Niet gevaccineerde kinderen bij baby?

9 antwoorden en 23949917x bekeken

Anoniem (Gast) 03-04 om 11:21

Hallo, ik wil even wat advies. Ik ga heel binnenkort (binnen een week) bevallen. Nu zijn de kinderen aan de kant van de familie van mijn man (nichtjes/neefjes) voor helemaal niks ingeënt. Maar ze willen wel allemaal langs komen als de baby geboren is (ze komen uit Frankrijk). Nu ik hoor dat overal de mazelen weer uitbreken voel ik me er eigenlijk helemaal niet fijn over dat ze willen komen. Nog even wat meer uitleg, ik ben vorig jaar mijn kindje in mijn buik verloren op de helft van mijn zwangerschap, door een kinderziekte die niet vaccineerbaar is. Ik wil zoiets dus echt niet nog een keer meemaken. Misschien dat ik er daar door banger ben dan dat ik moet zijn, maar toch. Ook word er gezegd dat een baby nog niks kan krijgen omdat het via de moeder in ieder geval 6 maanden beschermd is. Maar mijn dochter heeft met 3 maanden ook waterpokken gekregen van haar broer en zus. Die was dus ook niet 6 maanden beschermd. Ik ben er echt een beetje bezorgt over, is dat terecht, stel ik me aan, wat zouden jullie doen ? Groetjes

reageer

proud_mommy 03-04 om 11:31

Ik zou eerlijk aan mijn man toegeven Hoe ik me voel. Gezondheid van mijn kleine gaat boven alles. Vooral zo een kwetsbaar klein kindje. Gewoon aangeven hoor.

Anoniem (Gast) 03-04 om 12:13

Ja ik had het er vanmorgen met hem over, en hij vindt het ook geen fijn idee. Alleen we hebben het er nog niet echt over gehad of we ze laten komen of niet (hij moest naar zijn werk namelijk), ik nijg meer naar nee, maar ik snap wel dat hij er dan erg tegenop zal zien om dat aan zijn zus/broers te vertellen. Zou jij ze laten komen, de kinderen dus ? Ik wil niet dat mijn man weer gezeur met ze krijgt, maar ja ik wil al helemaal niet dat mijn kind straks ernstig ziek is (ik weet dat de kans heel klein is, maar dat was het vorig jaar ook). 

proud_mommy 03-04 om 12:47

Nee ik persoonlijk niet. Ik zou zeggen dat het niet gaat. Iedereen doet wat hij/zij het beste vindt voor zijn of haar kids. Wat niet goed is voor mijn kleine komt er helaas niet in. 

Falca 03-04 om 14:42

Anders afspreken dat ze pas mogen komen na de eerste vaccinaties van je eigen kind? Dat is die ook wat ouder en iets minder kwetsbaar. Denk dat de ouders het wel zouden moeten begrijpen gezien wat je hebt meegemaakt. Zou het zelf ook niet prettig vinden als het mijn kind is. Mensen die verkouden waren kwamen er bij mij ook niet in ongeacht de afstand die ze gemaakt zouden hebben.
Of de kinderen alleen van een afstandje laten kijken maar niet aankomen. En de kleine dan b.v op de slaapkamer houden. Is ook een optie. 

Anne 03-04 om 17:04

Lastig vraagstuk, eerlijk zou ik er ook niet op zitten te wachten. En anders pas na inentingen maar weet ff niet bij welke leeftijd de mazelen gedaan worden? Je hoort er veel over en het is een risico, zou het rustig bespreken. Zeker niet gevaccineerde kinderen uit het buitenland.. wel superleuk dat ze willen komen natuurlijk, met de nieuwste trend van mensen die hun kinderen niet laten enten heb ik ook besloten dat de nieuwe baby tot een half jaar in ieder geval niet naar een opvang gaat maar alleen binnen de ouders en grootouders. Mijn dochter is gelukkig al helemaal gevaccineerd voor het meeste zijn moeilijke familiekwesties

Anoniem (Gast) 04-04 om 09:58

Hallo allemaal, bedankt voor al jullie reacties en tips. Op het moment lig ik in het ziekenhuis om te bevallen. Mijn man werd net gebeld door zijn zus, want een achter nichtje van hun (1 maand oud) is net overleden aan kinkhoest. Aangestoken door een niet gevaccineerd iemand. Haar kinderen zijn ook voor niks gevaccineerd dus bij deze hebben we besloten ze niet te laten komen. Zus is nu boos. Maar ja mijn kind gaat toch echt voor alles. En met alles dat we vorig jaar al hebben meegemaakt, ga ik echt het risico niet lopen. 
Veel liefs !

Angiie 04-04 om 11:01

Heel veel succes met de bevalling!

Ik zou de kinderen ook niet laten komen inderdaad. Ik moet er niet aan denken om mijn kind op zo’n manier in gevaar te brengen 

proud_mommy 04-04 om 11:01

Gefeliciteerd meid, wat erg joh. Je moet inderdaad aan je kind denken. Laat haar maar boos zijn. Ze koelt wel af en dan beseft ze zelf wel wat de gevolgen zijn. Geniet maar van je kleine. 

Falca 05-04 om 13:07

Succes met bevallen.
Niet mee zitten dat die zus nu boos is.  Die heeft even bot gezegd een bord voor der kop als ze de link niet legt tussen haar eigen ongevacineerde kinderen en wat die ook mogelijk zouden kunnen overbrengen en wat er gebeurd is met de baby van die achternicht. Als zoiets net gebeurd is in de familie en je begrijpt dan niet dat een andere kersverse moeder je niet op bezoek wil is het nog niet doorgedrongen. Hopelijk komt dat nog. Geniet in iedergeval van de kleine 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Niet gevaccineerde kinderen bij baby?' in het Zwangerschapsforum