Bang voor een postnatrale depressie

7 antwoorden en 45686569x bekeken

Anoniem 06-11 om 07:18

Ik heb bij mij eerste in een dip gezeten meteen na de keizersnede terwijl de zwangerschap van haar goed liep. Nu ben ik enorm bang dat ik dat weer terug krijg en voel me ook angstig . En wil juist genieten. Ik heb na mij bevalling hyperventilatie en paniekaanvallen overgehouden. Nu is dat vele stukken minder en zijn 5 jaar verder maar nu bij de volgende zwangerschap ben ik toch wel weer bang dat ik het zelfde krijg.

reageer

Djoke (Gast) 06-11 om 07:37

Goed dat je nu al kenbaar maakt dat je hier bang voor bent. Ik ben ppd deskundige en op mijn site kan je hier meer over vinden. Www.Djoke.nl je moet hier niet alleen mee gaan tobben. Groet Djoke

Anoniem 06-11 om 08:31

Hoi djoke dankjewel zal hier is even naar gaan kijken.groetjes

Sandra 06-11 om 11:52

Geef bij je verloskundge / gynaecoloog aan dat je er na je vorige bevalling last van hebt gehad en dat je bang bent het misschien weer te krijgen nu. Wellicht dat hij / zij je hulp kan bieden. Het lijkt me vreselijk om een depressie te krijgen na de bevalling want dan mis je zoveel moois! Ik hoop dat het je deze keer bespaart blijft.

Sterkte er mee.

Liefs Sandra

Anoniem 06-11 om 12:29

Hoi Sandra , dankje voor je berichtje ik hoop het ook maar ben wel wat positiever ingesteld nu maar heb wel achterliggende angsten en hoop dat die op de achtergrond blijven. Liefs Karina

Lexie 06-11 om 14:46

Inderdaad snel aan de bel trekken en bij voorbaat al (psychologische) begeleiding inschakelen zodat je dit voor kunt zijn. Sterkte!

Olivia-Anna 06-11 om 20:12

Hoi Karina,
Ik heb een vriendin die ook een heel zware PND had (Ze viel letterlijk mensen aan die haar baby teveel aandacht gaven omdat ze als de dood was dat haar dochtertje zich niet aan haar zou hechten maar aan iemand anders) Er was echt niemand die haar probeerde begrijpen (En zij woont in Nederland en ik in Spanje)

Het grootste probleem lijkt volgens mij het onbegrip te zijn van anderen ("Hoe kan ze nu niet blij en gelukkig zijn met zo'n schattige baby...")
Dat maakt het er niet beter op.

Zorg dat er iemand is die je begrijpt, achter je staat en je kan opvangen mocht het opnieuw gebeuren..

Ik lees ook in een zwangerschapsgids dat door een keizersnede of epidurale verdoving, je weinig of geen Endorfine,Prolactine en Oxitoxine (Liefdes- en knuffelhormoon genoemd) aanmaakt waardoor er minder euforie en blijdschap is na de bevalling.
Dat in combinatie met de Placenta (1 blok hormonen!!) die je in 1 keer kwijt bent, is het begrijpelijk dat die verandering zorgd voor depressie.

Schrijf gerust je zorgen van je af!! Ik hoop dat het je beter gaat deze keer.
Liefs Olivia X

Anoniem 06-11 om 21:45

Ja voel mij tot nu toe goed en ik had inderdaad een keizersnede viel ook wel even tegen maar goed ik bekijk het positief bedankt voor jullie berichtjes xxx

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bang voor een postnatrale depressie' in het Zwangerschapsforum