Het voordeel van wat meer uren per dag is dat je meer leert wat meer uitgerust bent en dat er meer in je huishouden gedaan wordt. Standaard uren is als je borstvoeding geeft 49 uur daar komen evt de uren van een thuisbevalling nog bij.
(ps bij ons kraambureau hebben ze nu een leuke babyboek actie bij inschrijving (BabyCare  kraamzorg omgeving Bussum Amersfoort Utrecht en in Den Haag. Ik weet niet of ik dit mag benoemen maar kon het niet laten)

Je kunt reageren op dit onderwerp 'kraamhulp' in het Zwangerschapsforum