zwanger in het onderwijs in België

1 antwoord en 45733359x bekeken

Mummie 20-10 om 08:41

Hallo meiden,



Groetjes,

L.

reageer

Mommy-Of-Nyana 22-10 om 14:06

Hoi Lola86, 
Ik ben ook van België. je moet je contract over de school eens lezen. normaal gaat je zwangerschapsverlof is 6 weken voor je uitgerekende datum zoals je zegt en dit tot 8 weken na je bevalling.

wat betreft je recht hierop je hebt hier heel zeker recht op! ben zelf ook pas begonnen in juli bij familiehulp en net die dag dat ik contract ging tekenen ben ik te weten gekomen dat we zwanger waren. heb dit gezet en ben gewoon tot einde contract mogen blijven ze hebben het toen niet verlengt omdat ik 14 dagen erna van de werkvloer verwijdert moest worden omdat ik dan 6maand was. met alle respect daarvoor want het kost hen meer als ze me zouden houden natuurlijk.
wat staat op jou contract? heb je een schooljaar gekregen of meer als 1 schooljaar?
als je voor 1 schooljaar hebt gehad kan de directie ongeacht of je zwanger bent of niet zeggen dat hij je niet meer nodig heeft dat is zo in het onderwijs. maar als je langer hebt dan een schooljaar kan hij je normaal niet ontslagen voor et zo te zeggen. je  moet je werkgever zo snel mogelijk op de hoogste stellen en dan beschik je over moederschapsbescherming! HEEL BELANGRIJK anders kan de ziekekas je verwijderen en heb je geen recht op uitkering en val je terug op de dop.
Maar ga dit allemaal heel goed navrage op je ziekenkas maar eens je moederschapsbescherming hebt en je een contact hebt van langer als een school jaar mag de directie je NIET ontslaan!

Liefs Daphne

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zwanger in het onderwijs in België' in het Zwangerschapsforum