Te klein !?

4 antwoorden en 24853073x bekeken

Anoniem (Gast) 04-02 om 16:21

Hallo allemaal,
Ik ben 31 weken en 2 dagen zwanger. Ik had vandaag een echo, en daaruit bleek een groei achterstand. Het hoofdje lag wel 1 week voor op de groei, en alles lag eigenlijk op schema, behalve het buikje die lag 2-3 weken achter op groei. Ik moet nu over 2 weken terug dan gaan ze een groei echo doen. Ik heb nogal wat meegemaakt in de zwangerschappen, de eerste 2 waren onwijs groot, mijn 3de was heel klein, maar volgens de dokteren kwam dat door haar zware hartafwijking, mijn 4de is door een infectie in mijn buik overleden. Dit kindje lijkt helemaal gezond te zijn (ze heeft alles vandaag nog extra nagekeken op hartafwijkingen enz, maar niks afwijkends verder gevonden). Nu ben ik een beetje bang, zal hij/zij dan toch een hartafwijking hebben ook, of iets anders.. De nipt test was wel goed trouwens, maar ja daar kan je natuurlijk niet alles mee zien. Ben de afgelopen tijd wel druk geweest (zelf het huis verbouwd, uitstapjes met de kids enz), verder hebben deze zwangerschap wat mensen van mijn familie ook nare opmerkingen enz gemaakt waar ik me noral veel mee bezig houdt, zou het dan kunnen dat het door drukte/stress kan komen ? Heeft iemand anders dit gehad en bleek de baby toen wel gewoon een gezond gewicht te hebben bij de geboorte ? 
Liefs 

reageer

starz 04-02 om 20:20

Wat erg, het overlijden van je 4e kindje!
Ik snap je zorgen !! 
fijn dat er nog eve is gekeken of alles goed was, en daat verder niets afwijkends is gevonden. 

Nog een paar weekjes 

Bibi 04-02 om 22:46

Hei meid wat heftig van je 4de kindje. En ik snap je zorgen volledig. 
Mijn kindje liep ook 2 weken achter tijdens de groeiechos en uiteindelijk heeft ze dat een beetje ingehaald de laatste weken. Ze is inmiddels een paar weken oud en kerngezond. Ze woog bij de geboorte met 39 weken, 3.1 kg en ze werd in eerste instantie op 2.8kg bij 40 weken geschat.
Sommige babys maken pas later een groeispeurt. Hoop dat het bij jou ook zo is.

Menn 04-02 om 22:53

Bij mijn zoontje ook extra echo's gehad omdat hij met zijn buikje ik dacht op (of onder) p10 zat. Uiteindelijk was hij met 40wkn 2965gr en vonden de artsen hem allemaal aan de lichte kant (dysmatuur). Hij is nu 2.5jr en nog altijd wat licht voor zn leeftijd en hij heeft ook nog steeds een plat buikje maar verder een hele gezonde slimme jongen????

Anoniem (Gast) 05-02 om 19:01

Bedankt voor jullie reacties.
Bibi gefeliciteerd nog met de geboorte van je dochter. Wat fijn dat het uiteindelijk allemaal mee viel qua hoe klein ze was. Ik hoop dat hij/zij inderdaad ook nog een groei speurtje gaat maken. Ze zeggen dan altijd: maak je er geen zorgen over, maar ja dat gebeurd dan toch wel.
Menn gelukkig dat ook bij jou alles goed gekomen is, hij mocht met dat gewicht wel gewoon gelijk mee naar huis toch ? Ik bedoel wat is een normaal gewicht dan precies ? Sorry hoor ik heb nooit baby’s gehad met een “normaal gezond” gewicht dus ik weet niet zo goed wat nou echt te klein is. 
Mijn dochter was bijv ook 2,9 kilo maar die moest blijven ivm de hartoperatie. Mijn 2 oudste waren dan weer heel groot (de eerste 4890 gram en de 2de met 38 weken 4140 gram). Daarom vind ik het nu zo raar als het kindje gezond is dat het dan zo klein is.. Bij mijn oudste 2 zeiden ze trouwens dat het ook geen grote baby’s zouden zijn (met de echo’s). Alleen als ik de gynaecoloog nu moet geloven zou dit echt een mini baby zijn. Ik heb ook steeds nachtmerries dat het kindje dood geboren gaat worden, en dan nu dit erbij helpt niet erg mee..

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Te klein !?' in het Zwangerschapsforum