Potjestraining

11 antwoorden en 18859387x bekeken

MamaBaas (Gast) 10-07 om 23:14

Dag iedereen,

Mijn dochter is al 2,5 en wil nog steeds niet op het potje. Ze begrijpt het, kent het verband, voelt pipi aankomen, kan ophouden... maar weigert op het potje of toilet te gaan. Wanneer ze zonder luier loopt, houdt ze z o lang in tot ze buikpijn van krijgt...

Help!!!!

reageer

Dionne 11-07 om 00:53

Wat ik wel eens gelezen heb: een gat knippen in de luier, en dan op de wc zetten. Zo merkt ze misschien niet dat ze echt op de wc plast en heeft ze wel gewoon haar vertrouwde luier om..? 
Geen idee of het werkt. Tis ook maar van een ander forum.

Of misschien een onderbroek onder haar luier aandoen? Zodat ze voelt dat het 'vies' is? 

Sofie 11-07 om 07:35

Ze worden pas zindelijk als ze daar zelf aan toe zijn. Zij is dat zo te lezen nog niet. Blijf het potje aanbieden, maar ook de luier. Niet dwingen, ze gaat er vanzelf een keer op zitten. Ze is pas 2,5 dus zou haar nog een jaar de tijd geven om het uit haarzelf te oefenen. 

An1990 11-07 om 10:18

Hier ook een dochtertje dat 2 jaar alweer even gepasseerd is, en totaal nog niet op potje wil. We zetten haar er af en toe op, wat ze absoluut niet erg vindt, maar ze doet wel pas pipi als ze van haar potje is. 
Het zal wel komen zeker... 

Anoniem (Gast) 11-07 om 12:37

Toilet verkleiner en een opstapje zodat de wc niet zo groot en hoog is? Haar laten wennen aan het idee door haar favoriete knuffel of pop eerst te laten gaan. Geduld hebben.
Ik had geluk dat mijn dochter eerst zindelijk was van ontlasting. Dat maakte het wat makkelijker om haar op het potje te krijgen want ze wilde dat niet in de luier doen. 
En wat ook hielp waren hele mooie stickervelletjes samen kopen en tegen haar zeggen dat ze een sticker mocht uitkiezen iedere keer als ze op het potje op wc geplast had. Dan is het haar eigen keuze. 

Vera 11-07 om 13:19

Oh, ik prijs mezelf gelukkig met een dochter van 16 maanden die het potje fantastisch vindt. Ik heb het potje neergezet en zet haar er af en toe op. Verder gaat ze mee als ik naar de wc ga, luisteren we naar het plasgeluid, mag zij mij het wc papier aangeven en mag ze doorspoelen. Dat maakt het voor haar allemaal heel interessant.
In het begin ging ze nog niet zelf, maar deze week is het haar week....ze plast en poept erop. Hiervoor zat ze er ook op en deed niks, ze was er ook te snel weer af. Nu blijft ze zitten. Ik neem het potje ook mee als ik ga plassen en dan zitten we samen.
Verder zie ik aan haar wanneer ze moet. Dan zeg ik haar op het potje te gaan en dat lukt. Eerder had ik zelf niet alle tijd en was ik niet zo alert. De afgelopen week wel en dat helpt.
Elk plasje verdient iets lekkers, dat helpt ook enorm! Veel succes, geduld.

Vera 11-07 om 16:25

Misschien dan juist even de druk eraf. Toen Floor nog niet wilde, liet ik het potje staan, had ze haar luier om en heel af en toe zetten we de pop erop. En dan over een paar weken nog eens proberen. 

Anne 12-07 om 05:41

Boekjes erover lezen? Als het voor haar nu zoveel onrust geeft zou ik even wachten.  Heb zelf wel de techniek van het is warm weer, gewoon luier uit en gaan gebruikt.  Mooi dochter kon het ook aangeven maar durfde niet.  Uiteindelijk boekjes gelezen en door gezet,  eerste dag heel boos en de eerste 2 a 3 dagen wel 17 keer ofzo geplast.  Maar sindsdien met alles zindelijk, in de nacht was ze tegelijk droog.  Al moet ik nu heel soms ook in de nacht op pad met een potje haha. Boekje lezen maakte het minder eng,  heel heel vaak Bobbi op het potje gelezen. Nu aan het kijken naar een boek over in een groot bed slapen

Anne 12-07 om 06:00

Oh en alleen stickers gebruikt als ze echt geplast had of een poosje geprobeerd. Mijn dochter wou ze namelijk gelijk allemaal hebben maar ze is doorgaans ook wel echt heel dol op stickers, misschien is er iets voor jouw kindje waar ze gekker op is dan stickers?

Anoniem (Gast) 12-07 om 09:31

Bij de bieb het boekje Kas op het potje van paulien Oud halen
Hielp hier echt goed

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Potjestraining' in het Zwangerschapsforum