Hoe begon jullie bevalling?

12 antwoorden en 24388470x bekeken

Ikke (Gast) 09-03 om 08:54

Hallo mama’s 
Ik heb wat vragen wat betreft een bevalling die vanzelf op gang komt. Hoe begon het bij jullie, of hoe wisten jullie dat het eraan zat te komen, en wanneer zijn jullie naar het ziekenhuis gegaan ? Dit word mijn 3de bevalling, alleen ben ik bij de andere 2 ingeleid. Ik heb dus geen idee hoe het is als het van zelf komt. Ik ben nu 36 weken. Vorige week had ik al eens dat ik wakker werd in de nacht van de pijn. Pijn die kwam en ging elke paar minuten. Mijn hele buik is dan wel hard, maar het doet niet over mijn hele buik pijn. Lijkt meer dat ik beenweeen ofzo heb. De pijn zit in de onderbuik/onder rug en straalt onwijs door naar mijn boven benen. Kan het niet weg puffen of iets, enige dat een beetje werkt is heel hard mijn boven benen masseren. En dan na 2-3 uur word het allemaal weer wat minder, en is het weer zo goed als weg, soms is er dan na 20 min nog een verdwaalde “wee” en dat is het. Gister was het weer zo ver, pijn was nog heviger dan de laatste keer, maar ook toen trok het na een paar uur weer weg. Nu in de ochtend af en toe een krampje/steekje. Kan dit beteken dat het eerder gaat komen, of is mijn lichaam gewoon een beetje aan het oefenen ofzo ? Maandag heb ik weer een afspraak met de gynaecoloog. Ben benieuwd hoe het ervoor staat. 
Liefs

reageer

proud_mommy 09-03 om 09:08

Ik heb dat ook gehad. Ik moest dan een warme douche nemen en 2x paracetamol en dat hielp. Ik beviel uiteindelijk met 41.2 weken. Ik werd wakker smorgens, om te plassen. Toen ik naar de slaapkamer liep, liep er iets langs mijn benen.  Ik dacht urine. Bleek mijn vruchtwater te zijn. Paar uur later naar het ziekenhuis en in de middag bevallen. Succes meid. 

Ikke (Gast) 09-03 om 09:59

Bedankt voor je berichtje. Het kan dus gelukkig nog gewoon een tijdje blijven zitten ? Ik herken het helemaal niet van mijn vorige zwangerschappen, toen is het altijd gewoon rustig gebleven tot ik ingeleid werd. Had jij wel ontsluiting of was de baarmoeder hals wat verweekt er door of dat ook niet ?

Bibi 09-03 om 10:05

Ik heb 1 dag ervoor voorweeen gehad als je dat zo kan noemen. Had om de 8 min een uur lang beetje menstruatiepijn. De avond voor de bevalling had ik dit weer. En midden in de nacht werd ik wakker van de heftige weeen die om de 2 minuten kwamen. Mijn water brak vanzelf 40min later en 4.5 uur later was ik bevallen.
Ik ben wel 2 dagen ervoor gestript( maar volgens de verkoskundige achteraf kwam de bevalling niet door het strippen, dan zou ik binnen 24 uur moeten zijn bevalle) en ik heb accupuntuur gekregen die de baarmoeder zou verweken een week voor de bevalling en 2 dagen voor de bevalling. Dus dat zou ook beetje meegeholpen hebben. 

kruimel 09-03 om 10:07

Hai!

Dat zijn waarschijnlijk gewoon voorweeen hoor, en heel normaal bij een 2e/3e/volgende zwangerschap.. je lijf bereid zich voor maar dat wil niet zeggen dat ie nu al komt, kan prima tot 40w of daarna duren.
 
Ik heb het ook heel erg, ben nu 38w, ook van de 3e. Bij de 2e ook wekenlang gehad. Toen gingen die voorweeen na een dag pijn s avonds ineens over in echte weeen. Dat verschil voelde ik toen heel goed. De 1e kwam na gebroken vliezen. 

Of het al zorgt voor verweking of beginnende ontsluiting weet ik niet, dat controleren ze hier niet, en is ook nergens voor nodig dat te controleren (vind ik). Hij/zij komt er vanzelf uit als er geen complicaties optreden!  

Mama vanJ 09-03 om 11:25

Ook ik denk dat het voor weeën zijn. Hier had ik zelfs regelmatige weeën maar die zetten niet door. Uiteindelijk met precies 37 weken bevallen doordat s’nachts mijn vliezen braken. Bij mijn oudste begon het met vaginaal bloedverlies dus ook weer een heel ander verhaal.  

Anne 09-03 om 13:02

Het klinkt inderdaad een beetje als voorweeen, had ik ook af en aan vanaf 36 weken. Iedere keer hoop dat de kleine kwam, uiteindelijk met 40+6 bevallen! Begon toen ik op de bank ging zitten, voelde de vliezen knappen. Daarna kwamen de weeën op gang en na goed 9 uur weeen en 17 minuten persen was onze mini daar ben heel benieuwd hoe dat bij een tweede gaat straks. Heel veel succes straks, en hopelijk is inleiden niet nodig dit keer

Ikke (Gast) 09-03 om 14:17

Bedankt voor al jullie reacties, tis een geruststelling om te horen dat het dus niks hoeft te betekenen. Ik heb over 2 weken nog de verjaardag van mijn oudste gepland staan, dus hoop dat hij/zij in ieder geval tot die tijd blijft zitten. Ik vroeg me af ook of je er ontsluiting of iets van kon krijgen, omdat de baby een groeiachterstand heeft, dus zou fijn zijn als hij/zij nog even verder groeit. 
Ik zie ook dat alle verhalen anders zijn, ik ben zo bang dat die voorweeen straks overgaan in echte weeen en dat ik dan te laat in het ziekenhuis kom ofzo. Maar zo te zien wisten jullie allemaal wel wanneer het echt begon, dus ik ga er maar vanuit dat ik dat ook wel weet dan.
Liefs

Anne 09-03 om 14:23

Ontsluiting of verweking van de baarmoedermond hebben ze hier nooit gecheckt tot het echt actief begon. Ik hoor ook wel eens dat mensen het wel weten dat er bijvoorbeeld al iets ontsluiting is, maar volgens mij zegt dat ook nog niet zoveel. Als je echt twijfelt als je last hebt kun je het altijd even navragen bij je verloskundige of het kwaad kan. Bij mij wist ik inderdaad wanneer het begonnen was, maar dat kwam door de gebroken vliezen het kwam ook heel langzaam op en pas na een paar uur werd het echt fanatieker. 36 weken zou inderdaad nog wat vroeg zijn dus hopelijk blijft hij/zij nog even zitten

proud_mommy 09-03 om 18:11

Ik had van 37 weken al 2 cm maar toch 4 weken later bevallen. 

Ikke (Gast) 12-03 om 10:25

hallo!
Ik ben gister dus naar de gyn geweest, en dacht zal nog even laten weten hoe dat ging. Ze denkt inderdaad aan voorweeen/oefenweeen. Eerst werd gedacht dat de baby extreem klein zou zijn. Alleen hij/zij is nu ineens in 3 weken 800 gram gegroeid. En zou het ook zomaar kunnen dat het weer een grote baby word. Ik had wel al 2 cm ontsluiting, maar ja dat hoeft dus ook niet veel uit te maken Ze wilt wel met 39 weken gaan strippen, heeft iemand daar ervaring mee ? Door mijn vorige bevallingen wil ik namelijk niet over de 40 weken gaan, maar ik wil het wel zo veel mogelijk kansen geven om niet ingeleid te worden.
Liefs

Bibi 12-03 om 12:09

Ik ben met 39+1 gestript (had ruim 2cm ontsluiting al) en met 39+3 bevallen. Maar volgens mijn verloskundige kwam de bevalling niet op gang door het strippen, dan had ik binnen 24 uur moeten bevallen. Maar denk dat het toch heeft meegespeeld!

Ikke (Gast) 12-03 om 18:20

oh ja klopt, had je gezegd, sorry even vergeten. Hopen dat het bij mij ook de boel een beetje op weg helpt dan. Ze willen dan (als ik 39 weken ben) op een maandag strippen, als dat niet helpt word ik einde die week ingeleid.
Bedankt in ieder geval voor al jullie berichtjes !
Liefs

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe begon jullie bevalling?' in het Zwangerschapsforum