Kind wil niet eten zonder tv

7 antwoorden en 20984673x bekeken

Anoniem (Gast) 08-01 om 17:37

Hallo iedereen,

Ik begin een beetje wanhopig te worden dus hier mijn verhaal. 

Mijn dochter is nooit een goede eter geweest, sinds we begonnen zijn met vast voedsel. Ze weigerde het gewoon dus hebben we toen als afleiding te tv gebruikt. En het werkte en ze at eindelijk, want ze was veel afgevallen en ging niet zo goed met haar dus ik was radeloos. Dus dacht oke tv helpt dus waarom niet.
Maar ze is nu inmiddels bijna 1 jaar en ze weigert te eten zonder de tv aan. Nikssss helpt, ik weet me geen raad met haar. Enige dat ze eet zonder tv is een droge cracker of koekjes. Maar avondeten en fruithapjes, noooo way...
Ze eet erg langzaam waardoor ze zeker 2uur per dag tv kijkt tijdens alle maaltijden bij elkaar opgeteld. 

Zijn er meer mamas die in dezelfde situatie zitten en wat kan ik doen. Soms tv kan geen kwaad maar ze is echt een zombie aan het worden. Maar kan haar moeilijk laten uithongeren? Ze is nog altijd aan de magere kant..

Liefs een wanhopige mama

reageer

Sam (Gast) 08-01 om 17:52

Ons zoontje at altijd heel slecht en is altijd dun geweest. Op advies van cb en kinderarts zijn we toen hij ruim 1 was gestopt met alle ‘trucjes’ om hem te laten eten. Met het idee ‘hij krijgt ooit honger en dan gaat het eten’. Ik vond het heeel moeilijk want hij at de eerste twee dagen niks, maar daarna begon hij - zonder trucjes - langzaamaan steeds beter te eten. Hij is nu 3 en nog steeds geen grote eter, maar hij heeft geen afleiding meer nodig. Ik zou dit echter nooooit zonder advies/begeleiding van cb of arts op eigen houtje doen, dus mijn advies: schakel hulp in! Succes! 

Anoniem (Gast) 08-01 om 19:14

Ja als je andere trucjes aanleert zullen die altijd moeten en tv is nu gekoppeld aan eten. Ondanks dat ze mager is toch the hard way... Niet leuk maar anders leert ze er niets van.. Ze gaat echt vanzelf wel eten. Wel omdenken dat je niet omdat je het zielig vind tussendoor meer andere dingen geeft want dan is ze alsnog wel wat vol en werkt het niet.
Succes hoor!!!!

Anoniem (Gast) 08-01 om 19:39

Dankjewel voor de snelle reacties dames. Ik was er al bang voor ja, dat dat de enige manier gaat zijn. Maar zoals jullie zeggen, ooit gaat ze echt zo een erge honger krijgen dat ze wel moet. Ik ben echt een softy wat dat betreft en mijn hart breekt als zij niet blij is.
Maar hoe langer dit aan gaat houden hoe moeilijker om het af te leren ben ik bang voor. 

Morgen moet ik toevallig naar het CB dus ga het gelijk daar overleggen.

Nogmaals bedankt, ik houd jullie op de hoogte wat ze morgen zeggen. 

Anoniem (Gast) 08-01 om 21:45

Zou ook stoppen met de trucjes. Als kinderen honger krijgen eten ze wel. Ook zonder afleidingen. Inderdaad ook geen lekkere dingen erna anders werkt het nog niet.

Selby 09-01 om 10:33

Wij hebben juist dat als de tv aanstaat dat ons zoontje juist niet eet omdat hij te gefocust is op de tv  Maar daar heb je natuurlijk niks aan.

Tot nu toe is met alles waarvan ik heb gedacht “dit is een probleem” het vanzelf over gegaan. Een vriendin van mij zei nog es “fases fases fases” en dat klopte. 

Als wij de tv toevallig aan hebben staan terwijl het eten op tafel komt, gaan vriendlief en ik gewoon eten, en dan komt ons zoontje meestal vanzelf aanrennen, want tegelijkertijd wil die ook niks missen. Dat is ook als we bijvoorbeeld de deur uit willen en zoontjelief heeft geen zin om weg te gaan. Dan zeggen we “wij gaan wel, doeiii” en dan komt ‘ie meestal wel aanrennen. Maar niet altijd hihi. Ik bedoel te zeggen dat als wij ons zoontje willen dwingen ergens toe dat dat juist weerstand op lijkt te wekken, en als we het beetje zo doen van “dan niet” dan komt hij vaak vanzelf. Als we hem naar bed willen brengen en hij wilt niet, kunnen we daar een grote strijd van maken waar hij alleen maar van overstuur raakt, meestal proberen we het dan een half uur later nog es en dan wilt hij wèl. Ja hihi het klinkt nu alsof ons zoontje de dienst uitmaakt en vroeger had ik dat ook gevonden, maar wij hebben gewoon ondervonden dat als we iets willen dwingen dat het alleen maar ruzie wordt. Maar niet met alles hoor, bijvoorbeeld tanden poetsen dat moet gewoon, ook als hij niet wilt, hij moet wel weten dat als we zeggen dat het moet dat het ook echt gaat gebeuren. Maar als hij bijvoorbeeld met koud weer z’n jas niet aan wilt, lopen we gewoon naar buiten, dan vraagt hij binnen een minuut zelf om z’n jas. We gaan gewoon de strijd niet aan, begrijp je? Ik weet hoe het klinkt, maar dat werkt voor ons het beste.

Weet niet of je hier iets aan hebt. Succes ermee in ieder geval.

Denise Kerber 09-01 om 16:44

Er zit inderdaad niks anders op dan het op de harde manier doen; alleen eten zonder tv aan en ander niks. Ik snap dat je je zorgen maakt omdat je dochtertje al zo mager is, maar uiteindelijk krijgen ze echt honger en gaan ze eten. Misschien denk je dat ze nog te klein is voor deze 'harde' aanpak, maar kinderen van 1 weten uitstekend hoe ze hun ouders om hun vinger winden. Binnen een aantal dagen is jouw dochter gewoon aan het eten, zonder de tv aan. Succes in ieder geval! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kind wil niet eten zonder tv' in het Zwangerschapsforum