9 maanden beurs

4 antwoorden en 20734646x bekeken

Selby 01-02 om 08:23

Mijn vriend en ik zijn al 10 maanden bezig voor ons 2e kindje. Volgende maand is de 9 maanden beurs. Ben ik tijdens mijn zwangerschap van onze 1e ook geweest en dit vond ik heel leuk. Wel druk. Nu twijfel ik om dit jaar heen te gaan. We gaan er in principe natuurlijk gewoon vanuit dat ik "vanzelf" zwanger word, tenminste mijn vriend is een stuk optimistischer dan ik. Maar als ik tussen nu en 3-4 maanden zwanger word mis ik de 9 maanden beurs, want die is maar 1x per jaar. Best stom eigenlijk, dat dat zo is, maar ja. Maar ik wil eigenlijk mezelf nog niet helemaal gek maken voordat ik iets zeker weet. Er zit namelijk al 4,5 jaar tussen het verwekken van ons 1e kind en het klussen voor ons 2e kind, en mijn man is al iets ouder. Ik heb inmiddels gelezen dat er diverse redenen kunnen zijn waardoor het eerst wel kon lukken maar een paar jaar later niet, en hij wilt voorlopig niet naar de dokter, dus. Maar goed, ik koop gewoon nog niks tot ik zwanger ben. Heb wel op zolder een berg spullen liggen van ons 1e kind. Mijn vraag nu, gaan jullie erheen als jullie nog niet zwanger zijn? En waarom is het eigenlijk maar 1x per jaar? Want als je net zwanger bent of juist al in je laatste weken zit ga je er niet heen, denk ik. Zucht. Hihi.

reageer

Orchidea 01-02 om 08:48

Eh, lang verhaal haha. Maar ik ga er niet heen, de kans dat ik nu zwanger ben is laag en ik heb morgen mijn nod, dus vermoed niks. Als ik uiteindelijk ronde 16 toch zwanger blijk te zijn ben ik net 4 weken met de 9 maanden beurs. Verder vind ik het nogal confronterend.. voor mij is het niet meer "even zwanger worden".... dus nee, ik ga er niet heen, ik weet natuurlijk dat je in het dagelijkse leven OOK zwangere tegen komt, maar dat vind ik iets minder confronterend dan naar een plek te gaan dat in teken staat van zwangere, en baby's, kinderen, spullen etc..

Maar goed, als jij het leuk vind, zeker doen. Dat is toch leuk. En ja hoor, kunt er in pricipe toch ook heen als je nog niet zwanger bent? inspiratie opdoen, en er is vast ook veel leuks voor de wat oudere kids ;-) Verder, ik snap dat je vriend nog niet naar de huisarts wilt. Geef het nog twee maanden de tijd, ik snap dat dat heftig klinkt, maar ze zeggen niet voor niets een jaar. Hopelijk snel een positieve test voor je ;-)

Floor (Gast) 01-02 om 10:20

Ik ben zwanger tijdens de 9 maanden beurs en ook vorige x was die beurs toen ik zwanger was, maar ik vind dat dus echt de ultieme verschrikking. Al die mensen op elkaar geplakt. Verschrikkelijk. Dus ik ga niet.  Je hebt in oktober ook het In de wolken festival, dat is een beetje hetzelfde. Dus daar kun je ook naartoe gaan als je zwanger bent en anders de 9 maanden beurs zou missen. 

Selby 01-02 om 10:48

Ohh dat is een goeie tip. Bedankt! Dat ken ik overigens niet, het wolken festival. Ik zal het es google'n. Idd heel druk, wij waren expres doordeweeks gegaan en zelfs toen was het heel erg. Tenminste op dat ene gedeelte. In die hal is het wat ruimer. Wij zouden dan met ons zoontje gaan dus kinderwagen mee, dat maakt het natuurlijk al snel vol, al die wagens. Je moet er idd tegen kunnen. Ik had toen een vriendin mee (niet zwanger, wel een vermoeidheidsziekte) en die werd idd helemaal duizelig en benauwd van de drukte. Ik vond het toen wel grappig, ik had steeds het gevoel iets unieks te ervaren, het wonder van zwanger zijn, maar daar met al die zwangere vrouwen hahahaha was het ineens niet zo heel speciaal bijzonder uniek meer hahahahaa. Niet verkeerd opvatten natuurlijk.

Floor (Gast) 04-02 om 09:47

Ja dat laatste herken ik van bijv zwangerschapszwemmen. Nooit zie je zoveel zwangere bolle buiken bij elkaar. En daar zijn er ineens wel 20! Heel bijzonder eigenlijk. 

Je kunt reageren op dit onderwerp '9 maanden beurs' in het Zwangerschapsforum