Angst voor de bevalling

10 antwoorden en 45522396x bekeken

Anoniem 13-11 om 22:02

Ik ben 5 weken is dat wel normaal dat ik mij druk maak om de bevalling, en dat ik er angst voor heb, mijn eerste was een keizersnede en naar afloop voelde ik mij erg anders een totaal ander persoon niet lekker in mijn vel ben zo bang voor herhaling, keizersnede was ik van op de hoogte ik dacht appeltje eitje maar niet dus en had ook zware griep meteen naar de bevalling hoestten en ziek en psychisch was ik op. Nu mag ik normaal bevallen maar schijt ik em alsnog 7 kleuren stront . Bang voor de pijn en hoe het psychisch gaat want ben nu ook zo moe echt verschrikkelijk gewoon. Liefs karina

reageer

Iza 14-11 om 13:11

Ik zou toch contact zoeken met iemand die je kan helpen bij je angst, een psycholoog of therapeut of in ieder geval je verloskundige. Heeft zij geen tips? Misschien heeft de verloskundige op deze site tips voor je (vind je onder 'vragen' in het menu).

Anoniem 14-11 om 14:16

Hoi iza heb dat ook gedaan maar de huisarts zei van probeer ook is met andere vrouwen tepraten hoe die de bevalling enz ervaren en de zwangerschap mentaal lichamelijk dus vandaar .bedankt voor je berichtje.

Sandra 19-11 om 13:14

Hoi Karina,

Ik hoop dat je reacties krijgt waar je wat aan hebt. Ik heb bij mijn dochter een keizersnee gehad en weet dat ik ook deze keer dmv een keizersnee zal bevallen (kan niet anders door eerdere operaties)

Ik hoop dat je via je huisarts toch een afspraak kan maken met iemand die je van je angst af kan helpen. Bespreek ook de mogelijkheden van pijnbestrijding tijdens de bevalling met je verloskundige , wellicht stelt de informatie die je krijgt je al voor een groot deel gerust.

Froop 19-11 om 15:20

Hoi Karina,
bevallen is ook niet leuk, dus niet zo gek dat je je er druk over maakt. Bedenk wel dat je nog een poosje te gaan hebt, je kan je goed voorbereiden! Doe een zwangerschapscursus, schrijf een beval-plan en bespreek dit met de gynaecoloog. Praat met je man over hoe je de bevalling wil "gaan doen", en ook hoe je de kraamweek ziet wat betreft boodschappen/wie zorgt voor jullie andere kindje/bezoek. Als je alle praktische zaken geregeld hebt, kan je je helemaal focussen op je bevalling en kraamweek!

Pas geleden had ik het er nog over met vriendinnen: pasgeboren baby's en pasbevallen moeders zien er in het echt niet zo stralend uit als in de zwitsal/pampers/andere babyproducten-reclames. Je lijf moet herstellen, iedereen moet aan elkaar wennen en die roze wolk is helemaal niet zo vanzelfsprekend met al die mogelijke kraamtijd-kwaaltjes die op de loer liggen.

Bij mijn eerste was ik nergens bang voor, ik dacht er ook niet veel over na, ik had zoiets van "het zal allemaal wel gaan, hoe dan ook". Bij de tweede was ik vooral aan het begin van de zwangerschap benauwd voor de bevalling, maar op het einde van de zwangerschap niet meer. Nu merk ik ook dat ik wel weer tegen de bevalling op zie.

Heb vertrouwen in je lichaam! En als het geen roze-wolk-bevalling/kraamweek wordt, dan gaat ook dat vanzelf weer voorbij... het moment van genieten komt vanzelf een keer!

Anoniem 19-11 om 15:24

Sandra en froop bedankt voor de berichtjes ja het zijn ook nog is de emoties diemeespelen. Me hormonen nemen echt een loopje met me, en zit niet lekker in mijn vel daarom morgen naar de huisarts. Liefs karina

Anoniem 19-11 om 15:26

En ja froop lol de reclames zien er mooier uit dan de werkelijkheid haha maar ja de 1 heeft een roze wolk en de ander niet .

Olivia-Anna 19-11 om 18:17

Ik weet wat Froop bedoeld hoor, maar ergens zie ik wel wat leuks in dat bevallen.
Ik kijk er ergens zelfs een beetje naar uit (Ben vast nie goed bij mijn hoofd ook hoor haha) omdat het allemaal zo nieuw is en spannend, het hoeft niet angstig te zijn.
Probeer op jezelf te gaan vertrouwen!!

Probeer je aandacht zoveel mogelijk op je kindje te vestigen, je afvragen hoe hij/zij eruit ziet, op wie zou zij of hij het meest lijken? Probeer nu al een band met je kleintje te ontwikkelen.

Ik loop deze laatste dagen constant tegen mijn buik te praten en haar zowat te troosten van: "Het komt zo meteen allemaal goed, maak je maar niet druk.. We kunnen dit!!"  Haha onzin natuurlijk, mijn manier om mezelf alvast aan hart onder de riem te steken,
maar het werkt wel, wordt er rustig van..

En ik heb de laatste tijd al gehoord over bevallingen die heel rustig en sereen verliepen, als muziek je helpt, of kaarslicht of een bepaalde geur je rustig maakt,
maak er dan zeker gebruik van!!
En ook degene die bij je bevalling is kan een grote steun zijn. Neem zeker niemand mee die je nerveus zou kunnen maken.
Je kunt ook altijd op zoek naar een Doula??

Een vriendin van me is pas bevallen en ze zei me tot mijn grote verbazing dat ze tegen de tijd dat ze in het ziekenhuis aankwam ze al 9 centimeter had!!! En dat de pijn zelfs meeviel!! (Terwijl ze er doodsbang voor was, is het zelfs gelukt zonder ruggeprik)  
2u later is ze bevallen!!!
Dus zo kan het ook!

Liefs Olivia

Froop 20-11 om 16:03

Dat bedoel ik dus! Jij bent al zover dat je mag bevallen, je hebt al die maanden de tijd gehad om aan het idee te wennen! 
Succes hoor!

Anoniem 19-11 om 20:18

Hoi olivia, wat ga jij er goed mee om knap van je ik hoop dat ik dat zelf ook kan. Want voel me niet lekker in mijn vel zitten ik droom veel en erg vermoeid en vind het zo het nu gaat niet leuk. Ik wens jou alvast een fijne bevalling toe want jij hoeft niet zolang meer. Misschien leuk als je laat weten hoe het is verlopen . Liefs karina

Dani 20-11 om 16:30

Hoi karina,

Nou er is al een hoop positiefs verteld.
Dit wordt mijn 2e bevalling, moet zeggen dat ik nu het dichterbij komt het allemaal wel weer spannend vind worden.
De vorige bevalling is 16 jaar geleden, ik zag er daanra idd niet zo florisant uit als op de reclames maar was wel ontzettend trost op mezelf en onze dochter en dat is wel te zien op de foto's!

Kan me nu heel druk gaan maken maar daar heb ik geen zin in, hoe raar ook, ik wil dit bewust meemaken en weet dat het anders is als een leuk dagje uit maar het is een ontzettend mooie gebeurtenis die nu eenmaal pijn doet.

Ik probeer het over me heen te laten komen, heb al goed met mijn vriend gesproken hoe het kan gaan (hij heeft alleen een keizersnee bij zijn zoonyje meegemaakt dus voor hem de 1e keer gewoon, als het tenmisnte gaat lukken natuurijk) en heb alle vertrouwen in hem en het personeel in het ziekenhuis.

Lieve groetjes dani

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Angst voor de bevalling' in het Zwangerschapsforum