Uitstrijkje

10 antwoorden en 20748117x bekeken

Tucky 28-01 om 12:29

Ik moet even mijn ei kwijt. Twee maand terug ben ik bevallen van een gezonde knul. Nu kreeg ik tijdens de zwangerschap last van overvloedige afscheiding, zo erg dat ik er een inlegkruisje bij nodig was. Oké, hoort erbij dacht ik nog, al heb ik dit niet gehad bij mijn vorige zwangerschap. Nergens bij stil gestaan, maar nu na twee maand heb ik nog steeds overvloedig veel afscheiding , het inlegkruisje is soms doordrenkt aan het einde van de dag (excuse me voor de details) en nu heb ik sinds afgelopen zaterdag ook nog oud bloed erbij zitten. Eerst dacht ik nog dat mijn menstruatie op gang zou komen, wat ik vreemd vond aangezien die bij mij altijd begint met krampen en direct helder bloed. Nu 4 dagen later heb ik nog steeds bruine afscheiding. Ik heb de huisarts gebeld dat ik graag een uitstrijkje wil laten maken maar ik kan pas volgende week terecht. Ik maak me toch een beetje zorgen, ik weet dat het dom is om dr Google te raadplegen maar deze twee dingen zijn beide symptomen van baarmoederhalskanker iemand ervaringen met een uitstrijkje zo kort na een bevalling? 

reageer

Anoniem (Gast) 28-01 om 12:42

Als je dan op internet wil zoeken ga dan naar thuis dokter.nl Google is de horror tuin. 

Ik heb geen ervaring. Overvloed tijdens zwanger hoort er idd bij. Geen idee hoelang dat kan duren. Je bent pas net bevallen natuurlijk.

Heel veel sterkte. 

Babytje4 28-01 om 15:09

ik ben ook twee maanden ongeveer bevallen maar ik heb alleen veel afscheiding zo water achter heel de tijd had ik ook toen ik zwanger was. Nu heb ik geen oud bloed ofzo maar laat u onderzoeken en je zal gerust zijn. Zoals anoniem zegt van google kun je er zot van komen ik probeer zo weinig mogelijk op google te zoeken anders zou ik ook alle ziekte van de wereld hebben.

Tucky 07-02 om 12:05

Hey, bedankt voor jullie reacties. Ik ben bij de huisarts geweest maar die wilde geen uitstrijkje maken omdat ik 2 maand terug bevallen ben, er moet minstens 6 maand tussen zitten. Wel heeft ze een kweek gemaakt van mijn afscheiding, ze dacht zelf aan een schimmel. Helaas ben ik hiermee bekend en op de hoeveelheid afscheiding na is er niets dat wijst naar een schimmel. Ook heeft ze mijn baarmoedermond bekeken en die zag er normaal uit. Waar het bloed vandaan kwam kon ze niet vertellen, hormoon schommelingen dacht ze. Ik heb aangegeven mijn lichaam zo niet te kennen maar dat schoof ze af op de bevalling en zwangerschap. Nu ging het even 3 dagen goed, maar nu verloor ik gisteren opnieuw oud bloed. Nog steeds zit het me niet helemaal lekker. Ik wil voor nu denk ik toch maar eens een menstruatie afwachten en kijken wat er daarna gebeurt.

Ik vroeg me af of er misschien vrouwen zijn die iets soortgelijks hebben meegemaakt? 

Mila (Gast) 10-02 om 20:24

Tuckie, hoe gaat het nu?

Tucky 10-02 om 21:14

Afgelopen weekend wat meer oud bloed verloren dan afgelopen dagen. Vandaag viel mee, heb vanmorgen gebeld voor de uitslag van de kweek maar daar was niks uitgekomen (had ik al verwacht) en ze gaven aan dat als de klachten blijven ik over 4 maand alsnog een uitstrijkje moet laten doen. Die 4 maanden lijken met jaren te duren.. Ik hoop maar dat het over gaat en het niks bijzonders is

Floor (Gast) 10-02 om 23:47

Ha Tucky, ik heb zelf een aantal jaren in een traject gezeten omdat ik bij t standaard bevolkingsonderzoek onrustige cellen. Ik mocht toen twee jaar geleden 3 maanden na mijn bevalling weer komen voor een uitstrijkje. Ik lees nu dat ze dat hebben aangepast naar 6 maanden. Waarom weet ik niet, maar als het jaren betrouwbaar werd geacht na 3 maanden en je zo twijfelt zou ik daar zeker op aandringen. Overigens zag mijn baarmoederhals er op het oog al direct niet goed uit, het was “vurig en snel bloedend” volgens het rapport bij t eerste onderzoek. Ik heb zelf nooit klachten gehad als meer of andere afscheiding etc. Kun je niet aandringen op een bloedonderzoek? Heel vervelend dat je je niet serieus genomen voelt. Dat heb ik ook vaak ervaren in dit hele traject. 

Lies34 11-02 om 05:51

Hoi Tucky

Wat vervelend dat je zo wandelen gestuurd wordt.
Ikzelf ben na 8 weken na de bevalling op controle geweest bij de gyne en ze heeft gewoon een uitstrijkje genomen want het was 3 jaar geleden. Dus ik.zou er gewoon opstaan dat ze dat uitstrijkje nemen hoor.
Mijn uitslag was in ieder geval goed.

Veel succes alvast!

Tucky 11-02 om 10:27

Bedankt voor jullie reacties! het kan dus wel als ik jullie verhalen zo lees. Het frustreert me dat de huisarts geen uitstrijkje wilde maken. Ik voel me inderdaad totaal niet serieus genomen! Ik doe al bijna 30 jaar met dit lijf en ken het dus aardig goed, en dan word er niet naar je geluisterd. Gelukkig zag alles er normaal uit, maar dan nog zit het me toch niet 100% lekker. Het zou inderdaad best eens kunnen dat het gewoon hormonaal is, maar zo ken ik mijn lijf helemaal niet, ik heb dit echt nog nooit gehad. Als dit zo aanhoudt dan ga ik echt geen 4 maanden wachten. 

Tucky 11-02 om 10:32

Ik heb trouwens een dikke maand geleden een bloedonderzoek gehad, omdat ik een longontsteking had en na de kuur nog wat klachten bleef houden. Ze hebben getest op infectiewaarden, mijn hb en de schildklier maar dat was allemaal in orde 

Anoniem (Gast) 11-02 om 11:43

Volgens mij heb jij je verhaal ook op Viva gedaan? 

Ik snap dat je zegt dat jij je lijf al bijna 30 jaar kent, onderschat het ontzwangeren niet. Als je zwanger bent en aan het ontzwangeren bent is je lijf compleet anders. 

Wel ben ik van mening dat als jij zelf er echt van overtuigd bent dat er iets niet klopt je door moet vragen. Desnoods alleen maar een afspraak bij de gynaecoloog. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitstrijkje ' in het Zwangerschapsforum