Hoe babyvoeding maken

6 antwoorden en 23812787x bekeken

Jo (Gast) 01-05 om 15:34

Hoi dames, 
Hopelijk hebben jullie tips en ervaring. Ik wil graag zelf de groentenhapjes gaan klaar maken. Maar, hoe doe ik dat? 
Heb een keukenweegschaalthe gekocht. Ik ga ervan uit dat ik de groenten van te voren weeg. En dan kook en pureer. 
Mijn baby is 8 maanden. Ik wil totaal 200gr geven. En dacht aan 80gr aardappel/rijst. 20gr vlees. 100gr groenten. 
Hoe pak ik het handig aan. Want achteraf wegen na pureren heeft geen zin/klopt niet meer. 
Dus echt potje voor potje pureren? 
Hopelijk kunnen jullie mij helpen. 
Bedankt!

reageer

Iks (Gast) 01-05 om 18:42

Ik deed altijd grote porties koken en pureren en dan porties afwegen en invriezen. Als hij/zij genoeg heeft, merk je het vanzelf. Ik Maakte altijd verschillende combinaties, zodat er altijd weer andere smaakjes in de vriezer lag. Ook als ik aardappelen,groente en vlees over had van ons, dan maakte ik hier ook hapjes van. Wij eten aardappels zonder zout, dus dat kon.

Beagle 01-05 om 19:21

Wij maakte ook veel in een keer en na het pureren  pas afwegen en invriezen. Zo konden we weer even vooruit wij gaven dan ook een potje mee naar het kdv 
Handig om wat bakjes of potjes te hebben, bijv avant maar zijn wel wat duurder. Je kan ook bij de Xenos vierkante bakjes kopen geschikt voor de vriezer.

Iks (Gast) 01-05 om 19:29

En anders kan het ook gewoon in boterhamzakjes

Betty 01-05 om 19:32

Ik heb ook potjes klaar gemaakt, maar al vrij snel maakte ik net zo snel een prakje van ons mee met de staafmixer op gevoel vb half aardappeltje, 2 flinke lepels groente en een stukje (ongekruid) vlees  (de aardappels en groente wel zoutloos koken) en bleven de potjes in de vriezer staan. 
Voor die ene keer uit eten dan maar net zo snel een potje uit de supermarkt. 

Maria 01-05 om 20:22

Heb je rapley/baby led weaning overwogen? Scheelt héél veel werk. Eet je baby (vanaf 6 maanden) met de pot mee. Wel zoutloos koken, en eventueel niet te pittig. 
Wij vonden, en vinden, het ideaal. Geen potjes, pureetjes, prakjes. Geen hapje voor de baby, en snel zelf een hap in je mond stoppen tijdens het eten. Baby eet zelf, in het begin wat minder omdat ze dan nog van alles moeten leren, maar dat is met op een lepel aanbieden net zo. En dat opruimen moet je toch na elke maaltijd. Dus dat valt ook te overzien.

Anoniem (Gast) 01-05 om 22:00

Als ik het zo lees geef je nu dus nog niet? Dan zou ik er iig niet direct van uit gaan dat je kind gelijk 200 gram wil van iets wat ie niet gewend is.
Ik heb nooit afgewogen. Gewoon hi hoeveelheid gekookt en potjes van advent afgevuld. Meestal eet ie zelfs gewoon zoveel als ie op kan, met de pot mee, maar wel geprakt. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe babyvoeding maken' in het Zwangerschapsforum