van 'perfect mevrouw' naar 'huhm, dat is niet goed'

5 antwoorden en 45656139x bekeken

Caroline 16-11 om 11:02

Hallo,

Ik ben momenteel zo in de war! Ik ging altijd naar een gyn praktijk bij mij in de straat. Iedere keer dat ik er heen ging was altijd alles perfect, kan niet beter, tip top.. alles super dus! (zowel met moeder als kind) Deze gyn werkt in een ziekenhuis waar ik absoluut niet wil bevallen! Het is er koud en kil en enorm medisch gericht! je mag er bv alleen maar in een stoel op je rug of zij bevallen, andere manieren zijn niet mogelijk!

Ik was dus op bezoek gegaan bij een vroedvrouwen praktijk die samen werken met een ziekenhuis dat zich focust op zo natuurlijk mogelijk, op welke manier je het t liefste wil (bad, kruk, bed ...) Toen de vroedvrouw mijn buik opmat zei ze huhm, ben je zeker dat je 32 weken bent? je buik is eerder de grote van 34 weken. Dan zei ze dat mijn bloeddruk echt te hoog was en ik moest meteen naar het ziekenhuis aan de monitor. Daar bleek na verloop van tijd alles weer te stabiliseren. Eveneens maakte het ziekenhuis een afspraak bij hun eigen gyn omdat ik zou moeten omschakelen als ik in het andere ziekenhuis wil gaan bevallen.

Vandaag ging ik er heen. Mijn bloeddruk was weer te hoog, urine bevatte teveel suiker terwijl ik totaal geen suiker heb gegeten vandaag, ik moest plots bloed laten nemen om te zien of ik geen zwangerschapsvergiftiging heb, hij schreef me een spuit voor omdat ik A- ben (mijn dokter zei dat ik die pas na de bevalling moest krijgen) en hij vond dat ik mij opnieuw moest laten testen voor astma en terug moet beginnen puffen omdat ik piep!

Ik ben echt van slag nu.. Bij mijn oude gyn was er nooit iets mis, ze zei enkel een griep spuit te laten zetten omdat ik zo kortademig ben en nu plots krijg ik een waslijst met "problemen"..

reageer

Anneke (Gast) 16-11 om 11:28

Wat een stress als dat gebeurt ! 

Een hoge bloeddruk is een aanwijzing van een zwangerschapsvergiftiging  maar het het kan ook gewoon een hoge bloeddruk zijn. Zeker als je je druk maakt

Als je buik te groot is is dat een aanwijzing voor zwangerschapssuiker.

Beiden zijn wel ernstig genoeg om goed in de gaten te houden dus het is alleen maar heel goed dat de gyn er zo bovenop zit. Gelukkig kunnen ze, juist door het heel goed in de gaten te houden de risico's minimaliseren voor jou.

Ik weet er helaas alles van, 2x HELPP en 1x suiker in 2 zwangerschappen. Maar zoals het min of meer altijd gaat kwam het ook bij mij gewoon goed en ben ik beide keren gewoon met 40 weken bevallen

Anne 16-11 om 11:38

Hoi Caroline,

Kan me voorstellen dat je je rot geschrokken bent en dat je helemaal van slag bent. Is ook niet prettig als "deskundigen"  elkaar tegenspreken. Zeker met je zwangerschap niet. Je bent al door al die hormonen anders dan anders...dus dit doet wel iets met je.

Zoals Anneke al aangeeft is het wel goed dat ze je zo in de gaten houden nu. Beter voorkomen dan genezen, toch? En uit ervaring kan ik erover meepraten dat de zorg in het ziekenhuis heel erg goed is. Heb er zelf eind september ook in gelegen en ze houden echt alles goed in de gaten.  Wel zo prettig voor jezelf en je beebje.

Heel veel sterkte meis!!!

Liefs,
Anne

Caroline 16-11 om 21:02

Olivia-Anna,

Wow seg.. dat is pas een straf verhaal . Gelukkig maar dat je bent omgeschakeld naar een ander ziekenhuis!

Bij de privé praktijk waar ik vroeger ging werd er iedere keer wel gekeken naar bloeddruk, gewicht en urine. Ze heeft me ook een suiker test laten doen en vroeg over gans de termijn 2x om een bloedonderzoek te laten doen. Telkens was alles in orde dus ik maakte me nooit zorgen. Ze vond enkel dat ik een griepspuit moest laten zetten omdat mijn weerstand door de kortademigheid veel lager zou kunnen zijn dan gemiddeld. Ze zei dat de kans dan groter is dat je opgenomen moet worden in het ziekenhuis omdat je de griep niet goed kan afvechten. (beter voorkomen dan genezen)

Toen ik naar het vroedvrouwencentrum ging schrok ik zo hard! plots waren er dingen NIET in orde en ik moest meteen aan de monitor!? was heel erg verwarrend.. maar vandaag (twee dagen later) kreeg ik dan weer te horen dat die bloeddruk te hoog was en moest ik bloed laten nemen om te kijken of ik geen zwangerschapsvergiftiging heb, gelukkig is de test negatief! Maar de gyn van het ziekenhuis zei dat hij het wel erg goed in het oog moet houden. Hij vind ook dat ik mijn longen moet laten onderzoeken omdat ik vroeger astma medicatie moest nemen (wat de laatste jaren niet meer nodig was). Hij wil zekerheid dat ik de bevalling gezond en goed doorsta. 

Na het telefoontje van de gyn dat mijn bloed toch goed is ben ik wel weer een beetje gerust gesteld. Maar het was echt zo verschieten! Je denkt dat alles tip top is en dan plots ben je een aandacht persoon..

Je kunt reageren op dit onderwerp 'van 'perfect mevrouw' naar 'huhm, dat is niet goed'' in het Zwangerschapsforum