ik voel het kindje nog niet

6 antwoorden en 45712481x bekeken

marian 07-11 om 09:32

Hallo iedereen ik ben morgen 19 weken zwanger het is mijn eerste zwangerschap en ik heb gehoord dat sommige vrouwen hun kindje voelen bij de 18 weken maar ik heb nog helemaal niets gevoelt is dit normaal ?

reageer

* 07-11 om 10:03

@Marian,
Ik ben zwanger van de derde en ik voelde ook niks in het begin, ik heb zelfs gelezen dat er vrouwen zij die het al met 8 weken voelen dat is echt niet zo.. Ik heb het aan mijn gynaecoloog gevraagd en die zei... Bij de een duurt het langer dan bij de ander...
De een voelt het met eerste zwangerschap al bij 18 weken en de ander bij 23 weken.
Niks zo verschillend als een hormonaal vrouwen lichaam..

Het begon bij mij pas in week 21 met knapjes en daarna werd het steeds meer en meer.
En nu schopt die kleine pop soms zo hard dat ik met mijn hand mijn ribbenboog moet beschermen anders schopt hij die ribbenboog blauw..(is al is gebeurt auw)..

Maar goed kan me zoooo goed voorstellen dat je je druk maakt doordat wat je leest,
dus als jij je er beter bij voelt zou ik als ik jou was even bellen met VK of Gyn ik weet niet bij wie of wat je loopt.

Hopelijk heb ik je wat gerust kunnen stellen tenminste een beetje dan :-)

Liefs Ju

Anne (Gast) 07-11 om 09:42

Hey Marian,
Ik ben ook 19 weken zwanger en ben nu pas zeker dat ik mijn kindje voel. Vond dat zo raar omdat het mijn tweede zwangerschap is. We hebben 2 weken geleden ontdekt dat de placenta vooraan ligt, dus voel het alleen onderaan de baarmoeder en een beetje links. Misschien is dat bij jou ook zo ofwel herken je het gevoel nog niet. Komt wel, maak je geen zorgen. Maar begrijp wel dat je ongeduldig wordt ;-).
Groetjes, Anne

Cin 07-11 om 10:44

Ik voelde de eerste met 16 weken en de ander 2 met 13 weken:-)
maar dit is zo verschillend per persoon!
ligt er idd ook nog aan waar de placenta ligt...
maak je geen zorgen hoor binnenkort voel je je kindje vast en zeker!

Hilma 07-11 om 10:57

is idd heel normaal hoor marian! ik geloof ook niet dat er vrouwen zijn die hun kindjes al voelen met 8 weken, dat kan helemaal niet! komt vanzelf, maak je geen zorgen!

Mommy-Of-Nyana 07-11 om 20:42

hoi marian, ik ben ook in verwachting van mijn eerste kindje.
al had ik het geluk ons meisje al te voele op 13-14 weken met lichte plopjes en kriebels en mijn vriend kon het voelen stampe en zien stampen op 16weken. maar mijn arts vond het heel vreemd en zei dat dit absoluut niet kon zijn tot ze het zelfs voelde toen ze een echo wou beginnen nemen. En  ze zei mij doen dat bij je eerste zwangerschap je meestal nog niet goed weet wat je moet voelen en dat je het dan vaak pas op 20-24 weken pas voelt. wat heel normaal is dus als je het nog niet gevoelt hebt. ik had het geluk dit snel mee te mogen maken.. wat maar in heel weinig gevallen voor komt. ik was bij een van de weinige vrouwen die dit mag meemaken zo vroeg zei mijn gyn.. maar natuurlijk kan ik bij een 2e ook net zolang moeten wachten he.. het komt wel dat je je ukkie gaat voelen het zal niet lang meer wegblijven eventjes geduld en voor je het weet voelt je hem/haar en kan je lekker genieten van de bewegingen en sommige ongemakken als ze hevig beginne te trappelen hihi...

Veel liefs

Lexie 08-11 om 12:52

Eerste voelde ik hier ook pas bij 17/18 weken en dat schijnt nog vroeg te zijn. Veel vrouwen voelen pas bij 20 weken iets en het kan ook zijn dat bijv je placenta 'in de weg' ligt.
De tweede voelde ik al bij 14 weken maar dan weet je waar je op moet letten en dan is je baarmoederwand ook veel dunner.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'ik voel het kindje nog niet' in het Zwangerschapsforum