Kleertjes

4 antwoorden en 25145881x bekeken

Tamaraa 15-01 om 14:33

Goedemiddag!
Ondertussen 23 weken zwanger van een meisje, uitgerekend voor begin mei en aan het shoppen geslaan. 
Maar hierbij stel ik mij een hele hoop vragen: 
Welke en hoeveel kleertjes moet ik rekenen? 
Ik ben bang van teveel of net teweinig te hebben.. 
Veel hebben mij al gezegd van niet teveel maatje 50 aan te schaffen, maar hoeveel moet ik dan wel hebben? 
Mag ik "losgaan" op maatje 56, of zijn ze daar ook zo uitgegroeid? 
En qua type, echt zomer kleren, of toch wat lange mouwen? 

Hartelijk bedankt! 

Groeten
Tamara

reageer

Anne 15-01 om 14:45

Lastig antwoord te geven, het is mei dus kan al aardig warm zijn maar hoeft niet. Zou rompertje met korte mouwen doen en toch ook wel wat truitjes en shirtjes met lange mouwen. Of op het laatste moment kopen..wat betreft de maat ligt het helemaal aan jouw baby.  Mijn baby was groot en was zo uit maat 56 en zelfs maat 62 ging snel haha, maar toen mijn dochter al in maat 74/80 rondkroop had die van mijn collega maat 62/68 nog aan en was van dezelfde leeftijd. Dat ga je vanzelf uitvinden gewoon zelf beetje uitzoeken 

Anoniem (Gast) 15-01 om 21:43

begin eerst maar eens met 4 a 5 setjes in maat 50 en 56. Mocht je bij geboorte toch een grotere baby hebben die bijvoorbeeld al gelijk in 56 zit dan is zelfs via internet tegenwoordig zo kleding bijbesteld en thuisbezorgd. En met 4 a 5 setjes is er eigenlijk altijd wel wat schoon. 
Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de eerste week de deur uit zou moeten. 
het is een beetje afhankelijk van hoe snel je kleintje groeit maar die van mij was met 1 maand uit 56 gegroeid en 2 maanden daarna uit 62. Het eerste jaar kocht ik alle nieuwe kleertjes 1 maat groter als wat ze op dat moment droeg zodat ik het alvast in huis had wanneer ze er weer uit gegroeid was. 
Ze groeien wel steeds iets langzamer naarmate de kleding maten groter worden, dus dan is een grotere voorraad kleding wel handiger zodat je minder vaak hoeft te wassen. voor de kleine maatjes zou ik het persoonlijk niet doen, voor je het weet zijn ze er uitgegroeid voor ze het aan gehad hebben. 

Puck 20-01 om 09:30

Niet te veel is inderdaad de beste tip. Verder had ik veel aan de tip dat je liever overslag-rompertjes wilt dan dingen die over het hoofd moeten,mals ze nog zo klein en breekbaar zijn. 

Pin je niet te veel vast op de grootte volgens de verloskundige. Bij de groeiecht zeiden ze dat onze dame een hele grote zou worden en toen ik 3 dagen voor de bevalling vroeg of ze dat nog steeds dachten, zeiden ze ja zeker 4 kilo. Uiteindelijk was ze slechts 3030 gram. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kleertjes' in het Zwangerschapsforum