Dragen

7 antwoorden en 45570229x bekeken

wientje 29-10 om 12:41

Hallo allemaal!
Ik vroeg me af of er hier ook (aanstaande) moeders zijn die dragen.
Zelf ben ik namelijk van plan om mijn kindje met een draagdoek te gaan dragen. Mijn man wil graag een ergonomische drager voor zichzelf, want hij ziet het niet zitten om te knopen.
Dus iedereen die hier dit soort plannen heeft, het lijkt me leuk om ervaringen en vragen hierover uit te wisselen.

reageer

Robyn 29-10 om 12:58

Hoi Wientje,

Mijn baby is ondertussen al 7 weken en ik heb een draagdoek aangeschaft. Bij mijn eerste durfde ik niet goed (angst dat het niet stevig genoeg was), maar nu ben ik verzot op het dragen!
Het is fijn voor de baby en voor jou, want je hebt je handen vrij en vooral je baby wordt er zo ontzettend rustig van! Doen zou ik zeggen! Trouwens na een paar keer oefenen is het knopen echt een makkie hoor.
Succes!

Lexie 29-10 om 13:06

Geen ervaring mee maar het schijnt echt ideaal te zijn, handen vrij, goed voor de hechting, helpt bij huilbaby's. Je hebt ook handige dragers die je inderdaad niet hoeft te knopen, bijv op hiphap.nl en je kunt ook workshops volgen om je draagdoek goed te leren knopen.

Lexie 29-10 om 14:28

Misschien is dit ook wat voor je: carryoga.com

wientje 30-10 om 10:02

Hee dames,

Ik kom uit een draag familie. Ik weet niet beter. Mijn vader zegt ook wel eens dat de kinderwagen die ze voor mij hadden ideaal was... Daar paste precies een kratje bier in terwijl ik op zijn buik in de doek zat.
Over het knopen maak ik me totaal geen zorgen. Het is voor mij iets natuurlijks en ik heb in het verleden mijn oppaskindje ook gedragen. Wel in een ergonomische drager en niet in een doek.
Mijn man vind het een stuk spannender, want hij is het niet gewend. Maar hij ziet zeker de voordelen er van in en wil het ook proberen. Alleen een doek vind hij wat te vrouwelijk en hij is bang dat hij niet goed knoopt.
De drager die hij wil kan mijn vader ook makkelijk gebruiken. Mijn vader is blind en als mijn vader ons vroeger droeg, moest mijn moeder de doek knopen. Deze drager kan hij zelf zonder hulp gebruiken.
Speciaal voor mijn man gaan we ook een 'workshop' bij een draagconsulent doen. Dan wordt hij wat vertrouwder in het knopen en het dragen.

Nina 11-12 om 09:56

Welke draagdoek heb je dan op het oog en welke drager voor je man?
Ik wil ook heel graag dragen!

Esthero 30-12 om 08:20

Ik draag ook super graag. Mijn zoontje heeft reflux, en kon helemaal niet liggen. De doeken zijn onze redding geweest. Inmiddels medicatie en gaat het heel goed, maar dragen blijven we doen. Hij vindt het heerlijk! Ik heb inmiddels een heel aantal doeken en dragers geprobeerd, en mijn favoriete doek, en draagzak zijn beide van artipoppe. Zijn wel heueul duur 

Veraaa 30-12 om 21:30

Hallo dames! Mijn dochter is inmiddels bijna 2 jaar (we hopen op nog een broertje of zusje, mocht het ons gegund zijn).
Ik draag haar nog! Ik heb haar de eerste maanden in een doek gedragen. Zo fijn, onze moeilijke en onrustige slaper. En daarna in de Ergo 360 draagzak....we hebben 2 labradors, en inmiddels zit ze op m'n rug als ik de honden uitlaat. De draagzak kan op 4 manieren gebruikt worden. 
Wat een uitvinding! Echt een genot...en de kinderwagen? Die staat hier voor noppes.... gelukkig gekregen en geen dure nieuwe gekocht.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Dragen' in het Zwangerschapsforum