Wat is er aan de hand?

1 antwoord en 25438237x bekeken

JDB 26-12 om 13:59

Hallo allemaal
Ik zit met een “probleem”. Hopelijk is er iemand onder jullie die mij raad kan geven. Ik ben een vrouw van 25 en ik wil na mijn huidige pilstrip stoppen met de pil omdat mijn partner (die 30 is geworden) en ik een kinderwens hebben. Nu doet er zich de laatste tijd iets raar voor en ik weet niet wat ik ervan moet denken...
Alhoewel ik zelf in een apotheek werk, ben ik totaal niet therapietrouw en vergeet ik mijn pil heel erg vaak. (Niet goed, I know), ik ben momenteel ook met een strip bezig, waar ik nog 4 pilletjes van moet nemen alvorens het tijd is voor m’n stopweek. Maar, nu doen er zich rare verschijnselen voor... de laatste twee weken heb ik na elke gemeenschap bloedverlies. De ene keer is het weinig, de andere keer is het meer, is het roodachtig met bruine afscheiding, maar. vandaag bijvoorbeeld is het alsof ik mijn menstruatie had (voor heel even dan), deze morgen na de seks, had ik héél fel bloedverlies (rood, niet bruin, alsof de kraan openstond, véél) en momenteel is het bloedverlies bijna weg, of toch zeer sterk geminderd. Ik heb normaal gezien NOOIT bloedverlies na gemeenschap. Ook sinds enkele dagen zijn mijn tepels (niet mijn borsten, enkel tepels) ook veel gevoeliger als anders. En nog een vreemd verschijnsel is dat ik sinds vorig weekend geregeld felle krampen heb in m’n onderbuik. Ik dacht aan een beginnende buikgriep, maar ik heb geen diarree of koorts.

Nu ja, ik neem de pil, vergeet ze wel eens af en toe, heb maandag een negatieve zwangerschapstest gedaan maar zou de kans kunnen bestaan dat ik toch zwanger ben? Of heeft iemand een andere logische verklaring voor deze verschijnselen? Moet ik mijn pilstrip nog afmaken of zou ik gewoon stoppen en de ontrekkingsbloeding laten komen?

reageer

Quenna 26-12 om 17:05

Stoppen, ontrekkingsbloeding laten komen en dan kijken hoe je cyclus zit, misschien volgende week nog eens testen!
En vooral een uitstrijkje laten maken, laat je op alles testen wat er is bij de huisarts!
Bloed bij gemeenschap komt vaak (lang niet altijd) van onrustige cellen..... dus zoek dit uit, aangezien je nog niet in het bevolkingsonderzoek zit betekend het helemaal niet dat het niet voor kan komen bij je!!
Ik verloor nooit extra bloed, ook niet na gemeenschap, maar zat toch echt in voorstadium van kanker... en dat met 33, op 30ste was er niets onrustig bij bevolkinsonderzoek!!
Kan alleen maar zeggen, met zulke klachten, laat je nakijken en snel!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat is er aan de hand?' in het Zwangerschapsforum