Afvallen maar lukt niet ?

3 antwoorden en 23390405x bekeken

Mona (Gast) 06-06 om 09:24

Dag meiden,
Hier een trotse mama van 4 mooie kindjes .
De jongste is nu bijna 17 maanden en de andere 3 zitten in groep 5,6, oudste middelbaar. Dus perfect te combineren vind ik mijn zoontje krijgt nog steeds borstvoeding maar merk dat ik de afgelopen maanden sterk ben aangekomen/ blijf beetje zelfde gewicht hangen terwijl ik juist nog een aantal kilo’s moet gaan afvallen. 
Wie oh wie heeft hier last van ? 

reageer

Marie (Gast) 06-06 om 09:39

Misschien kan je je eetpatroon iets aanpassen, evenuteel onder leiding van een dieetist. Hoewel je zoontje nog borstvoeding krijgt is hij met bijna 1,5 jaar niet meer zo afhankelijk daar van dan bijvoorbeeld toen hij 6 maanden was. Ook de samenstelling van je borstvoeding is veranderd, dus aanpassen wat je zelf eet, en de hoeveelheid die je eet, zouden nu veel minder invloed moeten hebben op hem. Denk er daarnaast ook aan dat je (flink) meer moet bewegen. Dat kan lastig zijn met 4 kinderen om je heen, maar probeer zoveel mogelijk de fiets te pakken ipv auto/OV, de trap te nemen ipv de lift, extra keertje je huis poetsen levert ook calorie verbranding op.
Uiteindelijk is afvallen, heel makkelijk gezegd, een optelsom van hoeveel eten je in je mond stopt en hoeveel daarvan je weer verbrand. 

mommy 07-06 om 09:06

Groene theecapsules werken heel goed. Elke ochtend 1 op nuchtere maag nemen, daarna ontbijten. Je zal zien dat je na een week al resultaat ziet. Je zal hier ook wel bij moeten bewegen voor t beste resultaat. 

Betty 07-06 om 09:55

Ik ben bij de dietiste geweest om wat af te vallen na mn eerste voor de 2e. Zit in de mm en dan is het fijn als je bmi goed zit. 
Het zat hem bij mij vooral in de dagelijkse dingen zoals mn ontbijt. Veel zoet en weinig vulling dus ik had rond de middag weer enorme trek. Zo veel dat ik daar ook weer te snel en zoet at.
Ik eet nu pap met een beetje zoet van vruchtenmix sap, een boterham met pindakaas en een kop thee zonder suiker. 
Ook volg ik nu mn stappen, op de ifoon kun je onder het kopje gezondheid kun je je stappen zien. Het viel mij enorm tegen hoe actief je moet zijn om rond de 8-10000 stappen te zetten. 

Pak savonds een kleiner bord om van te eten, die schep je op de lange termijn toch minder vol. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Afvallen maar lukt niet ?' in het Zwangerschapsforum