Wanneer starten met ovulatietesten?

1 antwoord en 22650904x bekeken

JolienA 29-07 om 12:39

Hallo allemaal, hier ben ik weer. 

Wie mijn verhaal al een beetje kent, weet misschien dat ik in januari ben gestopt met de pil. Ik was vroeger nooit echt bezig met menstruatie bijhouden enzo, dus ik heb ook nog nooit geweten hoe lang een gemiddelde cyclus bij mij duurde...

Tussen begin januari en eind juni (dit jaar) heb ik mijn ms niet gehad, dus 6 maand lang geen ms. De eerste keer dat ik weer menstrueerde, was op 28 juni. 
Op 23 juli (t.e.m. 25 juli) menstrueerde ik weer. Als ik dit goed tel, dan kom ik aan een cyclus van 25 dagen. Wat ik me nu afvraag is het volgende: zou ik deze cycluslengte als 'standaard' nemen (want ik heb dus géén idee hoe lang mijn cycli ongeveer waren) wat betreft het 'klussen'? Wanneer denken jullie dat ik m'n ovulatie mag verwachten? Wanneer zouden jullie beginnen met ovulatietesten (totáál nog geen ervaring mee)? Graag even jullie raad!

Alvast bedankt!

reageer

Betty 29-07 om 13:07

Hoi Jolien. 
Er valt helaas geen pijl op te trekken nog. Ik zou nog even nergens vanuit gaan en ook nog niet met ovulatietesten beginnen. Ik zou als ik jou was een app op de telefoon zetten waarmee je je cyclus en kwaaltjes bij kunt houden en qua klussen doe het wanneer je veel zin hebt en vruchtbaar slijm merkt, dan zit je in je vruchtbare periode. 
Hou de druk zo laag mogelijk en begin pas na een normale cyclus of 6 een keer te testen. Dan weet je ook beter wanneer in je cyclus je daarmee moet beginnen. Evt 2 of 3 cyclussen icm temperaturen dat vind een huisarts ook wel interessant mocht het met een jaar nog niet lukken en ben je aardig regelmatig dan zou ik er ook weer mee stoppen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer starten met ovulatietesten?' in het Zwangerschapsforum