Stuitligging 35 weken en 5 dagen en uitwendig draaien

3 antwoorden en 45663391x bekeken

Bo 13-11 om 16:50

Hoi allemaal,
Ik heb morgen een afspraak in het ziekenhuis om onze baby te laten draaien. Hij ligt al lange tijd in een onvolkomen stuit, met zijn hoofdje tussen mijn borsten en met zijn benen omhoog. Ik ben benieuwd of er vrouwen zijn die me een beetje kunnen informeren hoe het allemaal verloopt en wat de ervaringen zijn? Vind het best spannend merk ik. In het begin dacht ik nog dat een keizersnede misschien wel fijner voor me zou zijn, ipv natuurlijke bevalling maar ik begrijp dat ik dat toch een beetje heb onderschat!

Groetjes,
Bo

reageer

Charlotte (Gast) 13-11 om 17:04

Hoi Bo,

Afgelopen mei hebben ze bij mij ook een versie (zoals dat zo mooi heet) gedaan. Ik was er ook behoorlijk nerveus voor. Zeker met het idee in mijn achterhoofd dat het in de helft van de gevallen niet eens lukt. Onze zoon lag met zijn koppie omhoog en benen naar beneden.

Toen ik in het ziekenhuis kwam mocht ik me melden op de kraamafdeling. De versie doen ze hier op een pufkamer omdat ze daar alles bij de hand hebben. Eerst deden ze zon band om mijn buik om te kijken hoe de kleine het deed. Dat duurde zon 30-45 min. Toen nog even een echo om te kijken hoe de navelstrwng zat. Daarna kwam een verpleegkundige en gyn. De gyn pakte de kleine en ging aan een kant wat duwen om voelde de kleine zo mee schuiven op zijn hand. Eerlijk is eerlijk het is wel wat geduw op je buik wat niet heel fijn, maar ook niet bijzonder naar is. Toen floepte de kleine zo goed. Nog een echo na de tijd of het echt goed lag. Om te zien of de kleine het ook andersom nog leuk vond weer een ctg van een half uurtje en dan lekker naar huis.

Als ik je nog een tip mag geven: neem iemand mee en ga daarna lekker naar huis en doe even een beetje rustig aan. Mijn buik voelde daarna als 1 grote blauwe plek.

Gelukkig mocht ik 30-5 op normale wijze bevallen van van onze zoon lars.

Groetjes Charlotte

Anoniem 13-11 om 17:49

Hoi hou , ik heb ervaring met beide het keren vond ik geen pretje en ze floepte weer terug en deed zeer. Maar moet hierbij zeggen dat ik toen nog niet wist dat er twee stagaires aan me buik zaten te sjoemelen en toen de arts kwam ging het beter maar had voor mij geen zin ik dacht lekker makkelijk krijg een keizersnede ik vind het best lekker makkelijk , maar niks is minder waar voor mij toen der tijd ik heb veel rugweeen gehad en het herstellen vond ik ook geen succes ik ben blij dat ik nu gewoon mag bevallen alleen heb ik hier geen ervaring mee. Ik was ook blij met een keizersnede maar uiteindelijk heb ik er spijt van maar had zelf toen niet zoveel keus medisch gezien . Nu hoop ik dat de bevalling meevalt want de horrorverhalen word ik niet zo happy van. Liefs karina komt zeker goed met jou

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Stuitligging 35 weken en 5 dagen en uitwendig draaien' in het Zwangerschapsforum